anSi 05.02.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Steki, steki....steków możliwie najlepszych tu trzeba. Szkoda energii na nsowe dyrdymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 05.02.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Ada i jak wyszedł Ci ten wyjątkowy stek? Ja juz dawno nie robiłam steków , robie co 3 miesiące. Ale bardzo lubię jak pokazujesz co gotujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 09.02.2016 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Ada i jak wyszedł Ci ten wyjątkowy stek? Ja juz dawno nie robiłam steków , robie co 3 miesiące. Ale bardzo lubię jak pokazujesz co gotujesz. Był super apetyczny. ps dziękuję za uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.02.2016 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Steki, steki....steków możliwie najlepszych tu trzeba. Szkoda energii na nsowe dyrdymały. ... nie takie extra jak Ady ... ale zupełnie przyzwoite lokalny, florydzki Angus - filet mignon (pieczony metodą, patelnia - piekarnik /pisałem o tej metodzie wcześniej/) Ciemiężycielki - medium http://www.chefpaul.net/FB/DSC03713s.jpg mój - medium rare http://www.chefpaul.net/FB/DSC03717s.jpg ... oba mięciutkie i soczyste (przyprawione jak zwykle, tylko sól i pieprz) smakowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.02.2016 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 ... nie takie extra jak Ady ... ale zupełnie przyzwoite lokalny, florydzki Angus - filet mignon (pieczony metodą, patelnia - piekarnik /pisałem o tej metodzie wcześniej/) Ciemiężycielki - medium http://www.chefpaul.net/FB/DSC03713s.jpg mój - medium rare http://www.chefpaul.net/FB/DSC03717s.jpg ... oba mięciutkie i soczyste (przyprawione jak zwykle, tylko sól i pieprz) smakowicie pozdrawiam Witaj Chef . Przyprawom pozazdrościć .Ja za głosem tylko sól i pieprz.Ma być smak mięsa a nie przypraw w Befsztyku.Pokazałeś Chef dwa rodzaje są z jednego smażenia-jednej patelni??? ,że spytam o to i medium rare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.02.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 To samo mięso, na jednej patelni, ten sam czas i temperatura w piekarniku.Stopień wypieczenia, zależy od grubości plastra polędwicy.Medium 3cmMedium rare 4cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.02.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 To samo mięso, na jednej patelni, ten sam czas i temperatura w piekarniku. Stopień wypieczenia, zależy od grubości plastra polędwicy. Medium 3cm Medium rare 4cm O to chodziło.Dzięki Chef. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 12.02.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Specjalne prywatne zamówienie. Mniejszy mięsień wyciety z ribeye, podobno najsmaczniejsza wycinka z woła. http://s12.postimg.org/qff1sm64d/g_wka1a.jpg http://s21.postimg.org/fdwc2wijr/g_wka2a.jpg http://s14.postimg.org/ws377r7ep/g_wka3a.jpg ps Pawle jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 12.02.2016 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 nie za maco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 16.02.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Tak wygladały po małym odpoczynku do niedzieli. http://s7.postimg.org/tm0wxzzcr/wo_owina_1.jpg A tak na widelcu http://s15.postimg.org/lj88wvpxn/wo_owina_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 16.02.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Ado - artyzm w czystej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 18.02.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Witam . Może do wyglądu tego antrykotu z Limousine brakuje ilości marmurka (widać taka jego polska natura) ale za to kolor do przyjęcia.Trochę już leży więc dzisiaj ..........am. http://images77.fotosik.pl/340/f92f5681882b2d62.jpg Widać, że rewolucyjne obalanie standardów kulinarnych przez niespecjalnych kucharzy jest jak z obalaniem kolejnych półlitrówek. Taki rewolucjonista myśli, że obalił, a tu nagle leży pod stołem z kawałkiem wołowiny na czole. ps piękne podbicie buta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.02.2016 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Widać, że rewolucyjne obalanie standardów kulinarnych przez niespecjalnych kucharzy jest jak z obalaniem kolejnych półlitrówek. Taki rewolucjonista myśli, że obalił, a tu nagle leży pod stołem z kawałkiem wołowiny na czole. ps piękne podbicie buta...Najlepsze, że to świeże mięso. Stalowe (pozłacane?) implanty będą jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 18.02.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Najlepsze, że to świeże mięso. Stalowe (pozłacane?) implanty będą jak znalazł. W oczekiwaniu na... http://g.wieszjak.polki.pl/p/_wspolne/pliki_infornext/340000/fotolia_13887350_subscription_xl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.02.2016 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Rezygnuję ze steków z rozbratla sygnowanych "Rzeźnik" sprzedawanych przez Lidl. Z ostatniego steka zjeść dała się mniej niż połowa. Co z tego, że smaczny skoro, raz, że cienki i trudno usmażyć na rare lub medium rare to jeszcze pełno ma błon i twardych pasm tłuszczu. Mam wrażenie, że jakość, na początku wysoka, teraz wyraźnie spadła. Z braku laku, bez przekonania kupiłem w Kauflandzie steki "Uczta Qulinarna" z Sokołowa. Równo ucięte, dużo marmurka, wszystkie kawałki w lodówce podobne. Coś się zmieniło - teraz są sezonowane 14 dni, wcześniej, zdaje się dłużej. Grubość 2,5 - 3 cm. Przepyszne!!! Soczyste, miękkie, kruche i bardzo smaczne. Nie wiem o co z tym Sokołowem chodzi. Te które kupiłem były równie dobre jak steki dwa - trzy razy droższe. Wcześniej w Kauflandzie były te same steki ale kawałki krzywo ucięte, nierównej grubości i z małą ilością marmurka. Nauczony doświadczeniem nie ryzykowałem. Chyba mają problem z jakością albo dostawcy się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 22.02.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Fakt że ostatnio steki z Sokołowa całkiem całkiem. Po kilku nieudanych próbach w Auchanie, raz nic co by dobrze wyglądało nie było, drugi raz był stek z udźca pierwsza krzyżowa, który kiedyś kupiłem i był rewelacyjny, tym razem okazał się twardy gumowaty i słabo jadalny, spróbowałem ponownie steków z Sokołowa i bardzo przyzwoite były. Chyba coś zmienili w procesie dojrzewania mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2016 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Rezygnuję ze steków z rozbratla sygnowanych "Rzeźnik" sprzedawanych przez Lidl. Z ostatniego steka zjeść dała się mniej niż połowa. Co z tego, że smaczny skoro, raz, że cienki i trudno usmażyć na rare lub medium rare to jeszcze pełno ma błon i twardych pasm tłuszczu. Mam wrażenie, że jakość, na początku wysoka, teraz wyraźnie spadła. Z braku laku, bez przekonania kupiłem w Kauflandzie steki "Uczta Qulinarna" z Sokołowa. Równo ucięte, dużo marmurka, wszystkie kawałki w lodówce podobne. Coś się zmieniło - teraz są sezonowane 14 dni, wcześniej, zdaje się dłużej. Grubość 2,5 - 3 cm. Przepyszne!!! Soczyste, miękkie, kruche i bardzo smaczne. Nie wiem o co z tym Sokołowem chodzi. Te które kupiłem były równie dobre jak steki dwa - trzy razy droższe. Wcześniej w Kauflandzie były te same steki ale kawałki krzywo ucięte, nierównej grubości i z małą ilością marmurka. Nauczony doświadczeniem nie ryzykowałem. Chyba mają problem z jakością albo dostawcy się zmieniają. P.finlandia, zrób z tym porządek. Kilometrowe posty o niczym z ansą do producentów z roszczeniami do mięsa bez fotek, kilometry swoich ideologii od których niedobrze się robi. To zniechęca, by w ogóle czytać te epistoły kulinarne niczym nie podparte tylko z wiecznym lamentem,że niedobre,za cienkie,za drogie,złe jakościowo,mało marmurka,nie ten dostawca,z wiecznymi rezygnacjami itp. .Kogo to obchodzi .Ludzie chcą widzieć stek na talerzu,a nie biadolenie nad swoim losem pokrzywdzonego człowieka z szczątkowa wiedza i praktyką. Żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.02.2016 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Fakt że ostatnio steki z Sokołowa całkiem całkiem. Po kilku nieudanych próbach w Auchanie, raz nic co by dobrze wyglądało nie było, drugi raz był stek z udźca pierwsza krzyżowa, który kiedyś kupiłem i był rewelacyjny, tym razem okazał się twardy gumowaty i słabo jadalny, spróbowałem ponownie steków z Sokołowa i bardzo przyzwoite były. Chyba coś zmienili w procesie dojrzewania mięsa.Tu jest problem. Kupujesz coś, miesiąc później robi się niejadalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Tu jest problem. Kupujesz coś, miesiąc później robi się niejadalne. Witam. Znowu .Każdy towar ma termin przydatności do spożycia. Trzeba myśleć co się kupuje i patrzeć na etykietę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.02.2016 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Witam. Znowu .Każdy towar ma termin przydatności do spożycia. Trzeba myśleć co się kupuje i patrzeć na etykietę.Wiem, że jesteś mało inteligentny ale aż tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.