Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 986
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Steki, steki....steków możliwie najlepszych tu trzeba.

 

Szkoda energii na nsowe dyrdymały.

... nie takie extra jak Ady ... ale zupełnie przyzwoite :)

 

lokalny, florydzki Angus - filet mignon (pieczony metodą, patelnia - piekarnik /pisałem o tej metodzie wcześniej/)

 

Ciemiężycielki - medium

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03713s.jpg

 

 

mój - medium rare

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03717s.jpg

 

... oba mięciutkie i soczyste (przyprawione jak zwykle, tylko sól i pieprz)

 

smakowicie pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

... nie takie extra jak Ady ... ale zupełnie przyzwoite :)

 

lokalny, florydzki Angus - filet mignon (pieczony metodą, patelnia - piekarnik /pisałem o tej metodzie wcześniej/)

 

Ciemiężycielki - medium

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03713s.jpg

 

 

mój - medium rare

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03717s.jpg

 

... oba mięciutkie i soczyste (przyprawione jak zwykle, tylko sól i pieprz)

 

smakowicie pozdrawiam

 

Witaj Chef .

 

Przyprawom pozazdrościć .Ja za głosem tylko sól i pieprz.Ma być smak mięsa a nie przypraw w Befsztyku.Pokazałeś Chef dwa rodzaje są z jednego smażenia-jednej patelni??? ,że spytam o to i medium rare.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam .

 

Może do wyglądu tego antrykotu z Limousine brakuje ilości marmurka (widać taka jego polska natura) ale za to kolor do przyjęcia.Trochę już leży więc dzisiaj ..........am.

 

http://images77.fotosik.pl/340/f92f5681882b2d62.jpg

 

 

Widać, że rewolucyjne obalanie standardów kulinarnych przez niespecjalnych kucharzy jest jak z obalaniem kolejnych półlitrówek. Taki rewolucjonista myśli, że obalił, a tu nagle leży pod stołem z kawałkiem wołowiny na czole.

 

ps piękne podbicie buta...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widać, że rewolucyjne obalanie standardów kulinarnych przez niespecjalnych kucharzy jest jak z obalaniem kolejnych półlitrówek. Taki rewolucjonista myśli, że obalił, a tu nagle leży pod stołem z kawałkiem wołowiny na czole.

 

ps piękne podbicie buta...

Najlepsze, że to świeże mięso. Stalowe (pozłacane?) implanty będą jak znalazł.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Rezygnuję ze steków z rozbratla sygnowanych "Rzeźnik" sprzedawanych przez Lidl. Z ostatniego steka zjeść dała się mniej niż połowa. Co z tego, że smaczny skoro, raz, że cienki i trudno usmażyć na rare lub medium rare to jeszcze pełno ma błon i twardych pasm tłuszczu. Mam wrażenie, że jakość, na początku wysoka, teraz wyraźnie spadła. Z braku laku, bez przekonania kupiłem w Kauflandzie steki "Uczta Qulinarna" z Sokołowa. Równo ucięte, dużo marmurka, wszystkie kawałki w lodówce podobne. Coś się zmieniło - teraz są sezonowane 14 dni, wcześniej, zdaje się dłużej. Grubość 2,5 - 3 cm. Przepyszne!!! Soczyste, miękkie, kruche i bardzo smaczne. Nie wiem o co z tym Sokołowem chodzi. Te które kupiłem były równie dobre jak steki dwa - trzy razy droższe. Wcześniej w Kauflandzie były te same steki ale kawałki krzywo ucięte, nierównej grubości i z małą ilością marmurka. Nauczony doświadczeniem nie ryzykowałem. Chyba mają problem z jakością albo dostawcy się zmieniają.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Fakt że ostatnio steki z Sokołowa całkiem całkiem. Po kilku nieudanych próbach w Auchanie, raz nic co by dobrze wyglądało nie było, drugi raz był stek z udźca pierwsza krzyżowa, który kiedyś kupiłem i był rewelacyjny, tym razem okazał się twardy gumowaty i słabo jadalny, spróbowałem ponownie steków z Sokołowa i bardzo przyzwoite były. Chyba coś zmienili w procesie dojrzewania mięsa.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Rezygnuję ze steków z rozbratla sygnowanych "Rzeźnik" sprzedawanych przez Lidl. Z ostatniego steka zjeść dała się mniej niż połowa. Co z tego, że smaczny skoro, raz, że cienki i trudno usmażyć na rare lub medium rare to jeszcze pełno ma błon i twardych pasm tłuszczu. Mam wrażenie, że jakość, na początku wysoka, teraz wyraźnie spadła. Z braku laku, bez przekonania kupiłem w Kauflandzie steki "Uczta Qulinarna" z Sokołowa. Równo ucięte, dużo marmurka, wszystkie kawałki w lodówce podobne. Coś się zmieniło - teraz są sezonowane 14 dni, wcześniej, zdaje się dłużej. Grubość 2,5 - 3 cm. Przepyszne!!! Soczyste, miękkie, kruche i bardzo smaczne. Nie wiem o co z tym Sokołowem chodzi. Te które kupiłem były równie dobre jak steki dwa - trzy razy droższe. Wcześniej w Kauflandzie były te same steki ale kawałki krzywo ucięte, nierównej grubości i z małą ilością marmurka. Nauczony doświadczeniem nie ryzykowałem. Chyba mają problem z jakością albo dostawcy się zmieniają.

 

P.finlandia, zrób z tym porządek. Kilometrowe posty o niczym z ansą do producentów z roszczeniami do mięsa bez fotek, kilometry swoich ideologii od których niedobrze się robi. To zniechęca, by w ogóle czytać te epistoły kulinarne niczym nie podparte tylko z wiecznym lamentem,że niedobre,za cienkie,za drogie,złe jakościowo,mało marmurka,nie ten dostawca,z wiecznymi rezygnacjami itp. :sick:.Kogo to obchodzi .Ludzie chcą widzieć stek na talerzu,a nie biadolenie nad swoim losem pokrzywdzonego człowieka z szczątkowa wiedza i praktyką. Żenada.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Fakt że ostatnio steki z Sokołowa całkiem całkiem. Po kilku nieudanych próbach w Auchanie, raz nic co by dobrze wyglądało nie było, drugi raz był stek z udźca pierwsza krzyżowa, który kiedyś kupiłem i był rewelacyjny, tym razem okazał się twardy gumowaty i słabo jadalny, spróbowałem ponownie steków z Sokołowa i bardzo przyzwoite były. Chyba coś zmienili w procesie dojrzewania mięsa.
Tu jest problem. Kupujesz coś, miesiąc później robi się niejadalne.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...