mieczotronix 26.07.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 super dziennki rydzu! Zwłaszcza teraz, jak się zaczęła budowa. Znowu to powiem, ale to najfajniejszy okres w budowie. Wszystko rośnie - człowiek jest podekscytowany - czuje pałer - wielka kupa kasy do wydania zawraca w głowie. Wszystko rośnie. Codziennie coś nowego przybywa. Kupa ludzi krząta się i robi to, co ty chcesz i tak jak sobie tego życzysz. Wielkie śmierdzące maszyny liżą ci stopy. Rodzina bije pokłony z podziwu i z niedowierzania. Niedowierzanie i zdumienie jest zresztą wszechobecne, samemu człowiek nie może się nadziwić, że to co się urodziło w głowie, zaczyna się materializować. Żony polewane wesoło popiskują. Cały czas kuca się na fundamencie, albo jednym okiem przyłożonym do muru mierzy i wyobraża wielkość przyszłych pomieszczeń. Stojąc na rozkopanej ziemi człowiek zastanawia się na jakiej wysokości będzie sufit - czy tu gdzie ta gałąź, czy wyżej - czy z okna będzie widać tego pana z pieskiem, czy może samego pana, bo piesek schowa się za parapetem. Tak, ta faza jest niesamowita. Potem człowiek się przyzwyczaja - ja wręcz miałem taki okres (w zimie), że niemal zapomniałem że 16 km od mojego mieszkania stoi ogromna chałupa, w której za rok będę już mieszkał. Też ciekawe uczucie. Budzi się człowiek w środku lutego, wygląda przez okno - szaro buro. I nagle się przypomina, że przecież wielki dom stoi wybudowany i czeka na wykończeniówkę - i nawet to nie sen - bo nic mi się takiego nie śniło - jawa okazuje się lepsza niż sen.Powodzenia Rydzu i rydzowa rodzinko - cieszcie się i napawajcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 26.07.2004 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Rydzu- córcię masz zachwycającą Chyba nie wątpisz, ze będzie sobie w życiu umiała poradzić, a jeśli keidyś będzie budować włąsny dom, to dla przeróżnych majstrów i innych artystów zawsze znajdzie rzeczowy argument (w ręce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 26.07.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Rydzu- córcię masz zachwycającą Chyba nie wątpisz, ze będzie sobie w życiu umiała poradzić, a jeśli keidyś będzie budować włąsny dom, to dla przeróżnych majstrów i innych artystów zawsze znajdzie rzeczowy argument (w ręce) Oj mam nadzieję, że uda nam sią ją na taką własnie wychować. Słodziutko i milutko - ale kiedy trzeba przywalić to trzeba. A że kobieta? - coż, tylko zaskoczenie będzie większe dla potencjalnego "podpadniętego" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Witaj RYDZU, aż mnie zatkało. Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem. Lokalizacja działki niektórym ( jak czytałam w kometarzach) może się nie podobać, najważniejsze jednak że WAM się podoba. Jestem pewna, że już niedługo Wasza działeczka i domek będzie ozdobą osiedla. Życzę Wam szybkiej realizacji budowy, spłaty kredytu, otwarcia swoich firm. P.S Córeczka- śliczna. Tośka- chyba do zacałowania . W ogóle jesteście fajną rodzinką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 29.07.2004 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Ale masz piękne lotnisko imponujące tempo prac i oby tak dalej pozdrawiam i trzymam kciuki za dalszy ciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 29.07.2004 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Ale masz piękne lotnisko Prawda? :D:D Mnie też się szalenie podoba. Na razie ekipa się w terminach wyrabia... ale żeby nie zapeszyć dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 29.07.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 no proszę to najlepsze przed tobą - ściany, najbrdziej efektowene trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 29.07.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Witaj RYDZU, aż mnie zatkało. Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem. Lokalizacja działki niektórym ( jak czytałam w kometarzach) może się nie podobać, najważniejsze jednak że WAM się podoba. Jestem pewna, że już niedługo Wasza działeczka i domek będzie ozdobą osiedla. Życzę Wam szybkiej realizacji budowy, spłaty kredytu, otwarcia swoich firm. P.S Córeczka- śliczna. Tośka- chyba do zacałowania . W ogóle jesteście fajną rodzinką. Pozdrawiam No zawstydzasz mnie Tyle pochlebstw! - a ja taki łasuch jestem na pochwały Ale Tośką mogła byś się rozczarować (no chyba że masz w ręce coś strasznie smacznego) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.07.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 RUDZU z tymi papierami jak nie pójdzie to spróbój inaczej. Dogadaj się z cieciem za ile on te brakujące podpisy uzyska. Pomyśl ile możesz załatwić w czasie biegania po klatkach schodowych, a cena może być atrakcyjna. Jeżeli mu nie ufasz to się przebiegnijcie razem. Powinno pójść kilka razy szybciej. Dla starego bloku w dzisiejszych czasach jesteś obcy jak ALIEN. Numerek do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 29.07.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Bardzo fajny dziennik Napisany z humorem, widac ze bardzo weseli z Was ludzie suczka też śliczna Lokalizacja działki rzeczywiscie inna niż wszystkie. Na forum prawie wszystkie domki stoją na jakiś polach na wsi a tu nagle centrum miasta. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.07.2004 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Rydzu Modelowe lotnisko! A helikopterek juz nabyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 29.07.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Rydzu Modelowe lotnisko! A helikopterek juz nabyłeś? Póki co sam latam jak helikopter pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 29.07.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 RUDZU z tymi papierami jak nie pójdzie to spróbój inaczej. Dogadaj się z cieciem za ile on te brakujące podpisy uzyska. Pomyśl ile możesz załatwić w czasie biegania po klatkach schodowych, a cena może być atrakcyjna. Jeżeli mu nie ufasz to się przebiegnijcie razem. Powinno pójść kilka razy szybciej. Dla starego bloku w dzisiejszych czasach jesteś obcy jak ALIEN. Numerek do wyboru Myślę że nie będzie takiej potrzeby - dość dobrze się dogaduję z ludźmi (ale na negocjatora się nie nadaję ). W każdym razie póki co na 12 trafionych w domu lokatorów - 12 jest za To chyba wróży dobrze, a lepiej poznać sąsiadów - w końcu mam ich za płotem prawie. Z dotychczasowych rozmów wnioskuję, że odetchnęli gdy się dowiedzieli co planujemy na działce robić - bo chodziły plotki o monopolowym 24h, agencji towarzyskiej itp "przybytkach". A tu "zwykły" dom będzie.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 03.08.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 RYDZUCzytam, że do silikatów bedziesz uzywał kleju - jakiego?Czy Twoja ekipa będzie używać dozowników, czy może kielnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 03.08.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 RYDZU Czytam, że do silikatów bedziesz uzywał kleju - jakiego? Czy Twoja ekipa będzie używać dozowników, czy może kielnią? Kupiłem Alpol AZ110 po 14,32 za worek. A czy kielnia czy dozownik - nie wiem - zobaczymy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 03.08.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 A dlaczego zdecydowałeś się na klej?Czy to Twoja decyzja czy ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 03.08.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 A dlaczego zdecydowałeś się na klej? Czy to Twoja decyzja czy ekipy? Decyzja w 100% moja. Na zachodzie silikaty tylko na klej stawiają, i tym sie sugerowałem. Ekipa nie miała wyjścia... - nie protestowali, stwierdzili, że robota czystsza będzie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 03.08.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Jak zaczną opisz proszę jak im idzie. Ja też skłaniam się ku klejowi, ale ekipa kręci nosem. Szef w sumie nie protestuje, ale stwierdza, że murując tradycyjnie w trzech murarzy, będzie szybciej niż klejem ale z jednym dozownikiem, a tyle mogę załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Storm 04.08.2004 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Tak się składa że sobie często ostatnio (niby przypadkiem ) przechodzę obok budowy twojej Rydzu i podglądam sobie. Oj podoba mi się, podoba. Trzymam kciuki. Pozdrawiam. Ziom ze Świętego Miasta (szkoda że bez kina)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.08.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Tak się składa że sobie często ostatnio (niby przypadkiem ) przechodzę obok budowy twojej Rydzu i podglądam sobie. Oj podoba mi się, podoba. Trzymam kciuki. Pozdrawiam. Ziom ze Świętego Miasta (szkoda że bez kina)... O rany! Oglądasz więc nasze budowanie "na żywo" Mieszkasz gdzieś w okolicy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts