RYDZU 08.07.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Niestety akurat z powodu łącza nie mogę obejrzeć zdjęć. Ale taka uwaga: gdyby to była studnia okrągła o średnicy 1 m i głębokości 20 m to potrzebowałbyś prawie 16 m^3 do zasypania. To, o ile pamiętam, więcej niż 2 Kamazy. Ja za Kamaza piachu płaciłem powyżej 300 zł (ale w Twoich okolicach będą pewnie inne ceny). Więc jakieś zabawy z pojedyńczymi taczkami - możesz sobie spokojnie darować. Ja się nie znam (od razu zastrzegam). Ale może taniej będzie to zrobić jakimś szalunkiem (coś jakby podciąg ?) i draństawa nie zasypywać. W przyszłości możesz wykorzystać jako np. schron przciwlotniczy czy atrakcję turystyczną. Możliwości są olbrzymie Pozdrawiam Wsypuję w tą dziurę materiał z wykopu pod fundamenty - jest to cała masa kamieni (fundamenty starego domu). Jest tego jakieś 90 metrów bieżących wykopu pod ławy (w tym połowa to stare ławy) więc i "kamoli" w tym jest sporo. A składowanie tego na działce mi się nie uśmiecha - więc ta dziura niejako "spadła mi z nieba" Ekipa i tak te kamienie odrzucała na bok (już się spora kupka uzbierała) - teraz zamiast wozić będą zrzucać do studni. Oni zadowoleni, ja też. Gorzej jak się okaże że tego tam wejdzie znacznie więcej Wtedy wizja Kamaza będzie mnie prześladowała - ale trzeba być dobrej mysli. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 09.07.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Ta Twoja studnie to mogłoby być idealne GWC. Naprawdę szkoda ją zasypywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 12.07.2004 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Dla mnie to ona wygląda jak jakiś zabytek z II Wojny Światowej Klimaty iście bunkrowe. Może zrobisz z niej Rydzu jakąś atrakcję turystyczną, wstęp za złotówkę? Na wykończeniówkę w ten sposób mógłbyś nazbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 12.07.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Dla mnie to ona wygląda jak jakiś zabytek z II Wojny Światowej Klimaty iście bunkrowe. Może zrobisz z niej Rydzu jakąś atrakcję turystyczną, wstęp za złotówkę? Na wykończeniówkę w ten sposób mógłbyś nazbierać :D:D Niestety - już po temacie - własnie skończyło mi się w niej miejsce i mam i tak całą furę kamieni z którymi nie wiem co zrobić Gdyby ta studnia była metr dalej to pewnie by nadal istniała i spełniła którąś z funkcji poruszonych w poprzednich postach. A tak - "było i ni ma". Finito. A kasy na budowę muszę szukac w inny sposób (niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 12.07.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 RYDZU !!! W żadnym razie nie zasypuj studni !!! Pamiętasz "Pana Samochodzika i Templariuszy" Należy opuścić się na linie wgłąb studni na 9 metrów (UWAGA - pierwszy korytarz boczny to pułapka). Ale w tym drugim z pewnością będą skarby Nawet jeżeli skarbów nie będzie nie należy studni zasypywać - to taki stary przesąd. Jak zasypiesz studnię to spadnie na Ciebie po trzykroć 6 nieszczęść i klęsk wszelakich ... których jednakże Ci szczerze NIE ŻYCZĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 12.07.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 RYDZU !!! Jak zasypiesz studnię to spadnie na Ciebie po trzykroć 6 nieszczęść i klęsk wszelakich ... których jednakże Ci szczerze NIE ŻYCZĘ O cie pieronie..... Juz po temacie - jak napisałem wcześniej. Stało się... więc zaczynam czekać na klęski wszelakie A tak poważnie to ja naprawdę wierzę tylko w to co się da "pomacać". Więc przesądy mnie nie biorą. Ale żeby zło które sie stało odczynić w najbliższy piątek 13 (a wypada w sierpnu) urządzam gremialne tłuczenie luster na działce. Kto chce niech się przyłącza Zapraszam! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 12.07.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Mnie też się od razu skojarzyła z zamkiem krzyżackim, lochem!Szkoda, że nie można jej było zostawić. To było wyjątkowe zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 14.07.2004 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 No ale zawsze Rydzu będzie mógł wnukom opowiadać, że taki zabytek jest zakopany pod fundamentem jego domu. Może ktoś się kiedyś połakomi na znalezienie ukrytych w tej studni skarbów? Rydzu- nasypałeś tam jakiś groszaków na szczęście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 14.07.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Kurczę! Zapomianiałem że nalezy wrzucic grosz do studni Może jeszcze pomiędzy kamienie uda mi się coś tam wcisnać... W związku z tym grosikami i dobrem wszelakim (kamyczki nazbierane przez naszą córę itp duperelki) to chcę "sypnąć" jak będa ławy wylewali. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 14.07.2004 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Rydzu- my mamy akt erekcyjny w zielonej butelce zalany betonem w fundamentach Chyba nigdy w życiu nikt tego nie odkopie I grosza jakiegoś też zalaliśmy betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Węgrzyn 15.07.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Siemanko Rydzu!Gdzie w Częstochowie pytałeś o silkę, czy w Semeksie, czy bezpośrednio u przedstawicieli Silki? O ile pamiętam, interesowałeś się bloczkami tej firmy. My płaciliśmy za "24" 3,45 zł w "Budulcu" w Koziegłowkach. Ztym, że zamawialiśmy ją w styczniu z transportem, jednak bez rozładunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 16.07.2004 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Siemanko Rydzu! Gdzie w Częstochowie pytałeś o silkę, czy w Semeksie, czy bezpośrednio u przedstawicieli Silki? O ile pamiętam, interesowałeś się bloczkami tej firmy. My płaciliśmy za "24" 3,45 zł w "Budulcu" w Koziegłowkach. Ztym, że zamawialiśmy ją w styczniu z transportem, jednak bez rozładunku. Witaj Aniu! Pytałem o Silkę w Semexie - jednak rozmowa się nie kleiła (delikatnie mówiąc) - więcej o tym jest gdzieś w moim dzienniku budowy. Problemy były właśnie z transportem, rozładunkiem i ustaleniem ceny - jak na tak rozreklamowany produkt podejście nad wyraz nieprofesjonalne. W końcu wybór padł na produkt "Polski" - silikaty z Ludyni - to niedaleko nas w kierunku na Kielce http://www.ludynia.pl. Kupuję przez hurtownie Builder która jako jedyna była skłonna do rozmów na temat cen (czyli upustów). Cena jaka mi się udało uzyskać to 2,63 za bloczek 6NFD (zużycie ok 17 szt/m2) - czyli całkiem przyzwoicie. Dostawy mam z rozładunkiem w tej cenie i w ilościach które potrzebuję na budowie - materiał ma składować hurtownia na swoim placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Węgrzyn 17.07.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 W której dzielnicy Cz-wy budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 17.07.2004 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 W której dzielnicy Cz-wy budujesz? Tak gdzieś na przełomie Śródmieścia i 1000-lecia (dla jednych to jeszcze śródmieście, dla innych centrum a dla jeszcze innych tysiąclecie - ale generalnie - 12-15 minut w Aleje piechotą). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.07.2004 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 RYDZU! Gdzie jesteś? Pewnie budujesz pełną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 23.07.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 RYDZU! Gdzie jesteś? Pewnie budujesz pełną gębą Żyję (ledwo) i faktycznie buduję. Ogrom wiedzy i problemów jaki trzeba ogarnąć czasami mnie przeraża (ale jeszcze nie przerasta). Najgorsze w tym jest to, że na budowie kręci się 4 czasami 5 osób i za te wszystkie osoby trzeba myśleć Ale walczę dzielnie dalej. Jak będę miał chwilę czasu i trochę siły to napiszę znowu coś w dzienniku dziś wieczorem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 23.07.2004 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 RYDZU - gratuluję udanych ław . Teraz tylko patrzeć jak z dnia na dzień będzie coraz wyżej i wyżej ... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 26.07.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 RYDZU - gratuluję udanych ław . Teraz tylko patrzeć jak z dnia na dzień będzie coraz wyżej i wyżej ... Powodzenia! Dziekuję bardzo! A na to "coraz wyżej i wyżej" doczekać się nie możemy. Chociaż już w tej chwili wystaje coś tam ziemi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 26.07.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 o jak fajnie. jeszcze trochę pomurujecie i stać będzie chałupka trzymam kciuki za cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 26.07.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 o jak fajnie. jeszcze trochę pomurujecie i stać będzie chałupka trzymam kciuki za cd Tak... dobrze gadasz - fajnie jest naprawdę. Dzięki za te kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts