horzelam 14.12.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Witam. Chciałem gorąco podziękować za garść informacji,które mogłem zaczerpnąć z Twojego dziennika odnośnie budowy kominka. To świetnie, że są tacy ludzie jak Ty, którzy dzielą się tymi doświadczeniami. Ja sam jestem po etapie samodzielnego kafelkowania kuchni i łazienki a teraz przymierzamsię do obudowy kominka. Na początek, jeśli można zadać pytanie, chciałem zapytaćczy do klejenia bloczków obudowy kominka używałeś jakieś specjalnejzaprawy pod względem termicznym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 14.12.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Na początek, jeśli można zadać pytanie, chciałem zapytać czy do klejenia bloczków obudowy kominka używałeś jakieś specjalnej zaprawy pod względem termicznym ? Nie uzywałem niczego specjalnego. Wyszedłem z założenia, że i tak na bloczki będę dawał wełnę w płytach, więc ich nagrzewanie się będzie minimalne. I faktycznie tak jest - po kilku dniach palenia praktycznie non-stop ciepła (no gorąca) jest tylko belka nad drzwiczkami wkładu. Reszta obudowy jest zimna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 15.12.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Cześć stary repie Rzeczywiście mało gazu Ci schodzi. Ale dzisiaj srobiłem odczyt u siebie i jest lepiej 14m3/dobe. Przep pierwsze dni kotłował po 20 m3 i nie działała cyrkulacja. Wydaje mi się, że jak na pierwsze miesiące, pierwszego sezonu i działającą cyrkulację - jest OK. Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 22.12.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Rydzu,kapitalna sprawa z tym oswietleniem kaltki schodowej. Czuje, ze nam jeszcze zajmie to sporo czasu, az siew koncu zdecydujemy na cos. Mimo, ze wybor spory, to i tak nie bardzo jest to co bysmy chcieli. Co to za kolor w wiatrolapie? tez z Dekorala? My mamy podobny w jednej z lazienek, ale to byl Dulux pt. "Ognisty Imbir" potem udalo mi sie dobrac grzejnik drabinkowy w takim samym kolorze. Dwie sciany mamy wlasnie Imbirowe, reszta w kafelkach bezowych i na ich tle taki grzejnik. Nie za wczesnie na choinke? A jak w wiadrze, to moze ja chcecie potem do ogrodu co? Na nadchodzace swieta, duzo radosci i odpoczynku, bo tego nam budujacym chyba najbardziej potrzeba po ostatnim okresie, a takze aby na rate kredytu nigdy nie zabraklo. Wszystkiego Najlepszego Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.12.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 http://www.tmzc.las.pl/img/paczka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.12.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Zdrowych i spokojnych świąt oraz spełnienia wszelkich marzeń w nowym rokuhttp://psphome.dhtml.pl/swieta/choinka2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubulek 23.12.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Z okazji swiat Bozego Narodzenia zycze Tobie i calej Twojej rodzince wszystkiego co najlepsze, duzo szczescia, zdrowia i spelnienia marzen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 23.12.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Wesołych, Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, Bogatego Mikołaja, oraz Szczęśliwego Nowego Roku życzę wszystkim Rydzom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.12.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 W te piękne Święta niech każdy pamiętaz głębi serca płynące życzenia:zdróweczka, marzeń spełnienia, iskierek radościi dużo miłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 23.12.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Radosnych i zdrowych Świąt, pomyślnego i bogatego Nowego Roku !!!http://tatromaniak.republika.pl/images/dom/w015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 28.12.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Rydzu ja też chcę takiego teścia i takie krosownice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.12.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 ja też chcę takiego teścia i takie krosownice hehehehe Teścia nie oddam A z krosownicami się zobaczy jak podliczę potrzeby - może będę miał 2-3 sztuki "na zbyciu" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.12.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 A ja pochwalę piekną konstrukcjęi pobity rekord Te krosownice czy jak je tam zwał mało mnie kręcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 29.12.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Dziennik cały przeczytany, uff... Dzięki Rydzu za ogrom informacji! NURNI jeśli masz czas poczekać na te krosownice (łączówki produkcji PZT o ile dobrze pamiętam) to w lutym mogę Ci kilka wyczarować Parę lat temu okablowałem ich kupę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 30.12.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 a ja w temacie niebudowlanym...zachwycilam sie pieskami... wielkie gratulacje , odwiedzialm Wasza strone... najbardziej podobał mi sie ten maluch z nieprawi dłową prega....Bayo bodajze... zeby nie byloi ze ja o psach tylko...dziennik tez czytam i to juz od dawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.12.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Rydzu, pomyślności, szczęścia, zdrówka i miłości w nowym roku. http://www.szamotuly.pl/miasto/kartki/NowyRok1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.12.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Do SIEGO ROKU !!!!! http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1213.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.12.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Roku 2006http://www.pikselstock.pl/obrazki/bank/s/sylwester%200568d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.01.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 wszystkiego dobego w Nowym Roku ale fajnie sobie juz mieszkacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 02.01.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Wszystkim forumowiczom bardzo dziekujemy za życzenia świąteczno-noworoczne! Wszystkim wszystkiego najlepszego a przede wszystkim dużo zdrowia w nowym roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts