Archimod 24.08.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 WitamJak byłem mały mój brat ocieplał dom styropianem. Dom jest drewniany (bliźniak z bodajże lat 50). Brat ocieplał dom że tak powiem na jana - bez oczyszczania ścian (farba odpadała etc - nie usnął jej ani nie zabezpieczył), i po prostu styropian bezpośrednio na ścianę, zamalował chyba klejem i tyle. I mam pytanie - ponieważ wyczytałem że użycie styropianu na drewnianych domach jest błędem, oraz zauważyłem że między styropianem pojawiły się przerwy - czy trzeba odrywać obecne ocieplenie i kłaść od nowa - czy też wystarczy dokończyć pracę, tj położenie siatki, tynkowanie etc. Mimo iż rzadko jestem w domu w okresie zimowym (student) nie zauważyłem znaczącej poprawy w zachowaniu ciepła. Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts