Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszyczek Rydzów- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powodzonka dla zonki!!!

Sam tez lubuje sie w takich zabawach - fajny swiecznik raz zrobilem. Podstawa z tarczy hamulcowej od poloneza, ramiona z drutu zbrojeniowego, kielichy z grubego ceownika zaspawanego po bokach, opleciony drutem fi6... Mojej zonie sie spodobal :D Pomalowala go zlolem i stoi obok nas :D Do nowego domku napewno conieco wiecej popelnie :wink: Pobawie sie jeszcze w jakies listki z blachy itp dodatki :wink:

Oj cos czuje, ze na Allegro niedlugo zobaczymy cuda w wykonaniu Twojej zoneczki :lol: Przyjemne z pozytecznym :wink:

POZDRAWIAMY!!!

• 3 weeks później...

Rydzu widzę, że jeszcze trochę, a usiądziesz sobie z założonym i rękami przy ognisku i nie będziesz miał już nic do roboty. :wink: No może chwasta z trawnika wyrwać... :wink:

(Jasne, wiem, że coś się zawsze znajdzie, w końcu po to ma się dom, żeby się nie nudzić). :)

Chciałam zapytać, czym (albo jak) myjesz ten gres Tarragona. Też taki mam (tak samo ułożony, ale przy naszym pośpiechu szanowni panowie płytkarze nie poinformowali nas o problemie z szerokością fug i położyli jak im w duszy grało - cóż mądry nie zauważy, głupi pomyśli że tak trzeba).

Niestety te dziurki mocno się brudzą - tzn. wypełniają się brudem :oops: Też tak macie? Czyszczę to na kolanach szczotką typu "żelazko", ale może są jakieś prostsze sposoby. Też mam psy i boję się użyć jakiegoś piorunującego preparatu, bo któraś może wejść zanim zmyję. :roll:

Chciałam zapytać, czym (albo jak) myjesz ten gres Tarragona. Też taki mam (tak samo ułożony, ale przy naszym pośpiechu szanowni panowie płytkarze nie poinformowali nas o problemie z szerokością fug i położyli jak im w duszy grało - cóż mądry nie zauważy, głupi pomyśli że tak trzeba).

Niestety te dziurki mocno się brudzą - tzn. wypełniają się brudem :oops: Też tak macie? Czyszczę to na kolanach szczotką typu "żelazko", ale może są jakieś prostsze sposoby. Też mam psy i boję się użyć jakiegoś piorunującego preparatu, bo któraś może wejść zanim zmyję. :roll:

Oj... jeszcze teraz jak sobie przypomnę "zagwozdkę" z ułożeniem Terragony to mi ciary po plecach idą ;). U nas dziurki jakos nie wypełniaja sie brudem w sposób znaczący. Do mycia często uzywam preparatów takich samych jak do podłóg drewnianych (Pronto). Najlepszy efekt daje napastowanie kafli tymze Pronto bez rozcieńczania już po myciu. Fugi nasiąkają i potem nie "łapią" brudu nawet jak się coś rozleje. A i na samych kaflach ze względu na powłokę powstałą po pastowaniu łatwiej później wszystko odchodzi. ten patent przećwiczyłem jeszcze w bloku na podłodze w przedpokoju która też się brudziła bardziej niz powinna.

pozdrawiam

• 2 weeks później...

A na wiela Cię skasowali za tą jednostkę centralną? :-?

Też czekam aż mi się obecny odurzacz rozleci (choć nieźle się trzyma) coby zakupić centralny.

Rydzu, chyba czegoś na początku nie doczytałem, ale z tymi garażami to Ty je masz u siebie na działce? I będą Ci wjeżdżać do garaży przez Twoją działkę? Czy garaże będą stały na Twoim terenie a wjazd będzie od zewnątrz?

Pozdrowionka

Teachers'ikiem (bez lodu bo jeszcze mnie chróbsko trzyma)

A na wiela Cię skasowali za tą jednostkę centralną? :-?

Cennikowo - (2700) tak jak jest w ofercie na ich stronie. Nic nie utargowałem niestety.

Za to dodatkowo załapałem sie na komplet 4 szczotek z "wypasionym" :p podświetlenim

na diodach led :D. Jedyny ich efekt to chęć do samodzielnego sprzatania u dziecka się wzmogła ;) hihihi

Też czekam aż mi się obecny odurzacz rozleci (choć nieźle się trzyma) coby zakupić centralny.

Polecam odkurzanie z gruzu i pyłu jakiegoś wiekszego pomieszczenia ;).

Szczerze mówiąc

to nasz odkurzacz przeżył 3 remonty i prawie całą naszą budowę, więc zamortyzował się solidnie.

Rydzu, chyba czegoś na początku nie doczytałem, ale z tymi garażami to Ty je masz u siebie na działce? I będą Ci wjeżdżać do garaży przez Twoją działkę? Czy garaże będą stały na Twoim terenie a wjazd będzie od zewnątrz?

Hm... z tymi garażami to jest pogmatwana sprawa (jak to zwykle u nas ;)).

Garaże stoją na części działki - to ja do siebie będę wjeżdżał przez teren garaży a nie odwrotnie.

Obecnie ta granica jest jeszcze mocno rozmyta - bo kilka garaży mam własciwie na wprost

wejścia do domu :( - dlatego czas najwyższy sprawy uporzadkować. A wyrzucać ich nie chcę

bo spłacaja mi kredyt :) - taka samofinansująca się inwestycja :) Po uporządkowaniu będę

miał te dwie strefy (garażową i prywatną) jasno rozgraniczone i nikt nikomu nie będzie

wchodził w drogę. Docelowo mam w wytycznych dotyczacych zagospodarowania terenu,

że mogę sobie zrobic drugą niezależną bramę wjazdową od drogi osiedlowej.

Pozdrowionka

Teachers'ikiem (bez lodu bo jeszcze mnie chróbsko trzyma)

No to siup! (JacekDaniel/lód/cola) - za twoje zdrowie!

Pozdrawiam