Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszyczek Rydzów- komentarze

Recommended Posts

http://bransoletka.blox.pl/resource/szampan.jpg

Przepis na Dobry Rok : (autor - Miłka)

Bierzemy 12 miesięcy

oczyszczamy je dokładnie

z goryczy, chciwości, małostkowości i lęku,

po czym rozkładamy każdy miesiąc

na 30 lub 31 części tak, aby zapasu

wystarczyło dokładnie na cały rok.

Każdy dzień przyrządzamy osobno

z jednego kawałka pracy

i dwóch kawałków pogody i humoru.

Do tego dodajemy trzy duże łyżki

nagromadzonego optymizmu,

łyżeczkę tolerancji, pół kwaterki marzeń,

ziarenko ironii i odrobinę taktu.

Następnie całą masę polewamy dokładnie

dużą ilością miłości. Gotową potrawę

przyozdabiamy bukietem uprzejmości

i podajemy codziennie z radością

i filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbaty.

Życzę pięknego 2008 roku

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powróci, powróci - właściwie to juz powraca od kilku dni :)

Do schodów tez dojdziemy.... tym bardziej ze zabawa "żelastwem" zaczyna być przedmiotem mojej działalności ;)

Pozdrawiam

Rydzu, super że wróciłeś, zawsze chętnie zaglądałem do Twojego dziennika. Pisz dalej i pomyślności w Nowym Roku.

Pozdrawiam

Brzuzens

była zachwycona i podchwyciła pomysł wydzielenia pergolą kawałka dachu i zrobienia tam "plaży"

Ja bym nie odpuściła dach super (oczywiście powierzchnia, a nie wykonanie :cry: ) nie tylko na plażę ale na mały prywatny trawniczek, ławeczkę na której można usiąść, na wszystko potatrzeć z góry i piwko wypić

gratuluję pomysłu, miejsca, zapału i znajdowania ludzi, którzy nie wiedzą, że się nie da :p :p :p

• 2 weeks później...
Rydzu kochanieńki. Powiedz Ty mi gdzie kupiłeś to cudo do zamykania wlotu powietrza do kominka i jakiej to jest średnicy zew. i wewn.

Nazywa sie toto przepustnica a kupiłem w Castoramie. Średnica dokładnie taka jak krociec wlotu powietrza do stojaka Tarnavy - 100mm. Znalazłem także w Castoramie rurę spiro idealnie do tego wszystkiego pasującą - wchodzi idealnie do srodka szarej rury kanalizacyjnej 110 mm.

Pozdrawiam

A ja już się nie mogę doczekać na obudowę kominka... bo właśnie zabrałem się za swoją i chętnie podejrzę to i owo :)

Jeszcze ocoupinke cierpliwości :) - mam to wszystko w archiwum a wrzucam w wolnych chwilach ( a tych ostatnio jakoś coraz mniej)

Pozdrawiam

No i się doczekałem, dzięki Rydzu :) u Ciebie widać wszystko jak na dłoni. Przystępuję do dzieła w pierwszej wolnej chwili :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Rydzu, wracam do kominka: wydawalo mi sie ze masz dgp ale po przeanalizowaniu zilustrowanej instrukcji obudowy kominka doszłam do wniosku ze to pomyłka, chyba ze cos przeoczylam?

Ależ mam DGP. - i to bardzo dobrze działające :) Turbinę od gdp mam w spiżarni (pomieszczenie za kominkiem).

W ścianie na której stoi kominek ma zrobiony otwór którym jest zasysane powietrze przez turbinę.

Tutaj na zdjęciu widać już podłączony do komina wkład i otwór w ścianie pobierający gorące powietrze:

http://www.zkoszarydzow.pl/murator/289.jpg

turbina jak napisałem jest z tyłu za ścianą kominka. Gorące powietrze rozprowadzanie jest rurami idącymi pod sufitem:

http://www.zkoszarydzow.pl/murator/288.jpg

teraz chyba juz wszystko jasne :)

Pozdrawiam

wszystko jasne :D

jestem przyzwyczajona do widoku takich zwisajacych rur, ktore pobieraja ciepłe powietrze z pierwszej komory w obudowie a tu prosze tak sprytnie wszystko rozwiązane :D

Moje gratulacje za samodzielna instalacje kominka ! Jestem pod wrazeniem, bo my jestetsmy wlasnie na etapie poszukiwania instalatora

• 1 month później...