Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

... .. niestety musiałem zrobić na "średnio wypieczony" gdyż Ciemiężycielka zapragnęła "plastereczek" ("cieknącego juchą" nie ruszy nawet widłami :) ) ...

Jakże dobrze rozumiem "Ciemiężycielkę" :) Proszę pozdrowić serdecznie :)

• Odpowiedzi 986
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piątek - dzień bezmięsny. Co zrobić jednak jak od rana chodził za mną stek. Pierwsza myśl - Auchan, bo na żadnym ze steków tam kupionych się nie zawiodłem. Niestety w lodówce sklepowej pusto. No więc Lidl. Tam kupiłem bardzo marmurkowatego steka z krzyżowej, którego wcześniej już jadłem (nie najgorszy). Potem jeszcze Makro i tam znany już stek z Sokołowa Uczta Qulinarna ale nie z kością, bo to katastrofa. Stek z antrykotu zaskakująco marmurkowaty. Takiego jeszcze Sokołów nie sprzedawał. Kawałek 3 cm grubości, równo ucięty. By nie przedłużać napiszę krótko - pycha! Stek prawie 400 g więc nie najmniejszy, cena tylko 18 zł za to smak wyborny. Jak dla mnie pierwsza klasa (najlepsze to ekstraklasa). Bardzo kruchy, bardzo soczysty, bardzo miękki, do tego poprzerastany tłuszczykiem co dawało smak oczekiwany. Wygląda na to, że Sokołów znalazł w końcu dostawcę dobrego mięsa. Chyba, że to przypadek. Taka miła niespodzianka. :)

perm - sprawdzałeś, czy ten stek z Sokołowa to jednorazowy epizod, czy może nowa, dobra jakość na stałe?

Też jestem ciekaw i chętnie bym spróbował, bo od dawna ślinka mi cieknie gdy patrzę na te soczyste zdjęcia steków:)

perm - sprawdzałeś, czy ten stek z Sokołowa to jednorazowy epizod, czy może nowa, dobra jakość na stałe?
KUpiłem w Makro dziś kolejny na piątek. :) Jest jednak z tej samej dostawy, bo mało co zostalo. Bardzo dużo marmurka więc spodziewam się pysznego mięska. O tym czy to zmiana na stałe przekonamy sie po nastepnej dostawie. :)

Znikły niestety steki z Konkret sprzedawane w Auchan.

Fin - w Siedlcach gdzieś dają dobre steki w knajpie? Znalazłem tylko burgery (raczej średnie) a steków nie kojarzę.

Niestety brak wiedzy - nie chodzę po takich knajpach. Jestem na diecie;)

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...