xinix 21.08.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Witam, mam zamiar wymienić instalację CO w domu na mie. ianą po grawitacji.Piec znajduje się w piwnicy głębokiej na około 1,5m. Od pieca wyjdą rurki, które będą wpuszczone w posadzce, odległość w poziomie od pieca do najdalszego grzejnika to około 12m. Odległość od poziomych rurek do najdalszego grzejnika w bok to około 5m. W domu jest też I piętro gdzie także chcę wymienić instalację. Grzejniki zamierzam kupić aluminiowe i zastosować do nich zawory termostatyczne o podwyższonym przepływie do układów grawitacyjnych. Nie wiem jakie średnice rurek i rozwiązania powinienem zastosować aby taka instalacja działała grawitacyjnie. Różne opinie czytałem na forach ale chciałem jeszcze zapytać tutaj aby ułatwić podjęcie decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
17jan 05.09.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Witam, mam zamiar wymienić instalację CO w domu na mie. ianą po grawitacji. Piec znajduje się w piwnicy głębokiej na około 1,5m. Od pieca wyjdą rurki, które będą wpuszczone w posadzce, odległość w poziomie od pieca do najdalszego grzejnika to około 12m. Odległość od poziomych rurek do najdalszego grzejnika w bok to około 5m. W domu jest też I piętro gdzie także chcę wymienić instalację. Grzejniki zamierzam kupić aluminiowe i zastosować do nich zawory termostatyczne o podwyższonym przepływie do układów grawitacyjnych. Nie wiem jakie średnice rurek i rozwiązania powinienem zastosować aby taka instalacja działała grawitacyjnie. Różne opinie czytałem na forach ale chciałem jeszcze zapytać tutaj aby ułatwić podjęcie decyzji. Witaj, z tego co zrozumiałem to że chcesz wymienić grzejniki na alu. Mogę ci doradzić: trzymaj się od grzejników alu jak najdalej. Dlaczego? to możesz sobie sam spytać wuja googla łączenie miedzi z alu w co. Pozdr. Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts