Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 986
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Electrolux, Amica, Phillips, Bosch, Whirlpool, Samsung. Do innych dzwonić już nie widziałem sensu. Pytanie o temperaturę maksymalną jest pytaniem o temperaturę możliwą do osiągnięcia np w patelni, co jest oczywiste dla wszystkich tylko nie dla ciebie. Max to było 260oC. Dla steków za mało.

Ależ inteligentnie z głupoty wybrnąłeś i powiem ci ,że dajesz sobie w tym radę.Nie pisałeś tu o temp. patelni tylko płyty.Ty się już gubisz w tym wszystkim.

....Przycisk P służy zwiększeniu mocy ale maksymalne temperatury to 240 - 260oC a w niektórych płytach nawet 220oC..............
płytach nie patelniach.Dzwoniłem do przedstawicieli i ty wiesz co usłyszałem.Jak obiecałem będzie stek z wołowiny dojrzewającej grubej.

..............Płyta indukcyjna jest zimna w czasie gotowania i...........

W takim razie Postaw patelnię żeliwną na płycie indukcyjnej, rozgrzej ją na max i wtedy podnieś patelnię i połóż dłoń do "zimnej płyty", mocno dociskając.

Tylko może wcześniej zadzwoń po pogotowie bo zapewniam Cię że poparzenia będą co najmniej II stopnia.

A stek i befsztyk to nazwy zamienne dla jednej i tej samej potrawy.

Edytowane przez Sylwor

W takim razie Postaw patelnię żeliwną na płycie indukcyjnej, rozgrzej ją na max i wtedy podnieś patelnię i połóż dłoń do "zimnej płyty", mocno dociskając.

Tylko może wcześniej zadzwoń po pogotowie bo zapewniam Cię że poparzenia będą co najmniej II stopnia.

A stek i befsztyk to nazwy zamienne dla jednej i tej samej potrawy.

Masz racje ale jeśli bronisz zagubionego to rób to uczciwie.Zapewniam cie befsztyk to nie stek a stek to nie befsztyk.Stek to stek.Jeśli chodzi o doświadczenia twoje.Na pole grzejne połóż puste pudełka po zapałkach Do patelni wlej wodę nastaw na max i zagotuj.Zdejmij patelnie i swoim pirometrem zmierz temp.Płyta nie grzeje a grzeje się szkło od patelni gorącej.Zresztą jest to krótkotrwałe.Zapomniałem dodać.Jeśli się mylę to mnie popraw befsztyki robimy z polędwicy wołowej.Steki niekoniecznie.

Edytowane przez niktspecjalny

Ależ inteligentnie z głupoty wybrnąłeś i powiem ci ,że dajesz sobie w tym radę.Nie pisałeś tu o temp. patelni tylko płyty.Ty się już gubisz w tym wszystkim.

płytach nie patelniach.Dzwoniłem do przedstawicieli i ty wiesz co usłyszałem.Jak obiecałem będzie stek z wołowiny dojrzewającej grubej.

No tak. Muszę wziąć poprawkę na inteligencję czy raczej jej brak czytających. Edytowane przez perm

...Zapewniam cie befsztyk to nie stek a stek to nie befsztyk.Stek to stek

...

...Jeśli się mylę to mnie popraw befsztyki robimy z polędwicy wołowej.Steki niekoniecznie.

mylisz się :)

befsztyk i stek to to samo z każdego rodzaju mięsa wołowego

Forma jak forma/dyskusyjna/ ale przekaz odbieram jednoznacznie jak wyśmiewający i obrażający osobę.

I tu błąd z zakresu podstawowych....

....jak obrazić osobę która jest umysłem ponad innymi ?

....nie wyśmiewa się kogoś kto jest taką kopalnią wiedzy i służy niedouczonym radą codzienną....

Myślę (ale sobie przyplusowałem z tym myśleniem) że po prostu zazdrościmy wszyscy koledze wiedzy kulinarnej , technicznej , ogólnospołecznej, rynkowej, materiałoznawstwa..... ITD......

......i stąd nasze nieuzasadnione złośliwości w odpowiedzi na tak profesjonalne wskazówki.

Zamiast zazdrościć wiedzy powinniśmy założyć FunClub Pana NS by w przyszłości chciał wspierać nas swą wiedzą kulinarną.