perm 18.12.2014 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 bardziej tradycyjnie wyszło by z "mleczakiem" ... mógłbyś powiedzieć: ... "przełamiemy się" No nie wiem. Jajkiem na Wielkanoc ciężko się przełamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.12.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 http://www.chefpaul.net/FB/zs2014s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 22.12.2014 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Przełammy (polski to trudny język ) się stekiem. Wszystkiego najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.12.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 jak steka nie będzi w sklepie nie należy z tego robić zagadnienia. Można przełamać się jajeczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.12.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Ja do wczoraj też. Ale pewnie będę miał okazję spróbować. To dam znać. ... to daj znać jak Tobie smakowało ... swoje zdanie na ten temat wyraziłem wcześniej http://www.chefpaul.net/FB/DSC02332s.jpg ... bardzo smakuje Ciemiężycielce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 28.12.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Witam poświątecznie. Steków - co prawda - na moim świątecznym stole nie było, ale wszystkim tu zaglądającym życzę udanego stekowo nadchodzącego Nowego 2015 Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 "new york strip" grubość: 7cm ; waga 1,3kg Osolone i opieprzone, opiekamy ze wszystkich stron na bardzo rozgrzanej patelni żeliwnej http://www.chefpaul.net/FB/DSC02360s.jpg ... zmniejszamy temperaturę do 175*C, przykrywamy grilla (można oczywiście piec w piekarniku) i dopiekamy około 40 minut (medium rare) http://www.chefpaul.net/FB/DSC02364s.jpg ... ze smakowitymi pozdrowieniami pozostaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.12.2014 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 W nowym ( czy aby na pewno? lepiej sprawdźcie!) roku życzę wszystkim smakoszom udanych polowań na steki, oraz oczywiście oferty steków na poziomie. Prime dla każdego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.01.2015 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 nie podnoś poprzeczki za wysoko ... "choice" również niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 10.01.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 U mnie po świąteczno-noworocznym obżarstwie - dieta. A u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 11.01.2015 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Jak tu cudownie, czuję się jak w domu. Praktykuję na całego. Zgodnie ze sztuką kulinarną, i zaleceniami naszego mistrza Pawła i Perma. Pieprz świeży z młynka, sól himalajska przed smażeniem. Dwie minuty na stronę. Patelnia 300 stopni. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez ada_marcin 300 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 11.01.2015 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Patelnia została przygotowana wedle zaleceń Mistrza Pawła. Sprawdza się idealnie, po 2 minutach stek wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 11.01.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Szykuję się na "new yorkera" z kością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.01.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 anSi, mój kalendarz nie uwzględnia "dni dietetycznych" jem na co mam ochotę (i co lodówka w danym momencie oferuje) ... choć bywają dni, że zjadam "połowę" (kiedy pasek od spodni wstępuje się zbyt bardzo) ... chętnie bym zaśpiewał: "... Ada to nie wypada, tak być nie może ..." ... o poranku, na śniadanko, ... soczysty T-bone pod szklaneczkę Merlot ... no absolutnie moje klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.01.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Widzisz Chefie - kiedy właśnie pasek wstąpił się był Szklaneczką wina nie pogardzę No i z zazdrością podpatruję poczynania Ady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.01.2015 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Widzisz Chefie - kiedy właśnie pasek wstąpił się był Szklaneczką wina nie pogardzę No i z zazdrością podpatruję poczynania Ady....Sklep "Befsztyk" jako jeden z niewielu oferuje dostawę w 48 godzin steków nie mrożonych. Podobnie jak forma Konkret, z tą różnicą, że Befsztyk oferuje również mięso z różnych rejonów świata, Konkret tylko polskie. Oznacza to, że mozna spokojnie zaplanować ucztę i mięsko odpowiedniej (mam nadzieję) jakości dojedzie na czas. Zaczynam od Befsztyka (po świątecznym obżarstwie). Na koniec (deser ) zostawiam Grzegorza Kwapniewskiego. Niestety w sklepach oferujących steki posucha kompletna. W Makro sprzedają steki z Sokołowa ( te lepsze) oraz QMP czyli Łuków o smaku byle jakim. W Lidlu "Świat szlachetnej wołowiny" i irlandzkie "Inisvale". Obu unikać. Deluxe czyli stek hamerykański znikł chyba na dobre. Tesco - Sokołów (ten lepszy). W Almie Sokołów (ten lepszy), w Piotr i Paweł nie ma nic, w Biedronce Sokołów (ten gorszy). Kicha jednym słowem. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.01.2015 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Hołd dla sztuki kulinarnej i Szefa Pawła! Bez przypalania, przywierania, podeszwy i zelówki. Soczysty i krwisty, super jędrny, rozpływający się w ustach. Prawdziwy stek! Bez posypki, cudacznych ulepszaczo-badziewio-maszyn itp., i innych idiotyzmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 15.01.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Tak jak zaleca Chef Paul, patelnie przecieram olejem. Tak przygotowana czeka na ponowne użycie. http://s13.postimg.org/jgwwq0fuf/patelnia_eliwna_z_wk_adk_grilow.jpg Na zdjęciu z wkładką do grillowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.01.2015 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Tak jak zaleca Chef Paul, patelnie przecieram olejem. Tak przygotowana czeka na ponowne Na zdjęciu z wkładką do grillowania. Sprytne to. Dostałem steki z "Befsztyka". Niestety nie wszystko czego chciałem. Steki przyjechały zapakowane próżniowo, ometkowane, w styropianowym pudełku z wkładką chłodzącą, Bardzo to zachęcająco wygląda. Kontakt ze sklepem bardzo dobry, można zamówić steki nie tylko na kilogramy ale i na sztuki. Nie wszystko co jest w ofercie internetowej wyszczególnione jest w ciągłej sprzedaży. Brakuje trochę informacji o tym z czego te steki. Z angusa jest opisany, z innych ras nie. Na jednym pisze "sezonowany na sucho", na innym "sezonowany" a jest też rib-eye bez takiego opisu Czy to znaczy, że nie jest sezonowany? Zawiedziony jestem brakiem marmurka. Więcej miały steki z Auchan (firma "Konkret") jak i steki z Sokołowa. Kupowałem rib-eye czyli antrykot, bo uważam, że to najlepsze steki: Reszta w następnym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.01.2015 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Wkładka chłodząca jest. Steki (poza brakiem marmurka) wyglądają ok, konsystencję (padliny ) też mają odpowiednią. Niestety Rib-eye sezonowany na sucho był chyba wycinany przez kogoś bez doświadczenia, bo jest duży, płaski a co gorsza ma z jednej strony 2 cm a z drugiej niecały centymetr. Podobnie ten na który miałem największą chrapkę czyli amerykański rib-eye. 3 cm z jednej strony, 1,5 cm z drugiej. Nie wiem jak mam to smażyć Ten stek, zresztą o cenie kosmicznej dosyć (235 zł/kg) czyli za mój stek ponad 80 zł kompletnie nie wygląda na prime patrząc na marmurkowatość. Co najwyżej choice a biorąc pod uwagę to nieszczęsne cięcie nawet nie to. Nie pisze też jaka to rasa. No nic, zobaczymy jak będzie smakował. Dziś na kolację new york , którego wziąłem dla porównania, reszta recenzji po łykendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.