Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Muratorowy konkurs

EM

Recommended Posts

Ryniu i Maco - oto przykład "waszej" matematyki zwanej przez Was "błędne koło": wiecie, że jeżeli tylko ślimak wystartuje pierwszy to zajączek go nie dogoni? No bo skoro ślimak ma jakąś przewagę, to zanim zajączek pokona ten dystans, to ślimak znowu przepełźnie kawałek. Zajączek znowu ma więc do pokonania jakiś odcinek. W tym czasie ślimak znowu popełźnie dalej i ... zajączek znowu musi nadrabiać. Czujecie to? W ten sposób popadacie w analizę czasową, gdzie analizujecie zbliżanie się zajączka do ślimaka w osi czasu, a nie analizujecie odległości, którą oni pokonują. Miłej analizy :grin:

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

On 2002-10-26 11:13, bobiczek wrote:

Macias ale "zapunktowałeś" w redakcji.Ho,ho jak za dawnych, dobrych, gierkowskich czasów.

Tak myslisz, wedle "jedynej i slysznej" sprawy. :wink:

No nie, jestem za mlody nie pamietam tamtych czasow.

Ja sie wychowalem na chipsach i coca-coli, ogladajac Rambo.

Przy okazji Bobiczku z przerazeniem sledzilem Twoj watek (problem) z autosrada. Przykra sprawa, napisz cos wiecej.

Czy cos sie wyjasnilo, zmienilo.

Pozdrawiam

Maciej

On 2002-10-30 09:10, WMarek wrote:

Dla mnie wesołe jest odbieranie nagród w redakcji. Co oznacza,

że zwycięzca musi się wyprawić do najbliższej redacji.

Macias skąd masz kubek muratora?

Witaj,

Nie jeden a dwa kubki, a dostalem od wydawnictwa w ramach prezentu dla forumowiczow ktorych teksty z forum zostaly publikowane na lamach czasopisma. Dostarczone poczta, raczej do Wa-wy nie jechalbym po kubek. :smile:

Pozdrawiam

Maciej

• 2 weeks później...

Mdziubek - to jeszcze się napiszesz :lol: Ja do tej pory się nie dorobiłem qbka. Mimo, że na topie jestem od dawna i byłem kilkakrotnie cytowany. Nie oznacza to wcale, że płaczę z tego powodu. Forum dostarcza dużo informacji (do Anonimowego od honorarium - to jest nasza zapłata. Sami sobie płacimy informacjami na różne tematy), a i ludzie tutaj są sympatyczni.

PS. Ja nie brałem udziału w Konkursie, więc podejrzenie o przekręt gdybym wygrał odpadnie :razz: