Gość kwiatek6324 25.08.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Witajcie. Na etapie wykonczenia dotarl do mnie jeden blad jaki mam zrobiony z tzw spizarnia przy kuchni. W calym domu jest zrobiona rekuperacja. Spizarnia jest slepa przy kuchni, nie polozona przy scianie zewnetrznej. W projekcie rekuperacji dzisiaj doczytalem ze powinna byc grawitacyjna, jednak nie mam tam mozliwosci doprowadzenia powietrza z zewnatrz,jednak nawet gdyby spizarnia byla przy scianie zewn to bylo kilka problemowz tym , chociazby ocieplenie, drzwi szczelne ocieplone itp... Mam w spizarni komin wentylacyjny, ale przy rekuperacji to troche zle byloby gdybym zaciagalpodcieciem w drzwiach powietrze z domu, a wyrzucal przez komin (nie bylaby wentylacja zrownowazona bodajze jak nie pomylilem terminow) Wymyslilem dwa rozwiazania. 1. Zamiast wyrzucac powietrze przez komin to w gornej czesci scianu zamontuje wywiew powietrza do kuchni,nawet mechaniczny przez co powietrze zostanie wymienione w strone kuchni, skad poleci do anemostatu i zostanie wyrzuconena zewnatrz przez reku. 2.Spizarnia przy kuchni "slepa" zostanie na rozne graty niepsujace sie (co bym nie zrobil i tak nie bedzie tam 14 st), a postawie sobie moze regal w garazu (mam troche miejsca) na przetwory/ warzywa itp... Moze ktos ma jakies inne rozwiazania pomysly ?Ewentualnie korekte do pkt 1 ? PozdrawiamAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 25.08.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Wentylacja jest dla ludzi... Tam będą dzieci za karę zamykane? Jak jest wentylowana kuchnia to i tam się coś dostanie. Nie przejmowałbym się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts