Adriano Komputero 23.12.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Radosnych Świąt i szczęścia w Nowym Roku !!! http://kartki.onet.pl/_i/d/szopka2_ok3_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.12.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Samych szczęśliwych chwil z okazji Świąt i Nowego Roku życzy Żaba http://kartki.onet.pl/_i/d/stroik1_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.12.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Zdrowych spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia, wiele radości i szczęśliwości oraz dużych prezentów życzy andrzejka z familią http://images1.fotosik.pl/314/5463ef05cb385da0m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.12.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Ciepełka rodzinnego i dużo smakołyków! http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1027.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.12.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Gdy pierwszą gwiazdkę ,ujrzysz na niebie,Wspomnij tych,co kochają Ciebie,Gdy pierwsza zgaśnie,a druga zabłyśnie,niech Cię aniołek,Ode mnie uściśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 25.12.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Wesołych spokojnych świąt, atmofery sprzyjającej odpoczynkowi, życzliwych ludzi wokół, spełnienia marzeń w Nowym Roku życzy Kofi z rodzinąhttp://www.nowaera.com.pl/nauczycielom/konspekty/nauczaniepoczatkowe/img/nauczaniepoczatkowe_konspekt_09_01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.12.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 http://epocztowki.radzionkow.pl/images/kartki/sylwester/sylwek5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.12.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Wszystkiego dobrego w Nowym 2007 Roku ! Dużo zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich planów :) http://positiveblackmencoalition.com/newyear.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 31.12.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Drodzy Rydze, ponieważ od dawna czytamy Wasz dziennik i śledzimy sukcesy, czujemy się troszkę jak Wasi znajomi, dlatego pozwalamy sobie życzyć Wam samych radosnych, rodzinnych chwil w Nowym Roku. DOSIEGO ROKU 2007 http://www.ekartki.biz/kartki/12/7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.01.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Zima w tym roku łaskawa to może i kasa się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 20.01.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Hej, Ja także ostatnio zabrałem się za sprawdzenie komina, a szczególnie drożności wodnego wmiennika ciepła nasadzonego na kasetę kominkową. Zauważyłem, że wolniej mi się woda nagrzewa niż na początku Wewnątrz zastałem podobne coś jak i ty - czarny spiek... Nie wszędzie udało mi się dotrzeć niestety, ale to co mogłem to wyczyściłem. Takie są zapewne efekty palenia mokrym drewnem - czyżbyś także popełnił ten błąd (pytam, bo nie pamiętam co tam pisałeś o swoich zapasach )? To właśnie skropliny robią takie cuda... Zastanawiam się nad środkami katalitycznie dopalającymi osady wewnątrz kominków i rur spalinowych - flamit czy jakoś tak... Ciekawe, czy ktoś to próbował... Sypie się to na żar i podobno załatwia sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 20.01.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Kochani Rydze,No to Wy juz sobie mieszkacie, wygląda to troche jak dom Wałęsy pomiedzy blokami. Zaglądam tu zrzadka, ale postep widac jak na dloni. Te farbe do posadzki w warsztacie zapisalem, pewnie skorzystam. A już ta żona (kobieta) - spawacz z migomatem to coś nowego jescze tego nie grali. Sam troche spawam, ale wtedy moja aśćka zamyka sie w domu żeby nie patrzec. Mówi że nie może patrzeć na to jasne ś2wiatło. Fajnie zet en kominek, o krtorego budowie czytalem jakis czas temu dobrze sie sprawdza, tez zamierzam zainstalowac podobny jako wspomaganie szczegolnie w okresie przejsciowym. Najwazniejsze ze sprawe masz wygraną, teraz on bedzie musial sie troszkę nagiąc, a jak bedzie, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 20.01.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Takie są zapewne efekty palenia mokrym drewnem - czyżbyś także popełnił ten błąd (pytam, bo nie pamiętam co tam pisałeś o swoich zapasach )? To właśnie skropliny robią takie cuda... Zastanawiam się nad środkami katalitycznie dopalającymi osady wewnątrz kominków i rur spalinowych - flamit czy jakoś tak... Ciekawe, czy ktoś to próbował... Sypie się to na żar i podobno załatwia sprawę. Witaj! Generalnie palę suchym drewnem. Problem raczej lezy w tym, że palone jest w kominku raczej zawsze ze skręconym na maksa powietrzem - inaczej jest za goraco. Komin ma 4 mb z czego 2,5 wystaje ponad dachem. Spaliny mają w związku z tym niestety dość czasu by ostygnąć i pewnie stąd ten nagar. Palę brzozą i dębiną - ta ostatnia podobno daje zwiekszone ilości produktów osadzających się w kominach. Ciekawe jaka jest zasada działania takiego środka dopalającego? - nie chciałbym wywołać pożaru w kominie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 20.01.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Kochani Rydze, No to Wy juz sobie mieszkacie, wygląda to troche jak dom Wałęsy pomiedzy blokami. Zaglądam tu zrzadka, ale postep widac jak na dloni. Te farbe do posadzki w warsztacie zapisalem, pewnie skorzystam. A już ta żona (kobieta) - spawacz z migomatem to coś nowego jescze tego nie grali. Sam troche spawam, ale wtedy moja aśćka zamyka sie w domu żeby nie patrzec. Mówi że nie może patrzeć na to jasne ś2wiatło. Fajnie zet en kominek, o krtorego budowie czytalem jakis czas temu dobrze sie sprawdza, tez zamierzam zainstalowac podobny jako wspomaganie szczegolnie w okresie przejsciowym. Najwazniejsze ze sprawe masz wygraną, teraz on bedzie musial sie troszkę nagiąc, a jak bedzie, zobaczymy. Witaj Zygmor!! Farba spisuje sie doskonale - teraz juz to mogę napisać bo trochę czasu mineło. Dzisiaj dzwonił do mnie rafslusarczyk (nasz instalator od instalacji CO) z pytaniem jakie mamy spalanie gazu. Nieco go zatkało jak mu powiedziałem, że nie było jeszcze potrzeby włączania pieca . Kominek to jest to! A żona-spawacz budzi ogólny podziw szczególnie "na salonach" :D:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 22.01.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ciekawe jaka jest zasada działania takiego środka dopalającego? - nie chciałbym wywołać pożaru w kominie Pozdrawiam ...jeśli to zasada WYPALANIA tego, co napotka po drodze to rzeczywiście ryzykowne. Mam to zamiar wypróbować, jednakże najpierw wlezę na komin i przeszczotuję mojego Bolesławca, coby czasami sadze się nie zapaliły. Niechciałbym, żeby mi wkłady popękały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 27.01.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Rydzu - może nie palę tyle co Ty ale regularnie używam Sadpala i również ogląałem ostatnio komin od środka - czysto. Może to Sadpal a może suche drewno, a może jedno i drugie. Ja też zauważyłem, że teraz wszystkie prace, które robię chcę żeby mi sprawiały przyjemność a nie na siłę - piweczko, powoli, dokładnie - i pewnie stąd również to spowolnienie. No a poza tym kasa i inne obowiązki. Ale, jako że mamy łikend - to sdrófko (tym rzem wódeczka z sokiem z limonki ) Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.01.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Najwazniejsze że nas cieszy mały pobór gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.02.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 witam niby nic, ale powolutku coś tam zawsze się dzieje pozdrawiam (również w oczekiwaniu na jakąś gotówkę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 02.02.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Rydzu zgłupłam - to Wy macie kominek płaszczowodny czy DGP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 02.02.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Rydzu zgłupłam - to Wy macie kominek płaszczowodny czy DGP? DGP - a skąd wnioskujesz że płaszczowodny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts