Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie udało mi się znaleźć osób które budują ten dom. Może ktoś z szanownych forumowiczów decyduje się na ten projekt?

Zdecydowany jest budynkiem, który dobrze pasuje do naszych warunków zabudowy, aczkolwiek odbiega od naszego ulubionego.

murator-c261-zdecydowany-Domy_2291_20_30460_634x377_crop.jpg

Myślę, że po kilku zmianach da się z tego wyciągnąć nieco nowocześniejszy wygląd i funkcjonalność. Planujemy na dole:

- likwidację sypialni (4), łazienki (6) oraz przeniesienie kotłowni w róg. Dzięki temu uzyskamy dużą przestrzeń garażu niezbędną w związku z motoryzacyjną pasją taty :)

- stworzenie przedsionka łączącego garaż z częścią mieszkalną, a przy okazji wygospodarowanie nieco większego WC

na górze:

- zmiana kłopotliwych okien połaciowych na maksymalne przeszklenia w szczytach.

- likwidacja balkonu i powiększenie tym samym jednej z sypialni i łazienki.

murator-c261-zdecydowany-dom_2291_6_30453_377x0_rozmiar-niestandardowy.jpg murator-c261-zdecydowany-dom_2291_7_30454_377x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Aby dom rzeczywiście nie zaczął wyglądać jak stodoła i nabrał nieco cech nowoczesności myślę nad możliwościa użycia paneli dachowych na rąbek koloru stalowego, podobnie stolarka, do tego chromowane balustrady portfenetr .

na_rabek.jpg okno trójkątne w szczycie.jpg

Edytowane przez tommies