Michał Lubelski 22.08.2014 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Witam. Pytanie do użytkowników bali ocieplanych od wewnątrz wełną mineralną. Interesuje mnie jaką konkretnie wełnę wykorzystaliście do ocieplenia dachu, ścian szczytowych i ścian na parterze. Chodzi o opinie o konkretnych produktach i zastosowanych grubościach. Pod dachem myślę o wykorzystaniu 15 cm Super Maty Isovera + płyt Multimax 5 cm tego samego producenta. Na ściany szczytowe dam chyba to samo (z zewnątrz wykończone są 4 cm modrzewiową dechą). Jaką stosowaliście paroizolację? W ścianach na parterze myślałem o dwóch warstwach 5 cm płyt Ventiterm (też Isover). Czy warto dopłacać za płyty wełny wykończone z jednej strony taką niepylącą warstwą włókniny? Lepiej dać ją do- czy na zewnątrz? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek33 16.11.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 uważam że to dobre rozwiązanie a z doświadczenia wiem że na ociepleniu nie ma co oszczędzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 16.11.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Ja Ci mogę zaproponować danie wełny mineralnej skalnej, po raz wytrzymuje wyższe temp. podczas pożaru a po dwa nie zbija się tak jak wełna mineralna szklana, Co przekłada się na to że trudniej popełnić błędy podczas jej układania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeszny 28.11.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 mineralka powinna faktycznie zdać sprawdzian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts