Chef Paul 02.04.2016 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Kulinaria może. Tu befsztyki. Dobrze, ... cielę to jeszcze nie wół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.04.2016 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Dobrze, ... cielę to jeszcze nie wół Jeżeli chodzi o smak to zdecydowanie nie. Cholera, nie mogę się do cielęciny przekonać. Nie smakuje mi i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.04.2016 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Jeżeli chodzi o smak to zdecydowanie nie. Cholera, nie mogę się do cielęciny przekonać. Nie smakuje mi i już. Dlatego ją marynuję ... a steak' podaję z sosem z marynaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.04.2016 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Trzeba było trochę "powalczyć" Steak'uncio ważył trochę ponad kilogram http://www.chefpaul.net/FB/DSC04081s.jpg http://www.chefpaul.net/FB/DSC04103s.jpg pozdrawiam smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.04.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Taki stek to jak dobrze dobrany rozmiar biustonosza. Ślinka cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.04.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) od rzeźnika ... do talerza http://www.eater.com/2014/7/7/6196861/the-porterhouse-at-peter-luger-steakhouse-in-new-york-city ... jeden z przykładów na dobry steak ... za linkiem do źródła ... 1.2kg i 5.5cm grubości http://s31.postimg.org/jmh43hosb/pniak_4.jpg http://s31.postimg.org/4480p7e7v/pniak_5.jpg http://s31.postimg.org/ysq0jp9h7/pniak_6.jpg http://s31.postimg.org/j8fgp31a3/pniak_7.jpg Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.04.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Piękny kawałek Władco ... do takiej porcji właśnie, nie potrzebne żadne dodatki (cała kolacja w jednym) ... oczywiście nie liczę butelki dobrego wina (czymś popiać przecież trzeba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.04.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Było i super wino z piwniczki, ale w tym temacie rozmawiamy tylko o stekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.04.2016 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Było i super wino z piwniczki, ale w tym temacie rozmawiamy tylko o stekach.Tak z ciekawości. Jak go przyrządziłeś? Tylko na griddle czy ruszt to, przy tej grubości trochę mało temperatury, bo nie przypuszczam, że zrobiłeś na blue? Chefie, takiego grubego to jak najlepiej potraktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.04.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Tak z ciekawości. Jak go przyrządziłeś? Tylko na griddle czy ruszt to, przy tej grubości trochę mało temperatury, bo nie przypuszczam, że zrobiłeś na blue? Chefie, takiego grubego to jak najlepiej potraktować? Na grillu, mój ma podwójne ścianki. Temp. grilla 350C, a steka równe 55C - czyli medium rare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.04.2016 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 http://s32.postimg.org/gv9ougn0l/pniak_11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.04.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Grube steak'i (powyżej 1 cala), na bardzo rozgrzanej żeliwnej patelni, na grillu z przykryciem, po opieczeniu z obu stron, mięsko przykrywamy aluminiową folią, zmniejszamy temp. i zamykamy grill na kilka minut, (do ostatniej fazy pieczenia można również użyć piekarnika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.04.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Grube steak'i (powyżej 1 cala), na bardzo rozgrzanej żeliwnej patelni, na grillu z przykryciem, po opieczeniu z obu stron, mięsko przykrywamy aluminiową folią, zmniejszamy temp. i zamykamy grill na kilka minut, (do ostatniej fazy pieczenia można również użyć piekarnika). U mnie z pod przykrycia dymiło się jak sam s..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 03.05.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 (edytowane) Klasyk, ribeye steak(750g). http://s32.postimg.org/9mv7471ut/ribeye_steak.jpg Edytowane 3 Maja 2016 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.05.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 ribeye z pnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 03.05.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 I wino z pnia. http://s32.postimg.org/kpixpdk2t/winko_do_steka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.05.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Dobry "pairing", choć moim zdaniem troszkę za długo przetrzymałeś w piwniczce ... trochę lepsze było dwa lata temu ... ... u mnie następny t-bone, dopiero jutro (dziś wieczór meksykański na życzenie SM burrrrrrrrrrito ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 03.05.2016 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Dobry "pairing", choć moim zdaniem troszkę za długo przetrzymałeś w piwniczce ... trochę lepsze było dwa lata temu ... ... u mnie następny t-bone, dopiero jutro (dziś wieczór meksykański na życzenie SM burrrrrrrrrrito ) Wino dało rade i dotrzymało kroku do jakości steka. No faktycznie, lepiej wchodzą takie jak 2 lata temu, czasami można również coś z innego przedziału 55-60 letnich win... ale nie ma co narzekać. Well done. http://s32.postimg.org/lfz4vavs5/na_pniu_1.jpg http://s32.postimg.org/ssg44qhyd/na_pniu_2.jpg http://s32.postimg.org/8lhf7xyzp/na_pniu_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.05.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Ten kawałek przeznaczony jest na "blue". http://s32.postimg.org/j0b40dgrp/na_blue.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.05.2016 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Ten kawałek przeznaczony jest na "blue". http://s32.postimg.org/j0b40dgrp/na_blue.jpgOj tak, bo to 'well done' wyżej odnosiło się do jakości obróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.