Wodi 22.08.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Mam zamiar wstawić niebawem okna, dlatego mam mnóstwo pytań. Jeśli ten etap jest za wami, to chętnie przyjmę każdą radę.1. Jestem zdecydowany na plastikowe okna. Myślę o Blisterze, wiecie coś o tym producencie. 2. Czy okno rogowe może być w całości oszklone, bez kwater. W łazience mam dwa dość duże okna rogowe. 3. Mam dwie ściany prawie całkowicie oszklone (jedno okno będzie stałe, drugie przesuwne, z wyjściem na taras). Zastanawiam się jak najkorzystniej je podzielić na kwatery, tak by nie tracić światła. Gdyby tak można było wstawić całe szyby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 22.08.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Piszesz zbyt ogólnie, brak wymiarów itp tak może wyglądać okno narożne o dość dużych wymiarach, sama rama bez skrzydeł http://www.unimar.pl/galerie/1/28.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.08.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Wodi, tak jak powiedział Cinek - piszesz zbyt ogólnie. Dla jednego okno 1mx1m jest dość duże, dla innego 2x2m jest średnie. Okna rogowe - czyli łączone słupkiem?Dobrze się zastanawiasz - im mniej podziałów tym więcej światła. Tylko czy da się to wykonać? najlepiej to sprawdzisz wysyłając zapytanie do fabryki. To nic nie kosztuje, nie zobowiązuje do zakupu a będziesz miał wiadomości z pierwszej ręki. Nie wiem jak daleko jest Tarnów, ale jakby coś - to masz wyżej podany link do dobrej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 23.08.2014 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Jak rozumiem chodzi Ci o połączenie narożne szyb a nie jak w linku połączenie na łączniku kątowymJeśli dobrze zrozumiałem to jest to wykonalne w aluminium, nikt chyba nie odważy się tego wykonać w PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 23.08.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 ....Gdyby tak można było wstawić całe szyby:)Można, co za problem wszystko zależy od ich wielkości, ciężaru i możliwości technicznych na budowie. No i kaaaaasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tupttus 23.08.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Mam zamiar wstawić niebawem okna, dlatego mam mnóstwo pytań. Jeśli ten etap jest za wami, to chętnie przyjmę każdą radę. 1. Jestem zdecydowany na plastikowe okna. Myślę o Blisterze, wiecie coś o tym producencie. 2. Czy okno rogowe może być w całości oszklone, bez kwater. W łazience mam dwa dość duże okna rogowe. 3. Mam dwie ściany prawie całkowicie oszklone (jedno okno będzie stałe, drugie przesuwne, z wyjściem na taras). Zastanawiam się jak najkorzystniej je podzielić na kwatery, tak by nie tracić światła. Gdyby tak można było wstawić całe szyby:) warto zastanowić się też nad funkcją użytkową takiego okna - jak otworzysz taką dużą kwaterę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 08.09.2014 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Duże w salonie: 3700 x 2300 Rogowe: 1350 x 1380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 10.09.2014 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 A co myślicie o oknach z Drutexu. U nas na Podkarpaciu są znacznie droższe niż Blister z Krosna. Czekam na wycenę z Drutexu, ale sądzę, że przebije ofertę z Blistera, tam wycenili mi na 16 i pół tysiąca. Będę miał okna z potrójną szybą w oszklonym salonie, gość od okien - znajomy, powiedział mi, że ten gaz co jest w środku to po 10 latach się ulatnia i nie ma innej opcji we wszystkich oknach. Macie jakieś porównanie, doświadczenie. I jak to na utratę ciepła wpłynie po tych 10 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.09.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Tak, wg wypacowanego tu kompromisu stanów naszej wiedzy ubytek argonu to ok 1% rocznie, wiec w ciągu 10 lat zostanie Ci blisko 90% argonu w szybie, czyli wartosc jaką bez mała uznaje się za spelnienającą norme. Ale co się ma argon do trzech szyb? Czym go chce zastąpić znajomy?Tak jest i tyle. WIększe znaczenie dla Ciebie będzie miała trwałość okien, bo przez dziury i nieszczleności ucieknie Ci wiecej ciepła niz przez ułamkowy ubytek argonu i w tym kontekście Druty nie są najlepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.09.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Nie rozumiem dlaczego ludzie po obejzeniu reklamy z pilkarzami daj sie wciagnac w bagno jakim jest D...? No tak, ponoc madry Polak po szkodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.09.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Panie, poproszę takie okna jak w telewizji - i tak to działa, niestety, A później ludzie plują sobie w brodę, że wyrzucili kasę w błoto.Warto też zwrócić uwagę na fakt, że na WZ-kach, potwierdzeniach z fabryki dla dealera, drobnym druczkiem, jest dopisanie przy ponadnormatywnych jak na D... oknach - nie podlega gwarancji, Klienci z pełną premedytacją brną w towar oknopodobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.09.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 (edytowane) Reklama dzwignia handlu. Zauwazyliscie ostatnio absencje Blaszczykowskiego, czyzby dotarlo do niego w co sie dal wmanewrowac? A jednak nie dotarlo Edytowane 10 Września 2014 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts