anSi 31.01.2016 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Uff, panowie - dużo energii wkładacie, żeby nsowi cokolwiek wbić do głowy, ale - czy naprawdę wierzycie w to, że "zrozumi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.01.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Uff, panowie - dużo energii wkładacie, żeby nsowi cokolwiek wbić do głowy, ale - czy naprawdę wierzycie w to, że "zrozumi" Nie wiem czy "zrozumi", czy nadal na wszystkie tenisówki będzie mówił "adidasy" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 31.01.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 nie wiem czy to kiedyś było ale może warto przypomnieć:http://lovefoodies.com/handy-tips-and-how-tos.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 31.01.2016 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 i całkiem estetyczna stronkahttp://www.donaldrussell.com/media/acm/assets/images/PDF%20Downloads/Meat-Perfection-Booklet-Download.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.01.2016 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.01.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 i całkiem estetyczna stronka http://www.donaldrussell.com/media/acm/assets/images/PDF%20Downloads/Meat-Perfection-Booklet-Download.pdf Jak na tacy podane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 01.02.2016 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Napisałem że befsztykiem można nazwać i potrawę z ryby.czego tu nie rozumiesz??? Tiaaa. Befsztyk tatarski z łososia = befsztyk.z łososia. To tak jakby napisać, ze qrwą można nazwać każdego mężczyznę, bo qrwa to rodzaj męski - bo przecież jest określenie "qrwa męska". Ps, Samo określenie "stek" to raczej sposób porcjowania mięsa/ryby, podobnie jak filet, a dopiero w drugiej kolejności sposób jego przyrządzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.02.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Ja nie wiem ... i nigdy wiedział nie będę ... błędne określenia kulinarne są niezmiernie irytujące (przynajmniej dla mnie). Befsztyk = wołowina i tylko wołowina. Zapętliłeś się Chef. Myślałem ,że Mistrz wie co to jest dookreślenie.Przepraszam myliłem się.Wkleiłem to co napisałeś o nazewnictwie.Przepraszam również pomyliłem się ,ponieważ myślałem ,że wiesz o czym piszesz.Gawiedź poszła za ciosem.Nieważne.Mam w marynacie ciekawą wołowinę z Auchana z której zrobię befsztyk.Oto ona. http://images76.fotosik.pl/286/b64dd00d54560582.jpg http://images78.fotosik.pl/286/39574454181ea8e1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 01.02.2016 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Jest z dodatkami więć zamieszczam zgodnie z zasadami tematu w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.02.2016 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Witam. http://images75.fotosik.pl/289/9edfeaad9901787f.jpg http://images76.fotosik.pl/289/ca6f1fe1845cf6bd.jpg Jak autor sobie życzy bez zbędnego długiego opisu. "Będziesz Pan zadowolony" kruche dość soczyste, 8 min (za dużo), 12 h w oleju ,pieprzu i limonce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.02.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Witam. Z dodatkami befsztyk , zamieszczam zgodnie z zasadami ustalonymi przez autora w innym topiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 03.02.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Mam stracha, kupiłam super niespodziankę dla Marcina. 250g to równowartość 280 zł. Co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.02.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Mam stracha, kupiłam super niespodziankę dla Marcina. 250g to równowartość 280 zł. Co teraz? Jeśli to ten "włoski marmur" z tematu sąsiedniego, to lekko "posmarowć" dobrym "łyskaczem" lub żubrówką i natychmiast czule potraktować wysoką temperaturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 03.02.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Jeśli to ten "włoski marmur" z tematu sąsiedniego, to lekko "posmarowć" dobrym "łyskaczem" lub żubrówką i natychmiast czule potraktować wysoką temperaturą. Brzmi bardzo poważnie, fachowo i apetycznie. Jestem na etapie zbierania porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.02.2016 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Witam. z tej extra wołowiny będzie stek.http://images78.fotosik.pl/296/8354b21268763398.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 04.02.2016 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Przepis wybrany. Pozdrawiam wszystkich koneserów, ten temat jest już kultowym wyznacznikiem dobrego "stekowania" w kraju. O tym się rozmawia w miejscach gdzie można nabyć prawdziwe steki. http://s28.postimg.org/uy0ie13rx/luksusowa_super_wolowina1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.02.2016 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) http://forum.muratordom.pl/images/mdom_misc/quote_icon.png Napisał perm http://forum.muratordom.pl/images/mdom_buttons/viewpost-right.png Limousine to, wbrew nazwie najgorsza jakościowo rasa mięsna. To co najtańsze i niezjadliwe w Biedronce i gdzieś tam to najprawdopodobniej właśnie Limousine. Tanie i byle jakie. Witam. Nie piszę tobie o zasadności czy byk rasy Limousine jest najgorszym mięsem jak to stwierdzasz ,wołowym w Polsce.Otóż nieprawda.Dostępność tego mięsa w Auchanie z taką przeszłością, powoduje ,że nie można przejść obok niego i nie spróbować.Twierdzisz ,że najgorsze , a nie znasz smaku.Kup ,zaprezentuj i wtedy oceń.Wcale nie jest tanie i byle jakie .Na fotce widać kolor i jej delikatność patrząc choćby na jej delikatne przerosty tłuszczowe.Jak dalece się mylisz może świadczyć taka opinia : ....Z kolei import prawdziwej amerykańskiej wołowiny na steki nie jest taki prosty, między innymi dlatego, że tamtejsze hodowle często karmione są paszami modyfikowanymi genetycznie, w związku z czym nie spełniają przepisów unijnych. Mój niemiecki dostawca nie może sprowadzać amerykańskiej wołowiny, aczkolwiek na rynku europejskim funkcjonują restauracje z amerykańskimi stekami. Sprawa ma dwa aspekty – z jednej strony szkoda, że mamy trudności z importem amerykańskiej wołowiny, z drugiej jednak dzięki temu, w ramach Unii zaczęliśmy produkować bardzo dobrą wołowinę kulinarną z różnych ras: Charolaise, Limousine, lub brytyjskich, np. szkocką Highland Cattle. Uzyskujemy w Europie sporą różnorodność jeśli chodzi o smak i jakość mięsa...... Z naszego ulubionego sklepu , poczytaj opis : http://www.befsztyk.pl/steki-wolowe.html http://www.befsztyk.pl/stek-new-york-limousine.jpg http://www.befsztyk.pl/cote-de-boeuf-limousine.jpg http://www.befsztyk.pl/skirt-stek-limousine.jpg http://www.befsztyk.pl/stek-filet-mignon-limousine.jpg http://images78.fotosik.pl/297/57d292a038f57787.jpg http://images76.fotosik.pl/297/d1593faaebb80a3b.jpg http://images77.fotosik.pl/297/77493a08ed8ff83c.jpg Reszta z dodatkami w moich Zimowych Rewolucjach tak jak sobie życzysz.Stek smakuje ale mógłby być trochę grubszy.Po marynacie olejowo-limonkowo-pieprznej , przebywał (bo cienki) po dwie min z każdej strony na żeliwie.Dostał osełeczki łyżeczkę tej czosnkowej. Edytowane 4 Lutego 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.02.2016 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) ...jadłem tę nieszczęsną Limousine z Auchan i potwierdzam, że najlepiej omijać to to dalekim łukiem. Wcześniej jest opis. Kwaskowata i wątróbkowa. To, że się na tym nie znasz, to już wiemy, tylko po co kolejny raz to udowadniasz? Ranking najbardziej popularnych ras mięsnych od najlepszej do najgorszej.: Figure 6 shows that the following beef cattle breeds, marbling scores and taste scores, ranked by thier taste scores, from highests to lowest: Red Angus (590, 4.94) Angus (585, 4.93) Hereford (529, 4.90) Gelbvieh (506, 4.87) Charolais (518, 4.86) Simmental (529, 4.84) Limousin (504, 4.83) Brahman (473, 4.82) Z Limousine tez da się wybrać dobre mięso ale nie jest to te sprzedawane w Auchan, bo cena byłaby trzy razy wyższa. Edytowane 4 Lutego 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.02.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) jadłem tę nieszczęsną Limousine z Auchan i potwierdzam, że najlepiej omijać to to dalekim łukiem. Wcześniej jest opis. Kwaskowata i wątróbkowa. To, że się na tym nie znasz, to już wiemy, tylko po co kolejny raz to udowadniasz? Ranking najbardziej popularnych ras mięsnych od najlepszej do najgorszej.: Z Limousine tez da się wybrać dobre mięso ale nie jest to te sprzedawane w Auchan, bo cena byłaby trzy razy wyższa. Widzę ,że próbujesz.Czy ty wiesz co za cytat przytoczyłeś???.Znowu pomyłka.Są jeszcze takie klasyfikacje.Na przyszłość jesli chcesz mi coś udowodnić sprawdzaj sam siebie.Jest tam także to: ...However, a few studies by some researchers tends to show that abundantly marbled steak from the following eight beef cattle breeds would rank for taste in the following order: Brahman Gelbvieh Limousin Charolais Hereford Simmental Angus Red Angus .... i to : The adjusted rankings for each breed are set forth below, ranked in order of their adjusted taste scores, from highests to lowest, and with their assumed marbling scores and adjusted taste scores: Brahman (900, 9.17) Gelbvieh (900, 8.66) Limousin (900, 8.63) Charolais (900, 8.44) Hereford (900, 8.34) Simmental (900, 8.23) Angus (900, 7.58) Red Angus (900, 7.54) Popatrz łaskawie na cyferki i słowo w słowo przetłumacz.Angielski znasz tylko tu masz pewne luki.Nie rób nic na siłę. Są to statystyki 5 letnie.Wiesz co... ładniej wychodzisz w tych statystykach jak mówisz za siebie a nie ,że my.Przetłumacz sobie wers co oznacza liczba 900.Zrozumiesz. Edytowane 4 Lutego 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.02.2016 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) Widzę ,że próbujesz.Czy ty wiesz co za cytat przytoczyłeś???.Znowu pomyłka.Są jeszcze takie klasyfikacje.Na przyszłość jesli chcesz mi coś udowodnić sprawdzaj sam siebie.Jest tam także to: i to : Popatrz łaskawie na cyferki i słowo w słowo przetłumacz.Angielski znasz tylko tu masz pewne luki.Nie rób nic na siłę. Są to statystyki 5 letnie.Wiesz co... ładniej wychodzisz w tych statystykach jak mówisz za siebie a nie ,że my.Przetłumacz sobie wers co oznacza liczba 900.Zrozumiesz.Nic z tego nie rozumiesz ale, jak zawsze musisz się wymądrzać. ...We ascribe little confidence to this ranking and are aware that a 900 marbling score for a Brahman steer is extremely rare. However, these Adjusted Rankings tend to suggest that a steak from a Brahman steer with a 900 marbling score may achieve a significantly higher taste score than a similar steak from a Red Angus steer...Jak znajdziesz Limousine z takim marmurkiem jak Angus to, najprawdopodobniej będzie smaczniejsza, tyle, że taka praktycznie się nie zdarza. Dlatego Limousine uważana jest za gorszą rasę. Czemu musisz się wypowiadać nawet jak nie masz o czymś zielonego pojęcia? Steki z Auchan są denne. Wrogowi bym nie polecił a ty się zachwycasz. Wszyscy wiedzą, że z krowy mlecznej steki są do d.., tylko ty uważasz inaczej. [moderacja ataku personalnego] Edytowane 5 Lutego 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.