Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszyczek Rydzów- komentarze

Recommended Posts

Ps. Psiaki też macie fantastyczne

Dzieki w ich imieniu

Kiedyś przeczytałam jednym tchem wasza strone "pieskową" i sie zauroczyłam. Dosłownie zaraziłam sie chęcia posiadania rasowego psa. Tylko nie umiem wybrac rasy. nie znam sie :( . Chciałabym pieska rasowego, ale "nie wystawowego", nie mam w sobie tej pasji, mam tylko potrzebę kochania. Jak się zabrac do wyboru ?

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Hejka,

Rydzu, tak dawno cie tu nie było... Przyznaj się - pewno najpierw zapodziałeś motykę a póżniej, jak już się odnalazła to zaszło słońce, co? :lol:

Gratuluję wygranej sprawy!!! :)

Rozumiem, że taras będzie na konstrukcji stalowej. Powiedz, z czego chcesz go robić dokładnie? Deskowanie?

POZDRAWIAM!!! :D

Gratuluję wygranej sprawy!!! :)

Dzieki :)

Rozumiem, że taras będzie na konstrukcji stalowej. Powiedz, z czego chcesz go robić dokładnie? Deskowanie?

Tak - pierwotnie miał być co prawda żelbetowy, ale zrezygnowalismy z niego ze względu

na olbrzymi mostek cieplny. W zamian za to bedzie kontrukcja stalowa wsparta na

fundamentach i kotwiona do ściany. Kotwy zostały osadzone juz na etapie wykonywania wieńca.

Fundamenty pomalutko zrobiliśmy na wiosnę. Teraz pozostało kupić "żelastwo" ;),

całośc dociąć, pospawać i poskręcać. Na konstrukcji planuje ułozyć 4 impregnowane krokwie

o wysokości tak dobranej by poziom podłogi z desek nabitych na te krokwie prostopadle

zlicował mi się z poziomem podłogi w salonie. Chciałbym dać jako pokrycie ryflowane

dechy egzotyczne... w końcu mam tego tarasu ok 10-11 m2 więc może kasy wystarczy :wink:

Pozdrawiam

dechy egzotyczne... w końcu mam tego tarasu ok 10-11 m2 więc może kasy wystarczy :wink:

Pozdrawiam

No to malutki tarasik będziesz mieć :wink:

Ja planuję taki 7x7m :lol: Już dechy zamówiłem - zaimpregnuję je i na wiosnę zrobię taras... Dechy będę miał grubości 4 cm, nie będą ryflowane...

POZDROWIONKA!!! :lol:

za 3 tygodnie będziemy

mieli w rodzinie wykwalifikowanego spawacza w technologi MIG .

A dla dodania sprawie pikanterii powiem tylko tyle, ze nie będę to ja.... .

Czyżby żonka?? :D

Jeśli mogę - proszę o dokładną dokumentację fotograficzną budowy tarasu (kosztorys jeśli można prosic też), bo ostatnio także wpadłam na ten genialny plan.

Gratulacje także w kwesii korzystnego wyroku :D

Pozdrowienia serdeczne

Agnieszka

Widzę Rydzu że urlop bardzo ambitny :)

Niestety :( - działa zasada "albo-albo" czyli albo turystyka, albo wykończeniówka.

Na jedno i drugie na razie sobie pozwolic nie mogę.

Ale mam nadzieję, że tak nie będzie zawsze.... (właśnie mi sie przypomniało,

że ostatni raz na wczasach byłem 3 lata temu - przed rozpoczęciem budowy)

Pozdrawiam

(właśnie mi sie przypomniało,

że ostatni raz na wczasach byłem 3 lata temu - przed rozpoczęciem budowy)

No nam się przypomniało, że ostatnio na urlopie byliśmy 4 lata temu, dlatego już za tydzień... będzie Adriatyk!! :D (no za dwa - ale trzeba pozytywnie myśleć :wink: :D )