abra06 24.08.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Możecie poradzić dlaczego po położeniu fugi cementowej Ceresit z worka przez glazurnika został biały nalot na niej. Myslałam że to kurz i się zmyje ale niestety ciągle ten biały nalot wyłazi. Jak się pozbyć tego z fugi ? Czy to może być żle rozrobiona fuga i wyłazi mi jakieś mleczko cementowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 25.08.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 A jaki kolor fugi ? Ciemny czy jasny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abra06 27.08.2014 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 ceresit ciemny brąz worek 25kg, czy mozna czymś posmarowac aby odzyskać kolor fugi, bo teraz jest biało szara obrzydliwaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.08.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Możecie poradzić dlaczego po położeniu fugi cementowej Ceresit z worka przez glazurnika został biały nalot na niej. Myslałam że to kurz i się zmyje ale niestety ciągle ten biały nalot wyłazi. Jak się pozbyć tego z fugi ? Czy to może być żle rozrobiona fuga i wyłazi mi jakieś mleczko cementowe ? Po jakim czasie od zakończenia prac glazurnika, pojawiły się jasne fugi? Czym była myta podłoga? Jakie jest stanowisko glazurnika w tej reklamacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 27.08.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Cały Ceresit . Jak sie z nimi skontaktujesz , to odpowiedzą , ze zbyt duza ilość wody zarobowej , lub zbyt wcześnie fuga została wymyta . I teoretycznie będą mieli racje .Gdybyś użył fugi innego producenta , to nie byłoby kłopotu . Dlaczego jednak z brązem oraz z jaśminem Ceresita są ciągle problemy? Jaśmin dla odmiany przebarwia się na żółtawo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abra06 28.08.2014 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Po jakim czasie od zakończenia prac glazurnika, pojawiły się jasne fugi? Czym była myta podłoga? Jakie jest stanowisko glazurnika w tej reklamacji?[/QUOT praktycznie jak fuga wyschła to od razu się zrobiła taka szarobiała, myslałam że zakurzona i to zmyję wodą ale nic z tego. Jak sie fuga namoczy to jest brązowa a potem się robi białoszara. Glazurnik umywa ręce. Czyli mycie octem czy jakimiś środkami nic nie da ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.08.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Po jakim czasie od zakończenia prac glazurnika, pojawiły się jasne fugi? Czym była myta podłoga? Jakie jest stanowisko glazurnika w tej reklamacji?[/QUOT praktycznie jak fuga wyschła to od razu się zrobiła taka szarobiała, myslałam że zakurzona i to zmyję wodą ale nic z tego. Jak sie fuga namoczy to jest brązowa a potem się robi białoszara. Glazurnik umywa ręce. Czyli mycie octem czy jakimiś środkami nic nie da ? Glazurnik nie ma zgodnie z KC prawa "umywać ręce". Glazurnik musi przyjąc reklanmację, najlepiej pisemną za potwierdzeniem odbioru. Jeżeli jest to wada ukryta, to koszty naprawy ponosi producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts