Xena z Xsary 02.02.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Rydzu jestem na etapie wyboru koloru okienTo jest ten czas w którym Inwestorowi chyba wybacza sie wszystko (jeszcze przy dachówkach i kolorze elewacji tak jest?)takze wybacza jak grzejesz Rydzu cuw? gazikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 02.02.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Rydzu jestem na etapie wyboru koloru okien To jest ten czas w którym Inwestorowi chyba wybacza sie wszystko (jeszcze przy dachówkach i kolorze elewacji tak jest?) takze wybacz a jak grzejesz Rydzu cuw? gazikiem? - to wiele tłumaczy - te wybory zawsze są trudne i człowiek chodzi zakręcony. a CWU grzeję gazikiem. CO tez na gaz, a kominek "napędza" DGP Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 04.02.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Cholera jasna co mnie podkusiło by brać gniazda z wtykami ethernet (i to podwójne) z Berkera? Siedzę i próbuje rozpracowac jakiś sprytny system jak mam to cholerstwo montować . Obieranie 8 mikroskopijnych kabelków z izolacji to cholernie żmudne zadanie - a takie cos funduje własnie firma berker szczęśliwym ??? nabywcom ich osprzetu. Kto liczył na zaciskaną szbkozłączkę (ja liczyłem!) ten się srodze zawiedzie - 16 śrubek i 16 mikroskopijnych kabelków które trzeba siedząc w kucki oskubać i wtyknać sztuka po sztuce w odpowiednie miejsce... Jasna cholera!!! RYDZU są też droższe wersje na zaciski. Zdjęcie gdzieś będzie w moim dzienniku. Sęk w tym, że kupiłem również jedno gniazdko podwójne - właśnie na te cholerne śrubki bo mam w jednym gniazdku telefon + sieć. Tych lepszych podwójnyc nie ma. Tak więc pytanko: pod jaki numer jaki kolor kabelka ?!?!?! Jak to już przerabiałeś to napisz bo mi już "ręce" opadają od rozgryzania każdego "czegoś" co z oczywistych względów powinno być opisane. Taaak a z tymi kabelkami to jest jazda jak ta lala Z góry dzięki ...i sdrófko (wersja soft - Heineken) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.02.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witaj Rydzu po czasie długim straszelnie, jakoś mi umknęła kwesta wykwalifikowanego spawacza w technologii (i tu był skrót jakiś ) - któż to jest? No i co z Waszym tarasem? (jeśli o tym pisałeś, to pogoń mnie najwyżej.. ). Acha - podziwiam cierpliwość w łączeniu kabelków. Pozdrowienia A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.02.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 RYDZU są też droższe wersje na zaciski. Zdjęcie gdzieś będzie w moim dzienniku. Sęk w tym, że kupiłem również jedno gniazdko podwójne - właśnie na te cholerne śrubki bo mam w jednym gniazdku telefon + sieć. Tych lepszych podwójnyc nie ma. Tak więc pytanko: pod jaki numer jaki kolor kabelka ?!?!?! Jak to już przerabiałeś to napisz bo mi już "ręce" opadają od rozgryzania każdego "czegoś" co z oczywistych względów powinno być opisane. Taaak a z tymi kabelkami to jest jazda jak ta lala Z góry dzięki ...i sdrófko (wersja soft - Heineken) Hm... No to masz fajnie. Ja mam w całej chałupie wszystkie puszki z 2 kablami (telefon + ethernet) więc za dużego wyboru jednak nie miałem Juz patrzę na wersję testową kabelka z ganiazdem - i jest tak: góra (od lewej) 8 brąz 7 biały brąz 6 zielony 5 biało niebieski 4 niebieski 3 biało zielony 2 pomarańczowy 1 biało pomarańczowy dół - analogicznie Z drugiego końca mam wtyczki bezpośrednio do switcha (pierwotnie miała być krosownica - ale wersja odpadła póki co ze względu na koszty) Wtyczka - patrząc od strony styków miedzianych i kablem idącym w dół: od lewej: - biało pomarańczowy - pomarańczowy - biało zielony - niebieski - biało niebieski - zielony - biało brązowy - brązowy Całość w ten sposób połącznona dział bez najmniejszych problemów. Mam nadzieję że nic nie pokręciłem bo twoje "sdrófko" wyprzedziłem nieco świętując jasiem wędrowniczkiem sukcesy Małysza i naszych szczypiornistów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witaj Rydzu po czasie długim straszelnie, jakoś mi umknęła kwesta wykwalifikowanego spawacza w technologii (i tu był skrót jakiś ) - któż to jest? No i co z Waszym tarasem? (jeśli o tym pisałeś, to pogoń mnie najwyżej.. ). Acha - podziwiam cierpliwość w łączeniu kabelków. Pozdrowienia A. Szalenie mi miło i witam także. Wykwalifikowany spawacz (technologia MAG) to moja małżonka . Dziś ją nawet nieco testowałem bo ruszyliśmy z budową barierki na schodach . Zdjęcia juz za kilka dni - jak całość nabierze wyglądu nadającego się do pokazania. Z tarasem nic nie przegapiłas - nadal "w lesie" . Chroniczny brak finansów i coraz to nowe "kwiatki" pochłaniające wygospodarowaną na określone cele kasę. Z kabelkami to nie jest tak lekko więc póki co połaczyłem wariant minimum. reszta cały czas przede mną Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Czyli dobrze obstawiałam (swojego czasu) Znam problem kasy - u nas też wszystko wskazuje na to, że w tym roku tarasu jednak nie będzie. Zmieniliśmy listę priorytetów, poza tym owe "kwiatki" też mnie dobijają. Ale tak to bywa i już. Ważne, że dom stoi i zdrowie jest Serdeczności Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 06.02.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Dzięki RYDZU ...i idę w takim razie kabelkologię ćwiczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.02.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Czekam na fotki barjerki Mam nadzieję że piesek szybko znajdzie nowy cieplutki i przyjazny domek - trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 22.02.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Czekam na fotki barjerki Mam nadzieję że piesek szybko znajdzie nowy cieplutki i przyjazny domek - trzymam kciukasy Już nadrobiłem zaległości i fotki są A Diego od niedzieli jest w nowym domu :D:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Cieszę się że piesek znalazł nowy domek Barierka wyszła bardzo fajnie A wasze psy nie boją się chodzić po tych schodach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.03.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 barierka super! a co będzie wypełnieniem?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 01.03.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 barierka super! a co będzie wypełnieniem? Hm... obawiam się że poza brakiem lakieru i pochwytu to juz produkt finalny Nie planujemy wypełnienia - byłaby optycznie za ciężka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 01.03.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 RYDZU - Wasza barierka bardzo nam się spodobała. Super to wyszło. Czy można zerżnąć i po drobnych modyfikacjach (głównie wypełnienia) spróbować zrobić cóś na podobieństwo u nasz No i w końcu po choróbskach i antybiotykach sdrófko - Teachers-ik bez lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 01.03.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 RYDZU - Wasza barierka bardzo nam się spodobała. Super to wyszło. Czy można zerżnąć i po drobnych modyfikacjach (głównie wypełnienia) spróbować zrobić cóś na podobieństwo u nasz No i w końcu po choróbskach i antybiotykach sdrófko - Teachers-ik bez lodu Kopiowanie dozwolone - jeno jak będzie okazja to w 4 (lub więcej ) oczy musimy jakieś "małe conieco" wysączyć tytułem praw autorskich :D:D A wiesz - ja ostatnio także Tachers'a popijałem - niestety juz sie skończył Więc zdrówko - brutalne - absolutem Pozdrawiamy rodzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.03.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 barierka super! a co będzie wypełnieniem? Hm... obawiam się że poza brakiem lakieru i pochwytu to juz produkt finalny Nie planujemy wypełnienia - byłaby optycznie za ciężka. Pozdrawiam aaaa nie będzie wypełnienia....teraz już wszystko jasne w wypadku posiadania mniejszych dzieciaczków to wypełnienie byłoby chyba konieczne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 02.03.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Rydzu z jakiego drewna masz trepy na schodach? one są bejcowane? jak tak to może pamiętasz jaką bejcą? ps. bardzo się cieszę że Diego znalazł nowy domek. Gdybym już mieszkała u siebie to z chęcią bym go przygarnęła tak mu wspaniale z oczek patrzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 02.03.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Rydzu z jakiego drewna masz trepy na schodach? one są bejcowane? jak tak to może pamiętasz jaką bejcą? Trepy są brzozowe. Były bardzo jaśniutkie. Obrabiał, bejcował i lakierował wszystko nasz kuzyn. Niestey nie potrafię odpowiedzieć na pytanie jak ato była bejca. Przywiózł nam próbki drewna zabejcowane i z tego wybieraliśmy. ps. bardzo się cieszę że Diego znalazł nowy domek. Gdybym już mieszkała u siebie to z chęcią bym go przygarnęła tak mu wspaniale z oczek patrzyło Byłabyś chyba powyżej 10 pozycji w kolejce - ta było wielu chętnych na adopcję. A trafł tak dobrze jak tylko mógł - nowi właściciele lekko zwariowali na jego punkcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 02.03.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 dzięki za informacje nowi właściciele lekko zwariowali na jego punkcie wcale się nie dziwię :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.03.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 I tak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts