perm 06.11.2015 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Chefie - a każdym razem pozytywnie mnie zadziwiasz. Lektura obowiaązkowa A tak poza tym, co w stekach piszczy?. Posucha jakaś?Posucha niestety. Nic nowego na rynku nie ma. Sokołów "Uczta Qulinarna" i rozbratel z Lidla. Na szczęście oba trzymają w miarę poziom choć rozbratel, mimo, że kruchy i smaczny jest za cienki i trudno zrobić go równo na medium - rare. Przysmażyłem go raz bardziej i, hmmm... już taki smaczny nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 06.11.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Tia parówka, parówka, parówka, inna wędlina ........................, dzień w dzień ........... Raport WHO 2015r. Opracowuje klasyfikację czynników i substancji rakotwórczych. W poniedziałek ogłosiła wyniki analizy, w rezultacie której przetworzone produkty mięsne, tj. wędliny, zaliczyła do tej samej kategorii czynników rakotwórczych co alkohol oraz... radioaktywny pluton. Klasyfikacja ma natomiast związek z siłą dowodów naukowych. Grupa 1. zawiera czynniki będące bezspornie "rakotwórcze dla człowieka". Jeśli dowody na działanie rakotwórcze istnieją, lecz nie są niezbite, czynnik zalicza się do grupy 2a jako "substancja prawdopodobnie rakotwórcza dla człowieka". Istnieją też grupy dla czynników, co do których jest jeszcze mniej pewności: 2b, 3 i 4. Co ważne, wędliny zostały zaliczone teraz do grupy najwyższego ryzyka, czyli nr 1. Raport też stwierdza, że czerwone mięso jest "prawdopodobnie rakotwórcze", co oznacza, że znalazło się w grupie 2a. Istnieją bowiem ograniczone dowody na to, że każde 100 g czerwonego mięsa spożywanego dziennie zwiększa ryzyko raka jelita grubego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.11.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 (edytowane) Tia parówka, parówka, parówka, inna wędlina ........................, dzień w dzień ........... Raport WHO 2015r. Jeśli prowokujesz to z uzasadnieniem.Nie kłamiemy.Ale jak zaczynasz przytaczać zdrowe żywienie nie jest już źle. Edytowane 6 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 06.11.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Jeśli prowokujesz to z uzasadnieniem.Nie kłamiemy. A propos zdrowego żywienia i preferencji w wyborze produktów. Talerz obfitości.Jak jesień to dużo i smacznie na talerzu . http://images69.fotosik.pl/1175/29a63b70b3a2c682.jpg Skład Knorr - Kremowa zupa z kurek Tłuszcz roślinny, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, ekstrakt drożdżowy, cebula, białka mleka, fruktoza, ekstrakt grzybowy, szczypiorek, aromaty, E160c Ekstrakt z papryki (kapsantyna, kapsorubina), kurkuma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.11.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 (edytowane) A propos zdrowego żywienia i preferencji w wyborze produktów. Skład Knorr - Kremowa zupa z kurek Tłuszcz roślinny, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, ekstrakt drożdżowy, cebula, białka mleka, fruktoza, ekstrakt grzybowy, szczypiorek, aromaty, E160c Ekstrakt z papryki (kapsantyna, kapsorubina), kurkuma. A pytałeś czy możesz moje zdjęcie kopiować Starszy Panie???pytałeś ??? Widzisz gdzież tu stek ??? Po co prowokujesz niemerytorycznie.To ,żeś w leciwym wieku wiem ale ,że masz jeszcze silę tak się produkować.Zajrzyj do uwag o muratorze tam jest wieli i o tobie..Chciałeś bo nie wytrzymałeś.Co jadasz starszy Panie jakie steki .wypowiedź się , nie prowokuj.Temat jest o stekach nie o moich kurkach i "E" w proszku.Zaraz swój gaz z PP wkleisz bo powiesz ,że steki na gazie są najlepsze. Edytowane 6 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 06.11.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 ... bo powiesz ,że steki na gazie są najlepsze. Chcący czy nie, moim zdaniem trafiłeś w sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.11.2015 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 (edytowane) Chcący czy nie, moim zdaniem trafiłeś w sedno.Coś w tym jest. gaz to power czyli temperatura, wysoka i w miarę szybko. Dziś dzień bezmięsny więc zeżarłem steka. Uczta Qulinarna, z Makro, antrykot bez kości. Stek był prawie fioletowy, termin ważności dwa dni, ale kiedyś takiego spróbowałem i był rewelacyjny. Tym razem też, rozpływał się w ustach, marmurka sporo więc i smak świetny. Te steki z końcówki partii, które zostają na półkach z reguły są marmurkowe (klienci wybierają te "lepsze" bez tłuszczu) i zleżałe czyli idealne. Dojrzewam do steków blue, choć medium rare do tej pory były moim wyborem. Myślę jednak, że na blue trzeba bardzo dobrego mięsa a kupić takie u nas ciężko. Tak przy okazji. Wiele osób, które steki jedzą raczej okazyjnie, wybierają medium lub nawet well-done. (te pomiędzy pominę, bo to już sztuka tak je przygotować a smakiem prawie się nie różnią). Trzeba zmusić się i zjeść stek mniej wysmażony. To zupełnie inny smak. Czuje się jak mięsko rzeczywiście smakuje, Polecam wszystkim nieufnym. Trzeba się przełamać ale warto. Edytowane 6 Listopada 2015 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.11.2015 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Może jeszcze o coś zapytam. Jako dodatek do steka daję fasolkę szparagową lub szpinak z jajkiem i czosnkiem. Całkiem nieźle się to komponuje. Macie jakieś dodatki, które ze stekiem tworzyłyby harmonijną i apetyczną całośĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 06.11.2015 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Sałatka z pomidorów, oliwek, kaparów plus ocet balsamiczny lub tylko pomidory z rukolą i octem balsamicznym. Wg mnie komponują się obydwie nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.11.2015 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Perm, do steka pasują również pieczone na grillu (lub w piekarniku) różne warzywa, np ziemniaki, szparagi lub cykoria (ulubione mojej małżonki) ... mnie osobiście, wystarcza butelka dobrego wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwor 07.11.2015 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Posucha niestety. Nic nowego na rynku nie ma. Sokołów "Uczta Qulinarna" i rozbratel z Lidla. Na szczęście oba trzymają w miarę poziom choć rozbratel, mimo, że kruchy i smaczny jest za cienki i trudno zrobić go równo na medium - rare. Przysmażyłem go raz bardziej i, hmmm... już taki smaczny nie był. To i tak Perm jesteś w lepszej sytuacji.... U mnie w lidlu jeszcze nigdy nie widziałem rozbratla..... na siłę wciskają BeefMaster Na szczęście firmowy Sokołowa od jakiegoś czasu stara się o asortyment "stekowy" choć bywa że cały tydzień słyszę po przekroczeniu drzwi "zamówiłyśmy, ale nie przysłali". Z drugiej strony miło jest po otwarciu drzwi sklepu usłyszeć "przyszły". Panie ze sklepu zaczynają mnie traktować jak "członka rodziny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwor 07.11.2015 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Perm, do steka pasują również pieczone na grillu (lub w piekarniku) różne warzywa, np ziemniaki, szparagi lub cykoria (ulubione mojej małżonki) ... mnie osobiście, wystarcza butelka dobrego wina Ja osobiście nie lubię wina ze względu na "względną" zawartość Ostatnio połączyłem steka z meksykańską mieszanką warzywną z sieci od "rozbratla Perma" i muszę się przyznać , że jak dla mnie wyszło to dość ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.11.2015 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 (edytowane) Małe mistrzostwo świata Zgłodnieliście? Ja tak. Edytowane 7 Listopada 2015 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 07.11.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Małe mistrzostwo świata Zgłodnieliście? Ja tak. Musiałam wybrać się na zakupy. http://s1.postimg.org/h9kd7yc67/wo_owinka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.11.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Ado, gdzie Ty kupujesz takie "urodziwe" sztuki mięsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 15.11.2015 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Ado, gdzie Ty kupujesz takie "urodziwe" sztuki mięsa? U znajomego Chefa Pawła. ps Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.11.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 U znajomego Chefa Pawła. ps Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi. ... u Grzesia ... wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 18.11.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 ... u Grzesia ... wiedziałem Super źródło cudownego mięsiwa... Dodatkowo mięso sezonuję w warunkach domowych, czyli w lodówce. http://s14.postimg.org/xc9cxmrtd/stek_1.jpg http://s27.postimg.org/8jsgwovqb/stek_2.jpg Po 2 dniach... http://s29.postimg.org/7za9jvknb/stek_3.jpg http://s18.postimg.org/o8daa25ax/stek_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.11.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Piękne "sztuki" Ada. Zrobisz sposobem tradycyjnym ? Może dwie godziny przed pieczeniem, natrzesz dodatkowo, chili, kminem i sproszkowanym czosnkiem ? ... i proszę nie zapomnieć, pozdrowić Grzesia, przy następnej wizycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 18.11.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Piękne "sztuki" Ada. Zrobisz sposobem tradycyjnym ? Może dwie godziny przed pieczeniem, natrzesz dodatkowo, chili, kminem i sproszkowanym czosnkiem ? ... i proszę nie zapomnieć, pozdrowić Grzesia, przy następnej wizycie Tradycyjnie z super szampanem, rocznik 2004. Mam do wyboru dwa, ale to już w kulinariach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.