ewik1 25.08.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Kupiliśmy dom, nie wiedząc jaki jest dokładnie grunt chcieliśmy zrobić odprowadzenie deszczówki do 2 betonowych nadziurkowanych kręgów, ale niestety na poziomie 1,5m zaczęła się glina wiec daliśmy spokój z tym pomysłem.Problem odprowadzenia deszczówki został, z trzech stron mamy sąsiadów a od frontu droga prywatna wewnętrzna.Jak odprowadzić deszczówkę by woda nie stała na podwórku?poprosze o podpowiedzi osoby które spotkały się z podobnym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 25.08.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 A pod glina moze byc piach.Trzeba sprawdzic grunt.Mozecie magazynowac deszczowke w zbiorniku i wykorzystywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 28.08.2014 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 a jak by się sprawdził pomysł wykopania studni i odprowadzania tam deszczówki za pomocą wkopanych rur? woda użytkowana by była tylko do podlewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 28.08.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 By sie sprawdzil lepiej, albo gorzej.Wiele zalezy od poziomu wod gruntowych i glebokosci warstwy przepuszczalnej.Wykopcie glebszy dol i zobaczycie co tam macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 22.10.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Kupiliśmy dom, nie wiedząc jaki jest dokładnie grunt chcieliśmy zrobić odprowadzenie deszczówki do 2 betonowych nadziurkowanych kręgów, ale niestety na poziomie 1,5m zaczęła się glina wiec daliśmy spokój z tym pomysłem.Problem odprowadzenia deszczówki został, z trzech stron mamy sąsiadów a od frontu droga prywatna wewnętrzna.Jak odprowadzić deszczówkę by woda nie stała na podwórku? poprosze o podpowiedzi osoby które spotkały się z podobnym tematem musisz kopac tak dlugo az przebijesz sie przez gline do zwirku i wtedy rozsaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 24.10.2014 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 musisz kopac tak dlugo az przebijesz sie przez gline do zwirku i wtedy rozsaczyc. kopac kopac az moze sie przebije.... u mnie musialby kopac do 15m magazynowac wode? w czym, nastepny madry pomysl, nie wiem jaki masz duzy dach ale np u mnie przy srednio silnym deszczu w godzine mialbym 3,5tys litrow. praktycznie kazdy naweg wiekszy zbiornik raz dwa sie zapelni. jak nie ma instalacji burzowej w drodze i grunt nieprzepuszczalny to jest problem zeby dzialka nie stala w wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 26.10.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Mnie ratuje rzeka i nadmiar wody burzowej odprowadzam do niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts