Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 986
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na tym się naprawdę nie znam.

 

Pracuję nad dobrym sosem do stekow, które chcę tu przedstawić. Malinowym na czerwonym słodkim winie i bulionie wołwym, z dodatkiem cebuli i ostrej papryki.

Ada, pliiiiis. Tutaj tylko steki saute. Z sosami proponuję założyć nowy temat. Na pewno będę tam zaglądał, choć sam ich nie robię.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Stan na chwilę obecną, po kilku dniach. Najlepiej widać to w okolicy kości.

 

http://s11.postimg.org/ccbx74tcz/po_kilku_dniach.jpg

:) Niektóre robią się niebiesko-zielone. Kupiłem kiedyś sezonowany stek który był miejscami szaro-niebiesko-zielonkawy. Żona chciała bym go wywalił ale ja go zjadłem. :) Pyszny był.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam problem ze stekami na zamówienie. Nie wiem gdzie mam je kupować. :( Nie chcę mrożonych a tylko takie są dostępne. Wygląda na to, że tylko firma Befsztyk wysyła steki schłodzone a nie mrożone. W kilku firmach odpowiedziano mi, że jeszcze zimą to może ale jak się cieplej zrobi to wysyłanie kurierem jest bardzo ryzykowne dlatego nie mają tego w ofercie. Duże ilości tak, bo jedzie to samochodem chłodnią. No to kiszka zamiast steka. :( Dajcie znać jak znajdziecie jakiegoś dostawcę. Na razie spróbuję namówić jakiś sklep mięsny na sprowadzenie steków. W sklepach posucha. Druga klasa jest, lepszych nie ma.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na tym się naprawdę nie znam.Pracuję nad dobrym sosem do stekow, które chcę tu przedstawić. Malinowym na czerwonym słodkim winie i bulionie wołwym, z dodatkiem cebuli i ostrej papryki...................Garść mrożonych malin, 2/3 szklanki bulionu wolowego i 1/3 szklanki czerwonego słodkiego wina, 1 cebula i dwie ostre ............

Fajne.:D:D:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Obiecane zdjęcie i adres sklepu.

 

 

Na średnio, po 3 minuty.

http://s1.postimg.org/5fy2yx29b/na_srednio.jpg

 

 

http://s10.postimg.org/latpuzmd5/sklep.jpg

 

 

Przystawka w mniej ważnym temacie, tak jak się umówiliśmy.

Ooo, a któryż to kawałek bydlątka widać? Kość jest. Bone-in ribeye?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...