Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszyczek Rydzów- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rydzu wszystkiego dobrego dla całej rodzinki :)

I wpadaj tutaj czasami żeby wątroba mogła odpocząc :wink: :)

Miłego biesiadowania :)

Dzięki bardzo :)

Wątrobie napewno dam odpoczać bo lektura forum to dla mnie nadal uzależnienie ;)

Pozdrawiam!

I chociaż jedno uzaleznienie wyjdzie Ci na zdrowie :wink: :)

skąd ty masz na to wszystko czas?

A telewizora nie używam od momentu przeprowadzki :D - i nagle sie okazało, że mam masę czasu :)

Ja jeśli coś obejrzę to po 21-22. Wcześniej też czasu brak i w większości przesypiam :cry:

Teraz ciężko coś robić - dzień się kończy zaraz po przyjściu do domu, w domu ciężko coś robić bo dzieciaki idą spać, albo chcą "pomagać"... ech...

Pozdrawiam

gratulki po raz setny :p

Po oraz n-ty: dziękujemy :D:D:D:D:D

pytanko - jak powiesiliście tą świąteczną kurtynkę?

To nawet nie było trudne - spinacze biurowe :oops: . Oczywiście odpowiednio wygiete.

Ponieważ przez zimę okna na przyszły taras nie będziemy otwierali - raczej nie będzie problemu.

Pozdrawiam

ok spinacze rozumiem, ale co dalej z tymi spinaczami? przyklejone, na gwoździe?

Wygiete w taki haczyk - z jednej strony za skrzydło okna od góry (i tu się czerwieniłem ze względu

na niejasną przyszłość uszczelki ;) ), z drugiej kabalek trzyma. Ponieważ to cieniutki a jednocześnie

mocny drucik więc wchodzi w szczelinę pomiędzy skrzydło a ramę bez problemu.

Pozdrawiam

czy mógłbyś zdradzić tajemnice i powiedzieć gdzie kupiliscie te mebelki ogrodowe i ile kosztowały

szukałam czegoś takiego przez całe lato i nigdzie nie widziałam

Pewnie :)

Kupilismy w Castoramie.

Ceny (z pamięci):

fotel - 349

ława - 489

stolik - 299

Nawet nie wiem czy to wyprzedaż, czy ceny promocyjne "posezonowe" - ale gatunkowo i materiałowo

są naprawdę bardzo ok. Bardzo rzadko się zdarza, że coś mi się podoba od pierwszego razu - a jak

juz tak jest to cena na 100% to odzwierciedla.

Pozdrawiam

Witaj RYDZU Stary Wiarusie !!

Ech zmieniło się to forum troszkę 8). RYDZU napisał coś w dzienniku w czwartek rano i przez 30 godzin nikt nie komentuje :-? więc odezwę się ja (forumowy emeryt = ten który już mieszka).

Tego gazu to wychodzi Ci bardzo mało. U mnie jest jakieś 16 metrów ostatnio kiedy nad ranem jest -5 stopni i wydaje mi się, że niestety to dużo, bardzo dużo. Aha gwoli ścisłości u mnie jest ten kiepski gaz tzn. GZ-35, którego może iść chyba 20 procent więcej niż wysokometanowego. Ogrzewam cały dom (bez garażu) tzn według podłóg około 130 m kw. W ciągu dnia jakieś 20 - 21 stopni, w nocy 17 - 18. Napisz proszę ile masz metrów powierzchni ogrzewanej normalnej, a ile technicznej no i jaki macie ten gaz.

Fugowanie - to rzeczywiście fajna robota. Wiem bo bawiłem się z podłogą w pomieszczeniu gospodarczym bo kaflarz mi uciekł. Żeby było śmieszniej to drugiego kaflarza sam wyrzuciłem zanim zaczął kłaść fugi w łazience, więc czeka mnie jeszcze sporo pracy.

POZDRAWIAMY (tzn ja oraz p. inżynierowa) !!!

Witaj RYDZU Stary Wiarusie !!

Ech zmieniło się to forum troszkę 8). RYDZU napisał coś w dzienniku w czwartek rano i przez 30 godzin nikt nie komentuje :-? więc odezwę się ja (forumowy emeryt = ten który już mieszka).

Tego gazu to wychodzi Ci bardzo mało.

/cut/

ile masz metrów powierzchni ogrzewanej normalnej, a ile technicznej no i jaki macie ten gaz.

Fugowanie - to rzeczywiście fajna robota.

POZDRAWIAMY (tzn ja oraz p. inżynierowa) !!!

Witam Inzyniera - emeryta forumowego wraz z drugą połową !!!

Faktycznie forum juz jakby nie to. Jak zaczynaliśmy to sporo było ludzi którzy byli przed nami

i trochę kibicowali. A teraz koty nam "starym repom" nawet słowa w komentarza nie wpiszą :D:D:D

Gazu do tej pory maksymalnie mi poszło 12 metrów (i to tylko jednego dnia) - ale i temperatury

były takie nijakie. Bo co to za temperatury - maksymalnie 2 na minusie ;).

Dzsiaj się zanosi na wyższy wynik - od dwóch dni nie palimy w kominku, a i mrozik jakby lepszy.

Mam grzane 140 metrów (kubatura tak ok 440m3) do temperatury mieszkalnej. Aktualnie

temperatura mieszkalna to dla nas 22-23 stopnie.

Częśc techniczna to 100 m2 (kubatura ok 310 m3) z temperaturąi ok 17 stopni.

Na ciepłą wodę idzie nam na dobę ok 2 metrów gazu - sprawdzone jeszcze jesienią przez miesiąc.

Gaz z tego co wiem to u nas wysokometanowy więc chyba GZ50 :-?

Na kotle 55 stopni, krzywa ustawiona na 1.5 i za cholerę nie mam pojęcia czy to zmieniać czy nie :o

Pogmatwane to jakieś. Skoro przy -20 na zewnątrz jest inna krzywa niż przy -5 to dlaczego do

cholery sterownik sobie jej sam nie zmienia :o ? Gdzie tu sens... :-?

Inżynierze - z kominka korzystacie? czy na samym gazie jedziecie?

Jestem na etapie pierwszego płytkarza który poprawiał i w końcu wyleciał. Historii drugiego fachowca

chyba nie znam - zaraz sprawdzę w waszym dzienniku. Na szczęście pomalutku tą robotę da się

robić samodzielnie. Ja własnie w ten weekend zamierzam zakonczyć zabawę z kaflami w wiatrołapie

- co nie znaczy, że rozwiązuje to problem kafli w reszcie budynku ;)

Pozdrawiam - także w imieniu mojej lepszej połowy!