kar.bal 19.11.2018 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Dzięki za fotki - dobrze sobie podpatrzeć co nieco u innych Wentylacja pierwsza klasa, jaki zamontowałeś rekuperator? My też w planach mamy wstawienie go w kotłowni na parterze. Wnętrza wyglądają bardzo fajnie, a jak już będą wykończone to już w ogóle bajka Powodzenia w kolejnych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trike 21.11.2018 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Mam Vaillanta bo będzie działał na jednej centrali z pompa ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominik567ahainteri 02.01.2019 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominik567ahainteri 13.01.2019 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Zachecam do dodawania zdjec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominik567ahainteri 13.01.2019 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trike 17.01.2019 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Niebawem dodam. Dominik co będziesz miał na dachu, tak z ciekawości pytam. Widzę że budujesz praktycznie zgodnie z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominik567ahainteri 19.01.2019 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Na dachu bedzie dachowka ceramiczna płaska Brass Turmalin Szary , dom w rzeczywistosci nie bedzie wiele odbiegał od projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominik567ahainteri 20.01.2019 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolo8 20.01.2019 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 [ATTACH=CONFIG]425064[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]425065[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]425066[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]425067[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]425068[/ATTACH] No i mury pną do góry, super. Przypominam sobie moje perypetie z budową, o podobnym czasie kończyli moi super budowlańcy Dominik przestrzeń pod wiatą zostaje tak jak jest czy masz jakiś inny plan na zagospodarowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar.bal 21.01.2019 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Ja w połowie grudnia dostałam pozwolenie na budowę. Zaczynamy na przełomie końcówka lutego/ początek marca, jak pogoda pozwoli Dominik, pokażesz swoją dachówkę z bliska? My też bierzemy pod uwagę Braas Turmalin lub Erlus Linea, jeszcze decyzja nie padła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trike 28.01.2019 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Gratulacje, czekamy na pierwszą relację na wiosnę.Napisz proszę co zmieniliście albo wstaw rzuty po zmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolo8 28.01.2019 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Gratulacje, czekamy na pierwszą relację na wiosnę. Napisz proszę co zmieniliście albo wstaw rzuty po zmianach Strone wcześniej przecie Ci pokazała Cholera ciągnie sie to wykańczanie, gipsy płytki itp. Może dlatego ,że wszystko na mnie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trike 28.01.2019 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Rzeczywiście, nie wiem jak mi to umknelo. Patrząc na daty mogłem wracać do siebie po układaniu hydrauliki i podlogowki. Mniejsza z tym. Kolega też sam wlasnorecznie buduje?Wracając do rzutów. Teraz znowu będzie potrzebna wentylacja w kominie kotlowni. Ja bym powiększył łazienkę kosztem kotłowni, przesunięcie ścianki dzialowej o ok 20-30 cm. Zastanawia mnie ten kominek na środku salonu, rozumiem że koncepcja jest przemyślana. Koniecznie doprowadzenie powietrza do kominka, kominek szczelny. Ogrzewanie garażu też podlogowka, w łazienkach grzejniki, w zasadzie suszarki elektryczne bo inaczej piec bedzie grzal wodę na potrzebę tych 3 grzejników do 55 C a na podłogę będziecie stosować obieg z mieszaczem, lepiej wszędzie podlogowka, prościej i oszczedniej. Na górze zastanawia mnie łazienka w dużym pokoju, wysokość sufitu nad toaleta, sypialnia wydaje sie mała, rura kominka idzie w rogu sypialni. Ja postawilem na biokominek ale to daleka przyszłość.bez dziur w podłodze i odprowadzenia spalin, niepodoba mi sie to zdejme a w tej sytuacji on tam będzie a jest środek pomieszczenia. Chyba tyle, reszta super. Zastanowcie sie jeszcze nad popularnie nazwanym wiatrolapem czy nie lepiej tam zrobić szeroką 3 metrową szafę z siedziskiem i w niej ukryć to co ma być w dawnej spizarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar.bal 29.01.2019 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Z kominka najprawdopodobniej zrezygnujemy. Co do ogrzewania, zdecydowaliśmy się na pompę ciepła z wymiennikiem gruntowym poziomym, który posłuży jednocześnie do wentylacji.Tak więc w całym domu będzie ogrzewanie podłogowe + pętla w garażu. Sypialnia po zmianach ma ok. 12 m2, w razie gdyby okazała się za mała - pokombinujemy ze ściankami działowymi garderoby/łazienki.W miejscu toalety będzie ok. 1,90m wysokości, także myślę, że tyle wystarczy.Jak postępy u Ciebie? Co teraz na tapecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominik567ahainteri 10.02.2019 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 No i mury pną do góry, super. Przypominam sobie moje perypetie z budową, o podobnym czasie kończyli moi super budowlańcy Dominik przestrzeń pod wiatą zostaje tak jak jest czy masz jakiś inny plan na zagospodarowanie? bedzie zrobiony strop w przyszłosći z drewna konstrukcyjnego C24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominik567ahainteri 10.02.2019 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Ja w połowie grudnia dostałam pozwolenie na budowę. Zaczynamy na przełomie końcówka lutego/ początek marca, jak pogoda pozwoli Dominik, pokażesz swoją dachówkę z bliska? My też bierzemy pod uwagę Braas Turmalin lub Erlus Linea, jeszcze decyzja nie padła. Z bliska nie mam możliwości ale za to zdjecia dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar.bal 24.03.2019 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 9 marca rozpoczęliśmy naszą budowę. Na jutro zaplanowane lanie chudziaka, tak więc na najbliższych dniach będziemy mieli stan zero Zapraszam do mojego dziennika budowy - tam więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlicjaMK 09.04.2019 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Mój arklow w tym tygodniu będzie miał zalewany strop obecnie jestem na etapie szukania okien, a zwłaszcza tego do kuchni - 2,30x1,3 niedzielone uchylne. Jak narazie słyszałam tylko: 1.trzeba podzielić konstrukcję 2.zrobimy 2m bez gwarancji. Ewentualnie wezmę dzielone w poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar.bal 10.04.2019 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Super! U mnie strop zaplanowany na przyszły tydzień. Zdecydowaliśmy się na terivę z keramzytu z Czamaninka. Wzięliśmy razem z nadprożami. Alicja, a rozważałaś rozwiązanie okna narożnego 2,30m jako stałe, a 0,5m jako uchylne? Wtedy nie będzie problemu i nie trzeba będzie dzielić okna U mnie w projekcie okno 2,15+0,90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlicjaMK 21.05.2019 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) Jak idą prace? Nasz arklow dziś został okryty papą, czekamy na wszystkie otwory okienne i zamawiam firmę do pomiarów, ale wstępną wycenę okien już mam. W kuchni będzie okno dzielone w poziomie, część 40 cm uchylna i część 90 cm fix. Powiększyliśmy też łazienkę na dole o tę wnękę pod schodami, zamieniliśmy miejscami spiżarnię z wnęką na szafę w korytarzu i usunęliśmy wcięcie w salonie. Warunki wymagają ceglastej dachówki lub materiału dachówkopodobnego w takim kolorze i tu mam zagwostkę już od początku, a niedługo trzeba podjąć ostateczną decyzję - czy płaska, czy falowana. Na górze będzie powiększona łazienka kosztem korytarza i usunięte okna dachowe w pokojach, reszta bez zmian. Jeszcze planuje zadaszenie nad wejściem w kształcie odwróconej L. Edytowane 21 Maja 2019 przez AlicjaMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts