Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 986
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na tym się naprawdę nie znam.

 

Pracuję nad dobrym sosem do stekow, które chcę tu przedstawić. Malinowym na czerwonym słodkim winie i bulionie wołwym, z dodatkiem cebuli i ostrej papryki.

Ada, pliiiiis. Tutaj tylko steki saute. Z sosami proponuję założyć nowy temat. Na pewno będę tam zaglądał, choć sam ich nie robię.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/19/#findComment-6718952
Udostępnij na innych stronach

Stan na chwilę obecną, po kilku dniach. Najlepiej widać to w okolicy kości.

 

http://s11.postimg.org/ccbx74tcz/po_kilku_dniach.jpg

:) Niektóre robią się niebiesko-zielone. Kupiłem kiedyś sezonowany stek który był miejscami szaro-niebiesko-zielonkawy. Żona chciała bym go wywalił ale ja go zjadłem. :) Pyszny był.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/19/#findComment-6723136
Udostępnij na innych stronach

Mam problem ze stekami na zamówienie. Nie wiem gdzie mam je kupować. :( Nie chcę mrożonych a tylko takie są dostępne. Wygląda na to, że tylko firma Befsztyk wysyła steki schłodzone a nie mrożone. W kilku firmach odpowiedziano mi, że jeszcze zimą to może ale jak się cieplej zrobi to wysyłanie kurierem jest bardzo ryzykowne dlatego nie mają tego w ofercie. Duże ilości tak, bo jedzie to samochodem chłodnią. No to kiszka zamiast steka. :( Dajcie znać jak znajdziecie jakiegoś dostawcę. Na razie spróbuję namówić jakiś sklep mięsny na sprowadzenie steków. W sklepach posucha. Druga klasa jest, lepszych nie ma.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/19/#findComment-6723149
Udostępnij na innych stronach

Makro zaczyna ofensywę stekową :)

Wołowina w Makro

Wagyu!!! Niestety ja zastałem już tylko jakąś argentyńską łopatkę. :( Mam nadzieję, że jeszcze się pojawi. Ma być także amerykańska, brazylijska i argentyńska. Jak ktoś znajdzie to podzielcie się proszę wrażeniami.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/19/#findComment-6724699
Udostępnij na innych stronach

Na tym się naprawdę nie znam.Pracuję nad dobrym sosem do stekow, które chcę tu przedstawić. Malinowym na czerwonym słodkim winie i bulionie wołwym, z dodatkiem cebuli i ostrej papryki...................Garść mrożonych malin, 2/3 szklanki bulionu wolowego i 1/3 szklanki czerwonego słodkiego wina, 1 cebula i dwie ostre ............

Fajne.:D:D:D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/19/#findComment-6724780
Udostępnij na innych stronach

Obiecane zdjęcie i adres sklepu.

 

 

Na średnio, po 3 minuty.

http://s1.postimg.org/5fy2yx29b/na_srednio.jpg

 

 

http://s10.postimg.org/latpuzmd5/sklep.jpg

 

 

Przystawka w mniej ważnym temacie, tak jak się umówiliśmy.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/19/#findComment-6725058
Udostępnij na innych stronach

Obiecane zdjęcie i adres sklepu.

 

 

Na średnio, po 3 minuty.

http://s1.postimg.org/5fy2yx29b/na_srednio.jpg

 

 

http://s10.postimg.org/latpuzmd5/sklep.jpg

 

 

Przystawka w mniej ważnym temacie, tak jak się umówiliśmy.

Ooo, a któryż to kawałek bydlątka widać? Kość jest. Bone-in ribeye?
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/19/#findComment-6725122
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...