chirac 24.08.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Witam, Za tydzień wstawiam okna ale nie mam wylewki jeszcze. W związku z tym mam pytanie czym zatkać szczeliny 23 cm pod drzwiami wejściowymi i garażem.Będę montował alarm z czujnikami temperatury, więc musi być szczelnie żeby alarm się nie włączał bez przyczyny. Pustaków nie chcę tam dawać, myślałem o styropianie i deskach, tylko desek też nie chcę przybijać w porotherm. Jak to najlepiej zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 24.08.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 jesli okolica w miare spokojna (na wlamania), to dalbym styro na klej (pianka), od przodu dla niepoznaki mozna deske nakleic/przylozyc, co by nie kusilo kogos ze tylko sam styro pod brama i drzwiami. U siebie mialem w garazu (jest nizej o bloczek) sam styropian, a pod drzwiami bylo 24cm, to styro zaslonilem jeszcze od przodu osb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 25.08.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Próg drzwi wejściowych można posadzić na poszerzeniu okiennym albo wkleić XPSa pod próg. W tym drugim przypadku warto oprzeć ościeżnicę na dwóch podporach montażowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 26.08.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 A czemu nie podmurujesz sobie już na gotowo tak jak ma być? Np isomuru lub zwykłego ceramicznego 12cm. Mi siew nudziło i w te dziury powciskałem pianke montażową Przynajmniej bedziesz miał okna porządnie osadzone - a nie potem kombinowanie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 26.08.2014 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 To nie okna tylko drzwi i brama. Dlatego tam nie będzie muru docelowo. Jakim klejem najlepiej przykleić ten styropian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 26.08.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 ja kleilem na niebieski klej do styro tytana - bo taki uzywalem na budowie do innych prac. ale sadze, ze jakikolwiek klej do styro, (nie pianka wysokoprezna) da rade.mozna tez na zwykly cementowy klej, ale piankowaty wg. mnie latwiej potem usunac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bejrut 30.08.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Jeżeli szczelnie to najlepiej styropian + klej cementowy. Z zewnątrz zaciągnij klejem bez siatki będzie wyglądać jak wylewka, a przecież jest to rozwiązanie tymczasowe. Masz w czym wybierać, także co masz pod ręką to tym zrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts