zofija 25.09.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 RYDZU, a ja z takimmoże trochę głupawym pytankiem . Jak to jest, że na twojej budowie nie widać stropu (patrząc z podwórka), no wiesz, taka szara obwódka dookoła domu. Ja chyba się zagapiłam w twoim dzienniku, albo cuś. Oświeć, jesli łaska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 25.09.2004 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 RYDZU, a ja z takimmoże trochę głupawym pytankiem . Jak to jest, że na twojej budowie nie widać stropu (patrząc z podwórka), no wiesz, taka szara obwódka dookoła domu. Ja chyba się zagapiłam w twoim dzienniku, albo cuś. Oświeć, jesli łaska... Oj Zofija, Zofija.... 3 warstwowy mur stawiam od razu. Wieniec jest na nośnej ścianie (wewnątrz) a z zewnątrz idze styropian i warstwa zewnętrzna silikatu - dlatego wieńca nie widać. Ot i co Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofija 26.09.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 oj, ja głupia cipiiiiiip. no rzeczywiście. To zamroczenie chyba dlatego, że mam już pierwszą wersję naszego projektu. Co ciekawsze - dałam architektowi załżenia ogólne typu na dole pokój do pracy, salon może byż z kuchnią, 3 sypialnie na górze i wyobraź sobie, że praktycznie ich propozycja pokrywa się w 95% z naszą. Albo oni tacy domyślni, albo ja taka mądra . He, he pewnie na tej wąskiej działce inaczej by sie nie dało. Chałupa 7x12 Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 27.09.2004 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Witaj Rydzu Nie łam się , jest dobrze u nas to samo , czekamy za materiałem na ścianki działowe - dziwny jest ten świat W dobie kapitalizmu i konkrencji Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 28.09.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 RYDZU - a ile masz obecnie opóźnienia względem harmonogramu? POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 29.09.2004 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 RYDZU - a ile masz obecnie opóźnienia względem harmonogramu? Witam Inżyniera! Według harmonogramu do 20 września miały być mury piętra. Ale nie ma - jak dojedzie towar cały to mury powinny być gotowe najdalej do końca przyszłego tygodnia. - czyli mamy jakieś 2,5 - 3 tyg. poślizgu. Ale nie gonię ekipy zbytnio - na ten rok przewiduję stan surowy (ewentualnie surowy zamknięty i początek zabawy z prądem) i tutaj 2-3 tygodnie czy nawet miesiąc absolutnie mnie nie zbawią. Lepiej niech będzie dobrze niż szybko - to podstawowa zasada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 29.09.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Ostatnio też mi brakło połówek i oczywiście w Ludyni też nie ma. W hurtowni powiedzieli mi, że w piątek ( przestawiają linię i zaczną produkować 12-tki. Tak, że mogę się spodziewać na poniedziałek lub wtorek. Rydzu, a tak swoją drogą to za ile kupujesz te bloczki, bo ja ostatnio kupowałem jeszcze przed majem. Widziałem kilka dni temu na żywo Twoją budowę. Nieźle, nieźle Bardzo ładnie prezentuje się ta ścianka z klinkieru. Ale się nagłowiłem zanim zlokalizowałem tą Twoją budowę, a najlepsze, że mieszkam na tej samej ulicy , jeżdżę tam często samochodem i nie zauważyłem, trochę zakamuflowana za tymi garażami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 29.09.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Witam! Ostatnio też mi brakło połówek i oczywiście w Ludyni też nie ma. W hurtowni powiedzieli mi, że w piątek ( przestawiają linię i zaczną produkować 12-tki. Tak, że mogę się spodziewać na poniedziałek lub wtorek. Rydzu, a tak swoją drogą to za ile kupujesz te bloczki, bo ja ostatnio kupowałem jeszcze przed majem. Ludynia tak juz ma chyba - to zakład który jeszcze w poprzedniej epoce chyba działa trochę . Ja za ich produkty płacę nastepująco: Ludynia 24 - 2,64 PLN/szt Ludynia 18 - 2,20 PLN/szt Ludynia 12 - 1,73 PLN/szt Widziałem kilka dni temu na żywo Twoją budowę. Nieźle, nieźle Bardzo ładnie prezentuje się ta ścianka z klinkieru. Ale się nagłowiłem zanim zlokalizowałem tą Twoją budowę, a najlepsze, że mieszkam na tej samej ulicy , jeżdżę tam często samochodem i nie zauważyłem, trochę zakamuflowana za tymi garażami. Takie zamierzenie było - chociaż chyba z tego zakamuflowania to nic nie wyjdzie bo gmaszysko nam wyrosło że hej! Ale na razie nie rzuca się w oczy za bardzo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 30.09.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Schody w całej okaząłości (długości) (83kb) RYDZU - jesteś wszechstronnie uzdolniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 07.10.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Zwłoki RYDZA pojechały do hurtowni ... Hehehe .... Dobre. A ta Ludynia to jakieś cieniasy - towaru to chyba nigdy nie mają pod dostatkiem Życzę zdrowia i sukcesów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 07.10.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Zwłoki RYDZA pojechały do hurtowni ... Hehehe .... Dobre. A ta Ludynia to jakieś cieniasy - towaru to chyba nigdy nie mają pod dostatkiem Życzę zdrowia i sukcesów budowlanych Hehehe - dzisiaj juz jest znacznie lepiej (za zdrowiem moim - z materiałem dalej kicha). Wczoraj dowieźli aż dwie palety 24 :D:D a dzisiaj własnie skończylismy rozładunek pierwszych 10 palet pustaków stropowych porothermu. Rozgrzebaliśmy dwie palety i w każdej przynajmniej 2-3 sztuki są do wymiany. Zaraz jadę do hurtowni pogadać o tym jakie są zasady reklamacji tego towaru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 07.10.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Z pustakami porothermu miałem to samo. Na jednej palecie to miałem sześć pękniętych , ale ostatecznie jeszcze mi zostało. Bo w kilku miejscach potrzebowałem połowek, to te pęknięte się nadawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 07.10.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Z pustakami porothermu miałem to samo. Na jednej palecie to miałem sześć pękniętych , ale ostatecznie jeszcze mi zostało. Bo w kilku miejscach potrzebowałem połowek, to te pęknięte się nadawały. Po rozpakowaniu 10 palet (600 sztuk) okazało się że "walnięte" jest jakieś 10 - 12 pustaków. Niezły wynik - po startowych 2 paletach spodziewałem się gorszego. Juras - jak tam dostawa silikatów? Dostałeś juz towar? Mnie przesunęli dostawę na poniedziałek... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 08.10.2004 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Wasze Rydzowanie jest niesamowite. Ile ciężkiej pracy i wiary w to, co robicie jest w Was..Chylę czoła przed takim wyzwaniem . Faktycznie , ta działka z tymi ruinami nie była perspektywiczna ( wręcz budowlano -antykoncepcyjna ) Trzeba było mieć jednak odwagę wziąć się za bary z takim problemem. Jestem pełna uznania i szacunku dla tego, co zrobiliście. Pozdrawiam wyjątkowo ziabowato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.10.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Dziwne macie Rydzu te przepisy wodociągowe. Mam nadzieję, że masz się dziś lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 08.10.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 tak to jest na budowie wzloty i upadki, choroby i słoneczko ale jak widać chałupka rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 09.10.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Juras - jak tam dostawa silikatów? Dostałeś juz towar? Mnie przesunęli dostawę na poniedziałek... W końcu wziąłem 12 bez pióra, przywieźli mi w środę i ścianki działowe już wymurowane. Poza tym przywieźli mi 24 i pełną cegłę. A te 24 to w wersji mocniejszej (20). Ale cena nie specjalna (detal 2,77zł/szt.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 09.10.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Rydzu a jakie masz najdłuższe belki na strop i jakiej grubości pustaki stropowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 09.10.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Rydzu a jakie masz najdłuższe belki na strop i jakiej grubości pustaki stropowe? Strop nr 1 nad parterem - juz gotowy - z terrivy (ciąłem koszty ) - rozpietość belek 2,9m i 4,9m w świetle pomieszczeń - belki o jakieć 25-30 cm dłuższe. Strop nr2 nad pietrem - jeszcze w planach (coraz bliższych na szczęście) - ten będzie z Porthermu w wersji max - tzn belki o długości 825 cm i pustaki stropowe 23 cm wysokie rozstaw belek 50 cm (62,5 w miejscach kominów). W świetle ścian wychodzi nam 792cm prześwitu. Już się zapowiedziały 2 "wycieczki" chętne oglądnąć taki strop w wersji gotowej - póki co nie było odważnego w okolicy, który by taki zrobił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 16.10.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Rydzu!Co z twoim dziennikiem? czytam z zapartym tchem i nie mpoge sie doczekac na ciag dalszy.PozdrawiamJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts