Chef Paul 04.12.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Trochę zmieni się konsystencja (rozmrażaj powoli w lodówce), smak nieznacznie ale również ps - osobiście nie kupuję i nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.12.2014 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Lidl nie odpuszcza. Sprzedają steki z antrykotu, firma ta sama co od pysznych steków z Hameryki. Tym razem antrykot. O połowę tańszy. Pisze, że z Irlandii a jak już wiemy te irlandzkie Inisvale z lidla o kant tyłka potłuc. Mięso jednak wygląda inaczej, konsystencję ma więcej niż zachęcającą. Jutro konsumpcja i relacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.12.2014 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Czas na ocenę. Stek z antrykotu z Lidla. Produkcja Irlandia. firma "Deluxe" której steki okazały się świetne. Trochę mniejsze porcje. Grubość 2,5 cm. Steki wyglądają tak: Po rozpakowaniu tak: Jak widać trochę marmurka jest. Smażony po 4 min z każdej strony. Stek najbardziej miękki z tych które do tej pory kupiłem w sklepie. Niestety kruchości trochę brakuje więc trzeba trochę szczęką poruszać by go zjeść. O niebo jednak lepiej niż w przypadku steków na które do tej pory natrafiłem z wyłączeniem oczywiście prawie idealnego steka firmy Deluxe o którym pisałem wcześniej. Problem z tym stekiem jest taki, że ciężko się nim zachwycić. Niby ma dobry smak i zapach ale jakieś to takie blade. Je się bez poczucia, że mamy przed sobą kawałek smakowitego mięska. Bardziej już smakował mi stek z Sokołowa, choć miękkością i kruchością nie dorównywał temu. Myślę, że cena gra tu rolę. Jest dwukrotnie tańszy od steka z "Hameryki" z tej samej firmy. Nie polecam i nie odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.12.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Czy ktoś się spotkał z smażeniem steka na bloku soli? Jest to taka płyta 25x25cm grubości 4-5 cm która podgrzana robi za patelnię. Podobno różnica jest kolosalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.12.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Perm, widzę, że "polowania" coraz bardziej udane Czy ktoś się spotkał z smażeniem steka na bloku soli? Jest to taka płyta 25x25cm grubości 4-5 cm która podgrzana robi za patelnię. Podobno różnica jest kolosalna. dla mnie różnica na gorsze (ale to zupełnie indywidualna kwestia smaku). Dlaczego ? otóż, ... nie lubię "cienkich" steaków (a w tej technologii, powinny być one grubości około 1cm), są zdecydowanie mniej "soczyste". Blok soli himalajskiej powinien być grubości przynajmniej 6cm, nagrzewa się go bardzo powoli (do osiągnięcia temperatury 300*C potrzeba około godziny) zaczynając podgrzewać w niskiej temperaturze stopniowo ją zwiększając (inaczej blok popęka) ... dość kłopotliwe jest również jego przechowywanie (w bardzo suchym miejscu). ps - na bloku z soli himalajskiej bardzo lubię krewetki (podlane sosem maślano-winnym tuż po upieczeniu) Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Chef Paul był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.12.2014 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Czy ktoś się spotkał z smażeniem steka na bloku soli? Jest to taka płyta 25x25cm grubości 4-5 cm która podgrzana robi za patelnię. Podobno różnica jest kolosalna. Blok soli? Nawet o tym nie słyszałem. Czego to ludzie nie wymyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.12.2014 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 ...ps - na bloku z soli himalajskiej bardzo lubię krewetki (podlane sosem maślano-winnym tuż po upieczeniu) Odjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 07.12.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Nie odjazd, tylko rewelacja! U mnie niedzielny stek z Lidla, ten lepszy. Po dwie minuty na stronę na palelni żeliwnej. Usunełam wkładke grilową, pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 07.12.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Steki stekami, dla duszy też coś trzeba... Harmonia musi być, a że święta idą - coroczna licytacja dla dzieciaków. Zajrzyjcie, proszę http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232815-Tu-licytujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.12.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Blok soli? Nawet o tym nie słyszałem. Czego to ludzie nie wymyślą. Ja do wczoraj też. Ale pewnie będę miał okazję spróbować. To dam znać. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez coulignon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.12.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Nie odjazd, tylko rewelacja! U mnie niedzielny stek z Lidla, ten lepszy. Po dwie minuty na stronę na palelni żeliwnej. Usunełam wkładke grilową, pierwszy raz. 1" po dwie minuty jest extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.12.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Ja do wczoraj też. Ale pewnie będę miał okazję spróbować. To dam znać. ... oczekuję na wiadomość ... nagrzeję blok na grillu i spróbuję upiec o grubości przynajmniej 1" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2014 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Tym razem Biedronka. Stek z polędwicy z firmy o nazwie, najwyraźniej wizerunkowo ściągniętej z Lidla (a może odwrotnie) "La specialite". Kruchy jak piszą ale producentem Sokołów a nie, jak w Lildu jakiś import. Nie wygląda specjalnie, ciemny, w próżniowym opakowaniu, sporo osocza. Konsystencja też raczej nie sugeruje kruchości. Marmurka nie ma ale to polędwica. Jutro recenzja. Pysznego hamerykańskiego steka z Lidla niestety już nie uświadczysz Pracownicy mówią, że pewnie za jakiś czas będzie tylko kiedy - nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 08.12.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Co to za wynalazek ten blok solny. Mało jeszcze wiem, mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 08.12.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Od dzisiaj w Lidlu miała być dostępna wołowina z Brazylii. Nie było i nie szło się dowiedzieć dlaczego. Jutro powtórzę wizytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2014 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Od dzisiaj w Lidlu miała być dostępna wołowina z Brazylii. Nie było i nie szło się dowiedzieć dlaczego. Jutro powtórzę wizytę.Nie chciały bydlątka zdechnąć na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.12.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Musiałem kupić nowy blok soli himalajskiej ... niestety grubość tylko 4cm (grubszych akurat nie było) http://www.chefpaul.net/FB/DSC02256s.jpg ... "stary" nie nadawał się już do użytku kulinarnego (poszedł do łazienki do użytku kąpielowego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.12.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 coś sobie nacierasz w łazience tym blokiem czy jak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 10.12.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 W Lidlu Brazylia dostępna od jutra. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 10.12.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Perm, nie wiem, czy wiesz ale zawsze cie lubilem. Do dzisiaj, az trafilem na ten watek. Teraz lubie cie BARDZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.