Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 986
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ada ratujesz honor - smakowicie wygldają twoje dzieła kulinarnei :) Pozdrawiam wszystkich stekujących, poszukujących, podczytujących. Wiosna w powietrzu :)

Bida stekowa z nędzą ręce sobie podają. :( Nie ma i nie wygląda na to, by były steki dostępne dla mas. Pojawia się i znika superb a potem dłuuuugo nic. Ci co steki lubią, wiedzą, że jak się raz spróbuje coś dobrego to reszty lepiej nie ruszać. Na zamówienie nic godnego nie ma (pomijając "Befsztyk Ryzyk - Fizyk"). Warszawiacy mają dobrze, bo w "Befsztyk" wybrać coś dobrego da się spokojnie (vide Ada), choć pewnie lepiej do Kwapniewskiego uderzyć. Zaścianek zaś może sobie tylko ślinkę obetrzeć i zjeść gołąbki (równie dobre jak steki, moim zdaniem).

No i nie ma steków Wagyu Like w Makro. Argentyńskiej wołowiny też nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Nawet nie spróbowałem. :( Ratuję się stekami z firmy Konkret które kupuję w Auchan. Trzymają jakość w przeciwieństwie do steków z Sokołowa "Uczta Qulinarna". Te ostatnie są bardzo często nierówno ucięte, czasem twarde. "Konkret" może nie sprzedaje steków powalających na kolana ale za to, kupując ma się pewność, że da się to zjeść. Jak się trafi bardziej marmurkowy kawałek to już prawie "choice".

Nie szukam już dostawców wysyłkowych, bo.. takich nie ma. Mrożone tak ale ja ich nie chcę. Czekam jeszcze na odpowiedź Kwapniewskiego ale, coś mi się wydaje on też nie jest taką sprzedażą detaliczną zainteresowany. :(

Teraz będę szukał za granicą czyli po sąsiedzku. Do najbliższego sklepu w Niemczech mam pół godziny drogi :)

wiem, że Ada kupoawała coś za zachodnią granicą ... efektów niestety nie znam

ps - Ada, gotuj ... Twoje bardzo profesjonalne podejście do tematu krzepi mego ducha ...

... idę walnąć sobie kawkę ze słuszną partią rumu za Twoje zdrowie :)

Drogo, bardzo drogo czyli odpada.

Czeska wołowina ekologiczna jest przystępna cenowo i dobra smakowo, ale fajerwerków nie ma.

ps bardzo dziękuje Chefie

Masz Ada dostęp do sklepu Kwapniewskiego? jak możesz zajdź tam i opisz co można kupić i za ile. W Warszawie będę najprawdopodobniej dopiero przed wakacjami a specjalnie do sklepu jechać raczej sensu nie ma.

• 2 weeks później...
Ratuję się stekami z firmy Konkret które kupuję w Auchan. Trzymają jakość w przeciwieństwie do steków z Sokołowa "Uczta Qulinarna". Te ostatnie są bardzo często nierówno ucięte, czasem twarde. "Konkret" może nie sprzedaje steków powalających na kolana ale za to, kupując ma się pewność, że da się to zjeść. Jak się trafi bardziej marmurkowy kawałek to już prawie "choice"

Dzieńdobrywieczór. Dzięki temu wątkowi zaczęłam nabywać drogą kupna steki z Uczty Qulinarnej i wrażenia mam podobne. Pierwsze były naprawdę dobre, drugim też nic nie brakowało, ale od pewnego czasu stwierdzam, że w dosłownym tego słowa znaczeniu - tracą poziom. Jak wiadomo, nierówny stek, to nierówno wysmażone mięso. Trafiło się też kilka wyjątkowo twardych.

Teraz będą poszukiwane marmurki z Konkretu. Do tego mieszana sałata i od czasu do czasu pieczony ziemniak z sosem z jogurtu bałkańskiego i czosnku.

• 2 weeks później...

Kolejne steki w drodze.ada_marcin vel houścik jakiś przepis bo wątek zdechł.Perm odleciał totalnie w kosmos, a tu nowym inwestorom ,którzy mają

przerywnik w pracach budowlanych przyda się lekcja ze stekomanii.Może ktoś spoza grupy ma pomysła na stek wołowy z wołowiny nie z Polski.?;)

Kolejne steki w drodze.ada_marcin vel houścik jakiś przepis bo wątek zdechł.Perm odleciał totalnie w kosmos, a tu nowym inwestorom ,którzy mają

przerywnik w pracach budowlanych przyda się lekcja ze stekomanii.Może ktoś spoza grupy ma pomysła na stek wołowy z wołowiny nie z Polski.?;)

Nie odleciałem w kosmos tylko steków nie ma. Auchan, czasem coś w miarę w Lidlu i to wszystko. Jakość, wg kryteriów z USA najwyżej choice i to jak się będzie miało szczęście. Wiekszość tego co jest na rynku na nazwę stek nie zasługuje. To jakieś ochłapy. Chciałem u naszego najlepszego sąsiada ale tam to w ogóle nie wiedzieli o co mi chodzi i czemu stek ma być tłusty.

Nie odleciałem w kosmos tylko steków nie ma. Auchan, czasem coś w miarę w Lidlu i to wszystko. Jakość, wg kryteriów z USA najwyżej choice i to jak się będzie miało szczęście. Wiekszość tego co jest na rynku na nazwę stek nie zasługuje. To jakieś ochłapy. Chciałem u naszego najlepszego sąsiada ale tam to w ogóle nie wiedzieli o co mi chodzi i czemu stek ma być tłusty.

Poddajesz się zupełnie nie potrzebnie.Szkoda.Walczyłeś o steki A tu lipa i nie masz pomagierów.To boli wiem.:(