Sylwor 25.01.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 No to nie czytałeś moich o indukcji i nie czytałeś o grillu -steku z indukcji .............,a szkoda.Przepraszam nie zrozumieliśmy się. Ta cudowna blacha nie spowoduje podniesienia granicznej temperatury kuchenki. By to osiągnąć trzeba odrobinę oszukać sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.01.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 ale z majonezem kieleckim i w posypce z bułki tartej z krakersa sypanego z rękawa Sylwor - i ta poduszka powietrzna sprawia, że patelnia nagrzewa się do wyższej temperatury ? Ja byłam, co prawda, w mat-fiz , ale na fizie zwykle matmę odrabiałam. W ogóle mało mieliśmy o stekach na fizie No popatrz, proszę pani - i ja po mat-fiz. I u mnie też o stekach jakoś mało było O sublimacji za to trochę sporo. No ale to w stekach mało przydatne.Trochę lipne te programy nauczania. Sylwor - dzięki za informację i podpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.01.2016 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ta cudowna blacha nie spowoduje podniesienia granicznej temperatury kuchenki. By to osiągnąć trzeba odrobinę oszukać sterownik.Może oszukać. W końcu, ta blacha zdaje się jest wyniesiona nad cewkę, nie przylega do blatu jak patelnia czy garnki. Może to dać efekt, który opisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwor 25.01.2016 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Może oszukać. W końcu, ta blacha zdaje się jest wyniesiona nad cewkę, nie przylega do blatu jak patelnia czy garnki. Może to dać efekt, który opisałeś. To miałoby sens Niestety producent napisał jedynie o pracy symultanicznej na dwóch polach dla zwiększenia obszaru. O temperaturze ani słowa. Jedynie cena niezbyt przyjazna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Ta cudowna blacha nie spowoduje podniesienia granicznej temperatury kuchenki. By to osiągnąć trzeba odrobinę oszukać sterownik. Doskonale rozumiem tą twórczość techniczną tylko Panie powiedz Pan po huk takie kombinacje.Jest kuchenka indukcyjna dająca 300 stC - jest .Jest np. w/w płyta grillowa - jest. Jest patelnia żeliwna do kuchni indukcyjnej- jest.Jest mięso z wołowiny dojrzewającej na stek -jest.Przygotowujemy mięso.Kładziemy na w/w urządzenie .Robimy steka zgodnie ze sztuką robienia steków i po kłopocie.Wychodzi nieco inaczej ale jak ktoś dostrzega różnice w usmażeniu zwykłego kotleta do wołowego steka z indukcji to już jest w domciu.Wiesz jak jest zaleta kuchni indukcyjnej w robieniu steka wołowego bez tych twoich prowizorek???. Taka sama jak chińszczyzna z woka do kuchni indukcyjnej.Idź do chińczyka i popatrz jak on to robi.Zrozumiesz zasadę gdzie jest temp. i do czego .Dotyczy to także steka wołowego. Jeśli ludzkość miałaby takie podejście do eksperymentów jak Ty Panie, to dziś siedzielibyśmy na metalowej desce surfingowej sklejonej do kupy z kilku rodzai kapsli ,to lecielibyśmy jedząc na niej krwiste steki. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 27.01.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Nikt, ja ci odpowiem po jaki huk. Bo mam indukcje jakąś. I nie zmienie jej tylko z powodu steka bo kasa nie leci z nieba, prznajmniej na razie. Wiec wracaj skad przyszedles z twoimi niepotrzebnymi komentarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.01.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Myślisz karolek75, że NS posłucha? Niespecjalnie w to wierzę. Musi się pomądrzyć - nizależnie od tego, czy go proszą, czy nie. Ale fakt - śmieci, śmieci, śmieci.... taka natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2016 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Nikt, ja ci odpowiem po jaki huk. Bo mam indukcje jakąś. I nie zmienie jej tylko z powodu steka bo kasa nie leci z nieba, prznajmniej na razie. Wiec wracaj skad przyszedles z twoimi niepotrzebnymi komentarzami. Jeśli to jak mówi liderka niemeretoryki nie zgodzę się z tobą ponieważ wątek perm zakładał jak dla mnie w innej wierze.Nie czas tu na jakieś blaszki i kapsle tylko na przepisy na steka.Wspomniano o indukcji i koniec.Witaminę Pani liderka niemerytoryki ma to i topik poszedł w inna stronę.Jeśli masz indukcję to pokaż z niej steka ,a nie dokładaj niesłusznej ideologi.Słowo pokaż ,a nie roszczenie.Zanim coś wyartykułujesz pomyśl komu czemu to ma słuzyć.Przypomne watek jest o : Stek, w końcu można...a nie o twoich po co na co i wróć tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 27.01.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 No widzisz, mam indukcje i chcialbym cos pokazac. Ale srednio mi do tej pory wychodzi. Wiec zluzuj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 No widzisz, mam indukcje i chcialbym cos pokazac. Ale srednio mi do tej pory wychodzi. Wiec zluzuj ... Skoro masz to do dzieła .Jakiego steka i z czego pragniesz zrobić ???. W kabarecie z Smail z Lublina dopowiadają jeszcze "zluzuj majty" .Zluzowałem i czekam .Mam póki co, to i oczekuję na kawałek wołowiny dojrzewającej na stek.Żeliwna ,ciężka patelnia do kuchni indukcyjnej.Litera "P" mówi o 300 stC ,które je rozgrzeją do stek. http://images77.fotosik.pl/270/99552d092bbb96c9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 27.01.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 .Żeliwna ,ciężka patelnia do kuchni indukcyjnej.Litera "P" mówi o 300 stC ,które je rozgrzeją do stek. http://images77.fotosik.pl/270/99552d092bbb96c9.jpg no widzisz i to jest dla mnie cenna informacja. Bom niedoswiadczony we wlasnych wypiekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 27.01.2016 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 no widzisz i to jest dla mnie cenna informacja. Bom niedoswiadczony we wlasnych wypiekach.Nie wiem czy to cenna informacja, bo żaden z producentów płyt indukcyjnych nie zdeklarował temperatury 300oC. Zadzwoniłem do wszystkich obecnych na rynku w Polsce. Urządzam kuchnię w domu i jestem bardzo tym tematem zainteresowany. Przycisk P służy zwiększeniu mocy ale maksymalne temperatury to 240 - 260oC a w niektórych płytach nawet 220oC. To zbyt mało. Jak planowałem, do steków będę miał otwarty grillo-kominek z możliwością gotowania na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwor 27.01.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Nie wiem czy to cenna informacja, bo żaden z producentów płyt indukcyjnych nie zdeklarował temperatury 300oC. Zadzwoniłem do wszystkich obecnych na rynku w Polsce. Urządzam kuchnię w domu i jestem bardzo tym tematem zainteresowany. Przycisk P służy zwiększeniu mocy ale maksymalne temperatury to 240 - 260oC a w niektórych płytach nawet 220oC. To zbyt mało. Jak planowałem, do steków będę miał otwarty grillo-kominek z możliwością gotowania na nim. Więc wychodzi na to że producenci nawet nie wiedzą co produkują Powinni się udać po poradę do Pana NS i on im wszystko wytłumaczy. Natomiast posiadacze kuchni indukcyjnych ze zbyt niską temperaturą niech je wyrzucą i kupią taki model jak On Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 27.01.2016 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Więc wychodzi na to że producenci nawet nie wiedzą co produkują Powinni się udać po poradę do Pana NS i on im wszystko wytłumaczy. Natomiast posiadacze kuchni indukcyjnych ze zbyt niską temperaturą niech je wyrzucą i kupią taki model jak On Dystans, niech sobie NS wypisuje co chce. I tak nikt go nie słucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Więc wychodzi na to że producenci nawet nie wiedzą co produkują Powinni się udać po poradę do Pana NS i on im wszystko wytłumaczy. Natomiast posiadacze kuchni indukcyjnych ze zbyt niską temperaturą niech je wyrzucą i kupią taki model jak On Powiem ci ,że w tej ironii jest dużo prawdy ponieważ ludzie tworzą nie znając możliwości swojego urządzenia czyli albo mają badziew albo nie potrafią go okiełznać bo jest lepszy od tych badziewnych.Producenci wiedza co produkują tylko potencjalny kupujący produkt sam czynić chce cuda bez wcześniejszego zapoznania z instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamanaetacie 28.01.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Powiem ci ,że w tej ironii jest dużo prawdy ponieważ ludzie tworzą nie znając możliwości swojego urządzenia czyli albo mają badziew albo nie potrafią go okiełznać bo jest lepszy od tych badziewnych.Producenci wiedza co produkują tylko potencjalny kupujący produkt sam czynić chce cuda bez wcześniejszego zapoznania z instrukcja. I dlatego właśnie ja się do przyrządzania steków w domu nie zabieram Zdecydowanie bardziej wolę iść do jakiejś dobrej [moderowano link"]restauracji w Poznaniu] i zjeść pyszne danie, które będzie dokładnie takie, jakie sobie wymarzyłam A nie próbować i co gorsza udawać, że się na tym znam. Ja mogę jedynie ocenić czy mi smakuje czy nie Edytowane 28 Stycznia 2016 przez finlandia Post nie straci sensu bez tej reklamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2016 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) I dlatego właśnie ja się do przyrządzania steków w domu nie zabieram Zdecydowanie bardziej wolę iść do jakiejś dobrej [moderowano]restauracji w Poznaniu[/url] i zjeść pyszne danie, które będzie dokładnie takie, jakie sobie wymarzyłam A nie próbować i co gorsza udawać, że się na tym znam. Ja mogę jedynie ocenić czy mi smakuje czy nie Dlaczego ??? Nie rozumiem.Jeśli jesteś ekspertem w temacie o stekach to powiedz coś o ich smaku,rodzaju,który lepiej lub gorzej smakował,jak go byś przyrządziła by zaspokoił twoje i innych kubki smakowe..Wątek o stekach z wołowiny dojrzewającej dostępnej na terenie naszego kraju , ty w nim reklamujesz knajpę z balem karnawałowym. i jeszcze ten język z emotki do mnie.Po co ???. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez finlandia link reklamowy w cytowanym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.01.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Nie wiem czy to cenna informacja, bo żaden z producentów płyt indukcyjnych nie zdeklarował temperatury 300oC. Zadzwoniłem do wszystkich obecnych na rynku w Polsce. Urządzam kuchnię w domu i jestem bardzo tym tematem zainteresowany. Przycisk P służy zwiększeniu mocy ale maksymalne temperatury to 240 - 260oC a w niektórych płytach nawet 220oC. To zbyt mało. Jak planowałem, do steków będę miał otwarty grillo-kominek z możliwością gotowania na nim. nie gniewaj się perm ale głupoty napisałeś.Płyta indukcyjna jest zimna w czasie gotowania i w deteerce nie ma nic napisane o jej ewentualnej temp.Znowu niewypał.Zadzwoń do elektolux i spytaj o max temp. w płycie indukcyjnej.801 444 800. W opisie natomiast jest na jakim poziomie można np. zrobić warzywa,naleśniki i np.stek.Podaj mi nr. gdzie dzwoniłeś chętnie dowiem się na jaką temp (300stC) mogę liczyć.Pirometrem można zmierzyć temp. patelni żeliwnej ale po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 29.01.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Dzisiaj mam apetyczności, czyli coś dla ludzi [moderowano część nieregulaminową] http://s12.postimg.org/tn527mgwt/k_zlamany1.jpg Edytowane 29 Stycznia 2016 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.01.2016 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 nie gniewaj się perm ale głupoty napisałeś.Płyta indukcyjna jest zimna w czasie gotowania i w deteerce nie ma nic napisane o jej ewentualnej temp.Znowu niewypał.Zadzwoń do elektolux i spytaj o max temp. w płycie indukcyjnej.801 444 800. W opisie natomiast jest na jakim poziomie można np. zrobić warzywa,naleśniki i np.stek.Podaj mi nr. gdzie dzwoniłeś chętnie dowiem się na jaką temp (300stC) mogę liczyć.Pirometrem można zmierzyć temp. patelni żeliwnej ale po co.Electrolux, Amica, Phillips, Bosch, Whirlpool, Samsung. Do innych dzwonić już nie widziałem sensu. Pytanie o temperaturę maksymalną jest pytaniem o temperaturę możliwą do osiągnięcia np w patelni, co jest oczywiste dla wszystkich tylko nie dla ciebie. Max to było 260oC. Dla steków za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.