Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich. Dzisiaj mam apetyczności, czyli coś dla ludzi bez złotych zębów i syfiastego podszycia buta.

 

http://s12.postimg.org/tn527mgwt/k_zlamany1.jpg

"Befsztyk"? Sezonowany na sucho więc chyba pyszny będzie.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7021939
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 986
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Electrolux, Amica, Phillips, Bosch, Whirlpool, Samsung. Do innych dzwonić już nie widziałem sensu. Pytanie o temperaturę maksymalną jest pytaniem o temperaturę możliwą do osiągnięcia np w patelni, co jest oczywiste dla wszystkich tylko nie dla ciebie. Max to było 260oC. Dla steków za mało.

 

Ależ inteligentnie z głupoty wybrnąłeś i powiem ci ,że dajesz sobie w tym radę.Nie pisałeś tu o temp. patelni tylko płyty.Ty się już gubisz w tym wszystkim.

....Przycisk P służy zwiększeniu mocy ale maksymalne temperatury to 240 - 260oC a w niektórych płytach nawet 220oC..............
płytach nie patelniach.Dzwoniłem do przedstawicieli i ty wiesz co usłyszałem.Jak obiecałem będzie stek z wołowiny dojrzewającej grubej.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7021965
Udostępnij na innych stronach

..............Płyta indukcyjna jest zimna w czasie gotowania i...........

 

W takim razie Postaw patelnię żeliwną na płycie indukcyjnej, rozgrzej ją na max i wtedy podnieś patelnię i połóż dłoń do "zimnej płyty", mocno dociskając.

Tylko może wcześniej zadzwoń po pogotowie bo zapewniam Cię że poparzenia będą co najmniej II stopnia.

 

A stek i befsztyk to nazwy zamienne dla jednej i tej samej potrawy.

Edytowane przez Sylwor
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7021981
Udostępnij na innych stronach

W takim razie Postaw patelnię żeliwną na płycie indukcyjnej, rozgrzej ją na max i wtedy podnieś patelnię i połóż dłoń do "zimnej płyty", mocno dociskając.

Tylko może wcześniej zadzwoń po pogotowie bo zapewniam Cię że poparzenia będą co najmniej II stopnia.

 

A stek i befsztyk to nazwy zamienne dla jednej i tej samej potrawy.

 

Masz racje ale jeśli bronisz zagubionego to rób to uczciwie.Zapewniam cie befsztyk to nie stek a stek to nie befsztyk.Stek to stek.Jeśli chodzi o doświadczenia twoje.Na pole grzejne połóż puste pudełka po zapałkach Do patelni wlej wodę nastaw na max i zagotuj.Zdejmij patelnie i swoim pirometrem zmierz temp.Płyta nie grzeje a grzeje się szkło od patelni gorącej.Zresztą jest to krótkotrwałe.Zapomniałem dodać.Jeśli się mylę to mnie popraw befsztyki robimy z polędwicy wołowej.Steki niekoniecznie.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7021997
Udostępnij na innych stronach

Ależ inteligentnie z głupoty wybrnąłeś i powiem ci ,że dajesz sobie w tym radę.Nie pisałeś tu o temp. patelni tylko płyty.Ty się już gubisz w tym wszystkim.

płytach nie patelniach.Dzwoniłem do przedstawicieli i ty wiesz co usłyszałem.Jak obiecałem będzie stek z wołowiny dojrzewającej grubej.

No tak. Muszę wziąć poprawkę na inteligencję czy raczej jej brak czytających. Edytowane przez perm
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7022012
Udostępnij na innych stronach

Widzisz tam cudzysłów? "Befsztyk" czyli sklep.

 

Jasne ,że widzę ,że tam jest sklep.Wszyscy widzą.Rozumiem jak cudzysłów stawiasz to sklep jak go nie ma to nie sklep.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7022059
Udostępnij na innych stronach

...Zapewniam cie befsztyk to nie stek a stek to nie befsztyk.Stek to stek

...

...Jeśli się mylę to mnie popraw befsztyki robimy z polędwicy wołowej.Steki niekoniecznie.

mylisz się :)

befsztyk i stek to to samo z każdego rodzaju mięsa wołowego

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7022105
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. Dzisiaj mam apetyczności, czyli coś dla ludzi [moderowano część nieregulaminową]

 

http://s12.postimg.org/tn527mgwt/k_zlamany1.jpg

 

cześć Ada :) ... ładny befsztyk ;)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7022109
Udostępnij na innych stronach

To co wypisuje ten facet nie da się czytać. Mam takie pytanie. Co złego jest w formie Enesie złamany? xxxxxxxxxxxxxxxx?

 

A syfiasta podeszwa?

Edytowane przez ada_marcin
usunięcie- złote zęby, dodałam syfiasta podeszwa
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7022254
Udostępnij na innych stronach

Forma jak forma/dyskusyjna/ ale przekaz odbieram jednoznacznie jak wyśmiewający i obrażający osobę.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7022295
Udostępnij na innych stronach

Myślisz o beefsteak? Nie wiem czy NS pojmie o co kaman i czy kumasz czaczę.

Każdy stek wołowy, możemy nazywać befsztykiem, (nie tylko z polędwicy).

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7022307
Udostępnij na innych stronach

Forma jak forma/dyskusyjna/ ale przekaz odbieram jednoznacznie jak wyśmiewający i obrażający osobę.

 

I tu błąd z zakresu podstawowych....

....jak obrazić osobę która jest umysłem ponad innymi ?

....nie wyśmiewa się kogoś kto jest taką kopalnią wiedzy i służy niedouczonym radą codzienną....

Myślę (ale sobie przyplusowałem z tym myśleniem) że po prostu zazdrościmy wszyscy koledze wiedzy kulinarnej , technicznej , ogólnospołecznej, rynkowej, materiałoznawstwa..... ITD......

......i stąd nasze nieuzasadnione złośliwości w odpowiedzi na tak profesjonalne wskazówki.

Zamiast zazdrościć wiedzy powinniśmy założyć FunClub Pana NS by w przyszłości chciał wspierać nas swą wiedzą kulinarną.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7022404
Udostępnij na innych stronach

dziewczęta i chłopaki.... Karmicie trolla.... Po siusiak? Nudzi Wam się bez NS-?
Wiesz dobrze, że jego nie trzeba karmić. Włazi z butami nieproszony i zostawia nieestetyczne kupki, bo tylko tak można nazwać większość jego postów.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/35/#findComment-7022435
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...