Nefer 31.12.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 http://bransoletka.blox.pl/resource/szampan.jpgPrzepis na Dobry Rok : (autor - Miłka) Bierzemy 12 miesięcy oczyszczamy je dokładnie z goryczy, chciwości, małostkowości i lęku, po czym rozkładamy każdy miesiąc na 30 lub 31 części tak, aby zapasu wystarczyło dokładnie na cały rok. Każdy dzień przyrządzamy osobno z jednego kawałka pracy i dwóch kawałków pogody i humoru. Do tego dodajemy trzy duże łyżki nagromadzonego optymizmu, łyżeczkę tolerancji, pół kwaterki marzeń, ziarenko ironii i odrobinę taktu. Następnie całą masę polewamy dokładnie dużą ilością miłości. Gotową potrawę przyozdabiamy bukietem uprzejmości i podajemy codziennie z radością i filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbaty. Życzę pięknego 2008 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 01.01.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Powróci, powróci - właściwie to juz powraca od kilku dni Do schodów tez dojdziemy.... tym bardziej ze zabawa "żelastwem" zaczyna być przedmiotem mojej działalności Pozdrawiam Rydzu, super że wróciłeś, zawsze chętnie zaglądałem do Twojego dziennika. Pisz dalej i pomyślności w Nowym Roku. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 02.01.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Przez chwilę to zglupialam i miałam zapytać, co odstawiasz. Ale już wiem. Tylko jak dojdziesz do końca, to nie zapomnij dopisac dalszego ciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 07.01.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A ja już się nie mogę doczekać na obudowę kominka... bo właśnie zabrałem się za swoją i chętnie podejrzę to i owo Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 07.01.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A ja już się nie mogę doczekać na obudowę kominka... bo właśnie zabrałem się za swoją i chętnie podejrzę to i owo Jeszcze ocoupinke cierpliwości - mam to wszystko w archiwum a wrzucam w wolnych chwilach ( a tych ostatnio jakoś coraz mniej) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 07.01.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Jeszcze ocoupinke cierpliwości - mam to wszystko w archiwum a wrzucam w wolnych chwilach ( a tych ostatnio jakoś coraz mniej) Pozdrawiam Wiem wiem Cierpliwy to ja jestem Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 14.01.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 była zachwycona i podchwyciła pomysł wydzielenia pergolą kawałka dachu i zrobienia tam "plaży" Ja bym nie odpuściła dach super (oczywiście powierzchnia, a nie wykonanie ) nie tylko na plażę ale na mały prywatny trawniczek, ławeczkę na której można usiąść, na wszystko potatrzeć z góry i piwko wypić gratuluję pomysłu, miejsca, zapału i znajdowania ludzi, którzy nie wiedzą, że się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.01.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 to był i jest jeden z pierwszych moich dzienników jakie czytałam, Rydzu napisz co jest aktualnie u ciebie tak z grubsza choć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 24.01.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 to był i jest jeden z pierwszych moich dzienników jakie czytałam, Rydzu napisz co jest aktualnie u ciebie tak z grubsza choć. Z grubsza sie nie da . Uzupełnię zaległości to zacznę pisać co nowego u nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 27.01.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Rydzu kochanieńki. Powiedz Ty mi gdzie kupiłeś to cudo do zamykania wlotu powietrza do kominka i jakiej to jest średnicy zew. i wewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.01.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Rydzu kochanieńki. Powiedz Ty mi gdzie kupiłeś to cudo do zamykania wlotu powietrza do kominka i jakiej to jest średnicy zew. i wewn. Nazywa sie toto przepustnica a kupiłem w Castoramie. Średnica dokładnie taka jak krociec wlotu powietrza do stojaka Tarnavy - 100mm. Znalazłem także w Castoramie rurę spiro idealnie do tego wszystkiego pasującą - wchodzi idealnie do srodka szarej rury kanalizacyjnej 110 mm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 28.01.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Dzięki Rydzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 28.01.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 A ja już się nie mogę doczekać na obudowę kominka... bo właśnie zabrałem się za swoją i chętnie podejrzę to i owo Jeszcze ocoupinke cierpliwości - mam to wszystko w archiwum a wrzucam w wolnych chwilach ( a tych ostatnio jakoś coraz mniej) Pozdrawiam No i się doczekałem, dzięki Rydzu u Ciebie widać wszystko jak na dłoni. Przystępuję do dzieła w pierwszej wolnej chwili Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.01.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No i się doczekałem, dzięki Rydzu u Ciebie widać wszystko jak na dłoni. Przystępuję do dzieła w pierwszej wolnej chwili A prosze bardzo i życzę powodzenia w budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 01.02.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Rydzu, wracam do kominka: wydawalo mi sie ze masz dgp ale po przeanalizowaniu zilustrowanej instrukcji obudowy kominka doszłam do wniosku ze to pomyłka, chyba ze cos przeoczylam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 01.02.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Rydzu, wracam do kominka: wydawalo mi sie ze masz dgp ale po przeanalizowaniu zilustrowanej instrukcji obudowy kominka doszłam do wniosku ze to pomyłka, chyba ze cos przeoczylam? Ależ mam DGP. - i to bardzo dobrze działające Turbinę od gdp mam w spiżarni (pomieszczenie za kominkiem). W ścianie na której stoi kominek ma zrobiony otwór którym jest zasysane powietrze przez turbinę. Tutaj na zdjęciu widać już podłączony do komina wkład i otwór w ścianie pobierający gorące powietrze: http://www.zkoszarydzow.pl/murator/289.jpg turbina jak napisałem jest z tyłu za ścianą kominka. Gorące powietrze rozprowadzanie jest rurami idącymi pod sufitem: http://www.zkoszarydzow.pl/murator/288.jpg teraz chyba juz wszystko jasne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 03.02.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 No pięknie Rydzu! Pojawiły się schody Na to czekałem... Na wszelki wypadek wykopiowałem sobie zdjęcia schodów, jakbyś znowu wykasował dziennik Pozdrawiam! Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 04.02.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 wszystko jasne jestem przyzwyczajona do widoku takich zwisajacych rur, ktore pobieraja ciepłe powietrze z pierwszej komory w obudowie a tu prosze tak sprytnie wszystko rozwiązane Moje gratulacje za samodzielna instalacje kominka ! Jestem pod wrazeniem, bo my jestetsmy wlasnie na etapie poszukiwania instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.03.2008 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://kartki.onet.pl/_i/d/wydmuszki_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.03.2008 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Rydzu http://astrojawil.pl/foto5/wielkanoc_07.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts