Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszyczek Rydzów- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

RYDZE są wielkie!!!

Gratulacje, mimo że nie udzielałam się zbytnio w komentarzach, wiernie czytałam Wasz dziennik. Jeszcze raz gratuluję, super domek, odważna inwestycja, psiaki do zacałowania!!!

Pozdrawiam życząc samych dobrych chwil w nowym domu.

Witaj Rydzu,

zaciekawil mnie ten reduktor wodociagowy. Czy Wasz kociol jest dwufunkcyjny? Bo w jednofunkcyjnym w zasadzie kociol ma niewiele wspolnego z wodociagiem, tylko zasobnik.

Ale macie fajna kuchnie. I widok z niej calkiem panoramiczny. Podzielam Wasze odczucia jak chodzi o mieszkanie w domu i bloku. A my mamy za soba juz jedno lato w domu i to jest dopiero radocha. A kiedy pokazesz jakies zdjecia ogrodka? Dajecie od razu zasiac trawe i posadzic cala mase roslin jak Mieczu?. Co z ogrodzeniem? Czy na ta Wasza silke dajecie tylko dwa razy klej z siatka i tynk dekoracyjny?

No trzymam kciuki za ukonczenie prac z uzyciem fachowcow, bo te samodzielnie przeprowadzane beda zrobione na pewno i dobrze.

Pozdrawiam

Jankes

P.S Czy juz mozna sie wpisywac do dziennika? :D :D :D :D :D

• 2 weeks później...

No fajowski będzie ogródek, a w zasadzie już lwia część jest.

Pozazdrościć. Mi chyba czasu i kaski "nie styknie" na ogród.

Pomusł z ognieskiem super, my też chcemy mieć cóś takiego.

Ale najbardziej brakuje mi takich drzew jak widzę u Ciebie.

Kiedy, kurde, u mnie takie wyrosną?!

Serdecznie pozdrawiam

Zobaczyłam ogródek :o Podtrzymuję RYDZE są wielkie!!! No po prostu rewelacja!

Kiedy Wy to wszystko robicie?

O ile zwykle mamy zasadę, że wtrącamy sie do wszystkiego - w sprawie ogródka praktycznie

dokonaliśmy tylko kilku korekt na wstepnym plania i dalismy zielone światło firmie.

Niestety - nie dajemy rady wszystkiego zrobić samodzielnie.

Pozdrawiamy

• 2 weeks później...
Wczoraj tak w rozmowie rodzinnej ktoś wspomniał o telewizji. O ile zaraz po przeprowadzce byłem

nastawiony na szybkie załatwienie tego "problemu" - o tyle teraz przestało mi sie spieszyć.

Bez telewizji mamy zdecydowanie więcej czasu dla siebie, więcej rozmawiamy i nie siedzimy

bez sensu gapiąc się w to pudło. Jak już mamy obejżeć coś konkretnego to albo odpalamy Mantę

(cudowny wynalazek ) albo siadamy przed komputerem i nadrabiamy zaległości filmowe.

To zdecydowanie lepsze. Pewnie kiedyś jakaś antena się pojawi - ale póki co ta pozycja w liście

rzeczy do zrobienia spadła nisko... bardzo nisko.

Dokładnie Cię rozumiem. U mnie po 1,5 roku mieszkania jeszcze nie doszedłem do tej pozycji na liście ;-) ;-)

Wczoraj tak w rozmowie rodzinnej ktoś wspomniał o telewizji. O ile zaraz po przeprowadzce byłem

nastawiony na szybkie załatwienie tego "problemu" - o tyle teraz przestało mi sie spieszyć.

Bez telewizji mamy zdecydowanie więcej czasu dla siebie, więcej rozmawiamy i nie siedzimy

bez sensu gapiąc się w to pudło. Jak już mamy obejżeć coś konkretnego to albo odpalamy Mantę

(cudowny wynalazek ) albo siadamy przed komputerem i nadrabiamy zaległości filmowe.

To zdecydowanie lepsze. Pewnie kiedyś jakaś antena się pojawi - ale póki co ta pozycja w liście

rzeczy do zrobienia spadła nisko... bardzo nisko.

Dokładnie Cię rozumiem. U mnie po 1,5 roku mieszkania jeszcze nie doszedłem do tej pozycji na liście ;-) ;-)

Zgadzam się w 100%.

Ja od razu te pozycję umieściłem na ostatnim miejscu, bo żonka i rekin za chętnie sięgają po pilota - a tak nie będzie po co :wink: 8) :D

Pozdrawiam

rydzu, ładnie Ci wyszedł ten domek. i ogródek też ładnie urządzili. ale ten betonowy płot... zrób coś z tym. obsadz jakimś bluszczem, posadz drzewa... cholera wie czym. chyba ze chcesz żyć jak za murami zakładu karnego...

Dzięki :oops: .

Z betonami będę sukcesywnie walczył. Bluszcze, kratki drewniane, malowanie na neutralny kolor itd.

Niestety nic innego na raie tam nie mogę postawić - oczywiście poza ogrodzeniem z siatki, bo ono też

jest "łatwo demontowalne". A takie mam niestety wytyczne z uzgodnień z miastem. Oczywiście docelowo

planuję coś ładniejszego - nawet jest już koncepcja całości, tylko kasy brak :(

Pozdrawiam