maxymov 10.02.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Takim Rydzom to fajnie , nie mają innych, większych problemów to dokuczają dziadkom A jak tam Wasze perturbacje z dachem? Udusiłeś łobuza? PS: Jeśli masz już ekspertyzę to możesz przystąpić do tymczasowego zabezpieczenia tego cieknącego kosza chyba, że to Ci nie przeszkadza. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.02.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Żebyście mnie tylko na zlocie forumowym rozpoznali - ten podobny do Gandalfa to będę ja :D:D ...tylko koniecznie weź laskę, taką długaśną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 15.02.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 A jak tam Wasze perturbacje z dachem? Udusiłeś łobuza? PS: Jeśli masz już ekspertyzę to możesz przystąpić do tymczasowego zabezpieczenia tego cieknącego kosza chyba, że to Ci nie przeszkadza. Łobuza dusić nie będę bo bym poszedł siedzieć jak za człowieka Na razie przyjął strusią taktykę - nie odbiera korespondencji i udaje, że sprawa go nie dotyczy A ja wysyłam kolejne pisma, konsultuję się ze znajomym prawnikiem i szykuję mu zimny prysznic . Cieknący dach mi strasznie przeszkadza, niestety nie za bardzo się da cokolwiek z tym zrobić. Do budynku cieknie przynajmniej w kilku miejscach, a papa na dachu rozłazi się na całej powierzchni. Jedyną doraźną naprawą byłoby wysmołowanie całego dachu - na jakiś czas by pomogło. Ale na razie z racji ciągłych opadów śniegu na zmianę z deszczem nawet to jest niemożliwe. Liczę się z tym, że za miesiąc, góra dwa będzie ciepła wiosna i chciałbym dach doprowadzić do porządku - zerwać to pokrycie i położyć nowe. Robotę wykona tym razem jakaś firma polecana przez producenta papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 16.02.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Rydzu nie musisz smołować całego dachu. Wystarczy wziąć i poodchylać papę w newralgicznych miejscach ( na krawędziach) , palniczkiem podgrzać i popodklejać w najgorszych miejscach. Jak dobrze przygrzejesz to nawet "pod włos" będzie szczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 23.02.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Nie chcę krakać ale jak nie poprawisz papy to jak nic, świerzy tynk spłynie wraz z rozpuszczonym śniegiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 23.02.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Nie chcę krakać ale jak nie poprawisz papy to jak nic, świerzy tynk spłynie wraz z rozpuszczonym śniegiem Tego jestem w pełni świadomy Niestety trzeba poczekać na stabilną dobrą pogodę i na zgodę sądu na wykonawstwo zastępcze. Bez tego nie mogę palcem kiwnąć na dachu. Na razie tynki są robione wszędzie tam gdzie nie ma ryzyka "potopu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 23.02.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Niech MOC będzie z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 23.02.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Niech MOC będzie z Tobą Dziękuję - przyda sie ta MOC napewno. Sporo jeszcze wody z dachu upłynie nim coś sie wydarzy - tak cos czuję po kościach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 26.02.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Rydzu te drzwi faktycznie wyglądają tragicznie. Ciekaw jestem co powiedzą w serwisie, bo jak się okaże, że ten typ tak ma, to wymiana na nic się nie zda. Może lepsze były by jednak drzwi drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 26.02.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Rydzu te drzwi faktycznie wyglądają tragicznie. Ciekaw jestem co powiedzą w serwisie, bo jak się okaże, że ten typ tak ma, to wymiana na nic się nie zda. Może lepsze były by jednak drzwi drewniane? No - pięknie to one teraz nie wyglądają Ja myślę, że to chyba tylko jednak wada produkcyjna. W końcu trochę tych drzwi się już sprzedało i nie słychac na forum (i nie tylko) by takie cuda się działy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 27.02.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Klikałeś, że one malowane proszkowo. A może ony ten proszek zapomnieli wygrzać. Podobno proszki się wygrzewa . Rydzu, a przeczytałeś instrukcję obsługi, ale nie taśmy tylko drzwi. Może do tych drzwi nie wolno nic przyklejać? PS1. A tak swoją drogą to mają Gerdziaki co chciały - Pikną reklamę. PS2. Reklama jak sama nazwa wskazuje wywodzi się od słowa reklamacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 28.02.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Rydzu - no oczy mi wyszły na wierzch, jak zobaczyłam skutki klejenia taśmy. współczuję i trzymam kciuki za pozytywne załątwienie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.02.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Własnie miałem telefon od dealera Gerdy - na 99% będzie to załatwione w ramach gwarancjiw ciągu kilku najbliższych dni. Na razie krażą papierki na linii dealer - centrala Gerdy.Wymiana jest podobno bardzo upierdliwa, ze względu na szybkę w drzwiach - utrudniaona bardzo demontaż, ale to w sumie nie mój problem. Więc poczekamy - zobaczymy. Na razie wygląda to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 28.02.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 No to może Gerda się w końcu zachowa, trzymam kciuki. Masz może fotki (z bliska) jak wyglądają po otynkowaniu te listwy ochronne do tynkowania (f-my Mago czy Margo). Z tego co oglądałem ich zastosowanie to wychodzi mi, że będzie widać "białe" jeśli okna są brązowe a ściany innego koloru niż biały. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.02.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 No to może Gerda się w końcu zachowa, trzymam kciuki. Też mamy taka nadzieję, że ważniejsze dla nich będzie dobre imię. Masz może fotki (z bliska) jak wyglądają po otynkowaniu te listwy ochronne do tynkowania (f-my Mago czy Margo). Z tego co oglądałem ich zastosowanie to wychodzi mi, że będzie widać "białe" jeśli okna są brązowe a ściany innego koloru niż biały. Z tymi listwami to aż wstyd się przyznać , ale nie wiem jak będzie. Na razie lecą z tynkami w 3 pokojach i łazienkach i tam obróbki będa tradycyjne. Listwy (prawdopodobnie) użyjemy tylko na salonie i kuchni. Ale faktycznie po otynkowaniu będzie biała (lub brazowa - bo te listwy są też w brązie) obwódka wokół okna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 28.02.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 ...ale faktycznie po otynkowaniu będzie biała (lub brazowa - bo te listwy są też w brązie) obwódka wokół okna. ... no właśnie a co jak bordo, pistacja lub inny od tych dwóch kolorów odcień ??? Chyba będę robił tradycyjnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 10.03.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Rydzu a jaką planujesz instalację grzewczą?miedź ? plastiki?Wczoraj instalator bardzo przekonywał mnie do plastików tymczasem wbitą w głowę mam teorię ,że miedź jest the best .Trochę mam mętlik w głowie.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 10.03.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Rydzu a jaką planujesz instalację grzewczą?miedź ? plastiki? Wczoraj instalator bardzo przekonywał mnie do plastików tymczasem wbitą w głowę mam teorię ,że miedź jest the best .Trochę mam mętlik w głowie.K Tez miałem takie "ortodoksyjne" poglądy , zle z biegiem czasu trochę zmiękłem. W trakcie poszukiwania wykonawcy wszystkie wyceny dostawałem w wersji z rurami plastikowymi. Coś w tym jest.... A ze niejako " z nieba" ( a właściwie od wykonawcy za dobrą cene) spadł nam kocioł kondensacyjny bo zakładalismy w planach finansowych kocioł atmosferyczny to i obawy związane z trwałością termiczną instalacji trochę osłabły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.03.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Rydzu moim zdaniem kubek ci sie zaslużenie należal za twój emblemat Wiesz co jak patrzę na twoją dzialkę na początku i teraz na wasz dom to trudno uwierzyć, ze to to samo miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.03.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 No tych tynków to ja Ci już cholernie zazdroszczę. Mam nadzieję, że ta %^&$@@ zima już odpuści i ruszę do przodu. Ekipy już poumawiane tylko na pogodę czekam. A w sypialni to sufity będzie podwieszany czy po prostu jeszcze nie zdążyli otynkować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts