sSiwy12 20.08.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Nigdy nie "stekowałem" polędwicy. "Używałem" jako produkt do (w takiej kolejnosci): tatar, bitki, Boeuf Strogonow Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.08.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Polędwica jest. Jakieś wskazówki? najprostszym sposobem ... owiń brzeg steaka plastrem wędzonego boczku (zepnij jakimś "szpikulcem" by przylegał), sól, pieprz i na grilla ps - kiedy mieszkałem w Polsce, jedynym jadalnym kawałkiem wołowiny była polędwica ... zawsze robiliśmy tym sposobem tutaj masz wersję bardziej "wyrafinowaną" ... http://www.kuron.com.pl/przepisy/art2848.html Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.08.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 ps - kiedy mieszkałem w Polsce, jedynym jadalnym kawałkiem wołowiny była polędwica ... W zbiorówkach, na "podlejszych" (ogólna nazwa - rosołowe) pędziło się rosół, do wilka, doprawiało (sól, pieprz ziołowy) i na II danie był puszek z ziemniakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.08.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 W zbiorówkach, na "podlejszych" (ogólna nazwa - rosołowe) pędziło się rosół, do wilka, doprawiało (sól, pieprz ziołowy) i na II danie był puszek z ziemniakami "autor miał na myśli" ... jedynym jadalnym z grilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 21.08.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Tak więc... http://s14.postimg.org/tdw9sklkx/poledwica4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 22.08.2015 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 http://s13.postimg.org/r9a0yf1ef/poledwica5.jpg http://s16.postimg.org/o6pp3qwd1/poledwica8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 22.08.2015 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) http://s13.postimg.org/r9a0yf1ef/poledwica5.jpg http://s16.postimg.org/o6pp3qwd1/poledwica8.jpgWow! Jakoś do tej pory unikałem polędwicy ale po tych zdjęciach chyba się skuszę. Ładne, oryginalne i pewnie smaczne. Dla równowagi w rewolucjach w brzuchu żarcie dla psa chyba. Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 22.08.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Perm chcesz psa otruć? Polędwinca była całkiem, całkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj3232 01.09.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Pieknie miesko wyglada na tych zdjecach! chyba sam sie skusze, zwlaszcza, ze stek chodzi za mna conajmniej od roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwor 04.09.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 U mnie totalna porażka. Lidl i biedronka chyba dostały w łapę za sprzedaż "beefmaster" bo reszta firm znikła.... ...a to co sprzedaje beefmaster poprzez markety to ochłapy poprodukcyjne ( stek potrafi być grubszy niż szerszy). To tak jakby wszystko co im nie wyszło albo upadło na podłogę wysyłane jest na markety. Wszedłem na ambicję "sokołowa" by w naszym sklepie firmowym pojawiały się steki, bo miesiąc , dzień w dzień słyszałem "zamówiliśmy ale nie przysyłają" Po wpisie na ich facebooku, odpowiedź była po godzinie z zapewnieniem zaopatrzenia sklepu w mieście, w którym mieszkam. Z głodu wołowiny dziś smażyłem burgery "sokołowa" kupione w "owadzie w kropki"..... Podejście sceptyczne ale wynik zadowalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwor 04.09.2015 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.09.2015 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 U mnie totalna porażka. Lidl i biedronka chyba dostały w łapę za sprzedaż "beefmaster" bo reszta firm znikła.... ...a to co sprzedaje beefmaster poprzez markety to ochłapy poprodukcyjne ( stek potrafi być grubszy niż szerszy). To tak jakby wszystko co im nie wyszło albo upadło na podłogę wysyłane jest na markety. Wszedłem na ambicję "sokołowa" by w naszym sklepie firmowym pojawiały się steki, bo miesiąc , dzień w dzień słyszałem "zamówiliśmy ale nie przysyłają" Po wpisie na ich facebooku, odpowiedź była po godzinie z zapewnieniem zaopatrzenia sklepu w mieście, w którym mieszkam. Z głodu wołowiny dziś smażyłem burgery "sokołowa" kupione w "owadzie w kropki"..... Podejście sceptyczne ale wynik zadowalający BeefMaster sprzedaje co popadnie. Czasem trafi się takie mięso, które można pogryźć ale smak niestety bardzo byle jaki. Chyba zdają sobie sprawę, że ich markę smakosze omijają szerokim łukiem, bo w Auchan zaczęli sprzedawać steki nie sygnowane BeefMaster. Jakości niestety równie kiepskiej. Jak masz Lidla w pobliżu to dobre są steki z rozbratla tam sprzedawane. Inne z Lidla z antrykotu czy rostbefu, tej samej firmy to byle co. Generalnie, po pierwszej fali stekowych odkryć nastąpił wyraźny regres. Z Auchan znikły steki firmy "Konkret", steki z Sokołowa "Uczta Qulinarna" pojawiają się i znikają, ich jakość też jest bardzo różna. Nie mają lekko miłośnicy steków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwor 05.09.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 BeefMaster sprzedaje co popadnie. Czasem trafi się takie mięso, które można pogryźć ale smak niestety bardzo byle jaki. Chyba zdają sobie sprawę, że ich markę smakosze omijają szerokim łukiem, bo w Auchan zaczęli sprzedawać steki nie sygnowane BeefMaster. Jakości niestety równie kiepskiej. Jak masz Lidla w pobliżu to dobre są steki z rozbratla tam sprzedawane. Inne z Lidla z antrykotu czy rostbefu, tej samej firmy to byle co. Generalnie, po pierwszej fali stekowych odkryć nastąpił wyraźny regres. Z Auchan znikły steki firmy "Konkret", steki z Sokołowa "Uczta Qulinarna" pojawiają się i znikają, ich jakość też jest bardzo różna. Nie mają lekko miłośnicy steków. Niestety Lidl u mnie serwuje jedynie antrykot , rostbef i polędwicę BeefMaster. Rozbratla jeszcze nigdy nie widziałem. Czekam na spełnienie obietnicy Sokołowa że rzucą do sklepu firmowego u nas Ucztę Qulinarną. Ostatnio udało mi się złapać ich antrykot (ktoś mnie ubiegł i został tylko jeden stek, ale pięknie przerośnięty) i był naprawdę dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.09.2015 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Buszując w sieci znalazłem firmę Polskiesteki. Na facebooku mają dosyć dobre opinie. Mają sklep w Warszawie. Był ktoś u nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.09.2015 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Niestety Lidl u mnie serwuje jedynie antrykot , rostbef i polędwicę BeefMaster. Rozbratla jeszcze nigdy nie widziałem. Czekam na spełnienie obietnicy Sokołowa że rzucą do sklepu firmowego u nas Ucztę Qulinarną. Ostatnio udało mi się złapać ich antrykot (ktoś mnie ubiegł i został tylko jeden stek, ale pięknie przerośnięty) i był naprawdę dobry.Jak będzie u ciebie w Lidlu rozbratel to go od razu poznasz. Poprzerastany tłuszczykiem i to bardzo. Uczta Qulinarna to trochę loteria. Równo ucięty kawałek z dużą ilością marmurka raczej gwarantuje dobry stek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.09.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 w tzw międzyczasie http://www.chefpaul.net/FB/DSC03135s.jpg produkt http://www.chefpaul.net/FB/DSC03147s.jpg przygotowanie http://www.chefpaul.net/FB/DSC03156s.jpg konsupmcja pozdrawiam smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwor 07.09.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Chef Paul , o takich sztukach mięsa do jakiego masz dostęp nawet nie marzę Ale póki co Sokołów dotrzymał słowa i wrzucił steki UcztaQulinarna do firmowego sklepu. Kupiłem kilka na wszelki wypadek jakby miały zniknąć Z ciekawości kupiłem stek z krzyżowej i tu miłe zaskoczenie bo był wyjątkowo dobry (albo byłem już tak wygłodniały). Zastanawia mnie, czy to nie tak, że rzucili promocyjnie lepsze kawałki. Jeśli jakość się utrzyma to w końcu będę miał dostęp do przyzwoitej wołowiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.09.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Sylwor, ... jakby to powiedzieć ? ... ja tutaj w tym wontku Perma występuję tylko "gościnnie" niewiele pomogę w sprawie zakupów ... co najwyżej mogę doradzić w przygotowaniu steaków, odnośnie stosownych części tuszy (oczywiście w miarę posiadanej wiedzy) resztę moich wpisów możesz traktować jako ciekawostki lub przerywniki w Waszej dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwor 08.09.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Sylwor, ... jakby to powiedzieć ? ... ja tutaj w tym wontku Perma występuję tylko "gościnnie" niewiele pomogę w sprawie zakupów ... co najwyżej mogę doradzić w przygotowaniu steaków, odnośnie stosownych części tuszy (oczywiście w miarę posiadanej wiedzy) resztę moich wpisów możesz traktować jako ciekawostki lub przerywniki w Waszej dyskusji Ale za to miłe dla oka przerywniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.09.2015 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Ale za to miłe dla oka przerywniki I powiew stekowej normalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.