Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poradzcie w odprowadzeniu deszczówki

Recommended Posts

Kupiliśmy dom, nie wiedząc jaki jest dokładnie grunt chcieliśmy zrobić odprowadzenie deszczówki do 2 betonowych nadziurkowanych kręgów, ale niestety na poziomie 1,5m zaczęła się glina wiec daliśmy spokój z tym pomysłem.Problem odprowadzenia deszczówki został, z trzech stron mamy sąsiadów a od frontu droga prywatna wewnętrzna.Jak odprowadzić deszczówkę by woda nie stała na podwórku?

poprosze o podpowiedzi osoby które spotkały się z podobnym tematem

• 1 month później...
Kupiliśmy dom, nie wiedząc jaki jest dokładnie grunt chcieliśmy zrobić odprowadzenie deszczówki do 2 betonowych nadziurkowanych kręgów, ale niestety na poziomie 1,5m zaczęła się glina wiec daliśmy spokój z tym pomysłem.Problem odprowadzenia deszczówki został, z trzech stron mamy sąsiadów a od frontu droga prywatna wewnętrzna.Jak odprowadzić deszczówkę by woda nie stała na podwórku?

poprosze o podpowiedzi osoby które spotkały się z podobnym tematem

musisz kopac tak dlugo az przebijesz sie przez gline do zwirku i wtedy rozsaczyc.

musisz kopac tak dlugo az przebijesz sie przez gline do zwirku i wtedy rozsaczyc.

kopac kopac az moze sie przebije.... u mnie musialby kopac do 15m :) magazynowac wode? w czym, nastepny madry pomysl, nie wiem jaki masz duzy dach ale np u mnie przy srednio silnym deszczu w godzine mialbym 3,5tys litrow. praktycznie kazdy naweg wiekszy zbiornik raz dwa sie zapelni. jak nie ma instalacji burzowej w drodze i grunt nieprzepuszczalny to jest problem zeby dzialka nie stala w wodzie...