Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

biały nalot na fudze

abra06

Recommended Posts

Możecie poradzić dlaczego po położeniu fugi cementowej Ceresit z worka przez glazurnika został biały nalot na niej. Myslałam że to kurz i się zmyje ale niestety ciągle ten biały nalot wyłazi. Jak się pozbyć tego z fugi ? Czy to może być żle rozrobiona fuga i wyłazi mi jakieś mleczko cementowe ?

Możecie poradzić dlaczego po położeniu fugi cementowej Ceresit z worka przez glazurnika został biały nalot na niej. Myslałam że to kurz i się zmyje ale niestety ciągle ten biały nalot wyłazi. Jak się pozbyć tego z fugi ? Czy to może być żle rozrobiona fuga i wyłazi mi jakieś mleczko cementowe ?

Po jakim czasie od zakończenia prac glazurnika, pojawiły się jasne fugi?

Czym była myta podłoga?

Jakie jest stanowisko glazurnika w tej reklamacji?

Cały Ceresit . Jak sie z nimi skontaktujesz , to odpowiedzą , ze zbyt duza ilość wody zarobowej , lub zbyt wcześnie fuga została wymyta . I teoretycznie będą mieli racje .Gdybyś użył fugi innego producenta , to nie byłoby kłopotu . Dlaczego jednak z brązem oraz z jaśminem Ceresita są ciągle problemy? Jaśmin dla odmiany przebarwia się na żółtawo .

Czym była myta podłoga?

Jakie jest stanowisko glazurnika w tej reklamacji?[/QUOT

praktycznie jak fuga wyschła to od razu się zrobiła taka szarobiała, myslałam że zakurzona i to zmyję wodą ale nic z tego. Jak sie fuga namoczy to jest brązowa a potem się robi białoszara. Glazurnik umywa ręce. Czyli mycie octem czy jakimiś środkami nic nie da ?

Czym była myta podłoga?

Jakie jest stanowisko glazurnika w tej reklamacji?[/QUOT

praktycznie jak fuga wyschła to od razu się zrobiła taka szarobiała, myslałam że zakurzona i to zmyję wodą ale nic z tego. Jak sie fuga namoczy to jest brązowa a potem się robi białoszara. Glazurnik umywa ręce. Czyli mycie octem czy jakimiś środkami nic nie da ?

Glazurnik nie ma zgodnie z KC prawa "umywać ręce". Glazurnik musi przyjąc reklanmację, najlepiej pisemną za potwierdzeniem odbioru. Jeżeli jest to wada ukryta, to koszty naprawy ponosi producent.