MartinC 08.09.2020 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Cześć Wszystkim! Super wątek i świetne rady. Jestem zdecydowany na ten projekt (wersję z wiatą=garażem) i mam szczerą nadzieję na rozpoczęcie prac na wiosnę '21. Niestety zanim zacznę realizować marzenia muszę zmierzyć się z całą nudną resztą - patrz architekt, pozwolenia i reszta papierologii. I tutaj pojawia się pytanie: czy możecie ze szczerym sercem polecić jakiegoś dobrego architekta? Planuje (za Waszym przykładem) wykonać kilka zmian i szukam fachowca, który podoła zadaniu i nie zedrze ze mnie ostatniego grosza Szczególne ukłony w stronę Trike, który pobudował Arklow'a w okolicach Piaseczna, czyli rzut kamieniem ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ83 26.09.2020 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Witam. Mam pytanie ile kosztowal arklow bez garażu do stanu deweloperskiego. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkloww 21.11.2020 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 Witam wszystkich inwestorów! Już od dawien dawna śledzę Wasze budowy i nie mogę się na patrzeć! 16 listopada rozpoczęliśmy z mężem budowe naszego Arklowa 2 - bez wiaty i w sumie zmian za dużych nie wprowadziliśmy. 1) dodaliśmy okno przy schodach, jak trike 2) mniejszą część okna w kuchni poszerzyliśmy do 75 cm 3) schody będą samonośne 4) w łazience chyba przesuniemy ścianę o 15-20cm kosztem kotłowni i tu duzo by pisać... później zobaczycie Myślę, że to na tą chwile wszystko, bo projekt nam się bardzo podoba. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkloww 21.11.2020 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 https://photos.app.goo.gl/XjAvjMj13BBkvRuE9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trike 23.11.2020 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Cześć Witam kolejne osoby budujące, dobrze że dołączacie, zbierałem się już kilka miesięcy aby dodać ten post. Nie wiem jak dla Was ale dla mnie rok był trudny, dodatkowo już na finiszu nikomu nie trzeba tłumaczyć ale wydatki dalej zaskakują a kupki już nie ma, czyli tak jak poprzednio budowa samoróbka stąd takie rozbieżności czasowe. Dodam kolejny raz, rezygnujcie z kominka bo palić będziecie rzadko, będzie taniej a i miejsca szkoda. A architekta nie polecę Lecimy z pracami Ostatnio relację skończyłem na podłogach no i je skończyłem czyli jest tak Następnie zostały mi podłogi w łazience ale te dopiero po hydroizolacji Zostawiłem miejsce na lustra i zająłem się ścianami, przed malowaniem standardowo opukałem tynk aby sprawdzić czy sa miejsca do poprawy, i niestety były Przy okazji poprawiłem jeszcze wylewke na klatce i zrobiłem sobie parapety tymczasowe Potem sprawdzałem tynk ale niestety jeszcze nie wysechł, dlatego zabudowałem wnęke w kuchni od góry tak by szafki nie były do sufitu Później pomierzyłem i zamówiłem płyty na kuchnię, tynk jeszcze nie nadawał się do szlifowania Potem miałem juz problem bo chciałem malować a tu sie narobiło mebli Z malowaniem to też nie tak kolorowo, zakładałem że tynk diamant zrobiony na gładko będę malował, gładzie odrzuciłem już dawno ze względów finansowych i dlatego położyłem na wszystkie ściany bez sufitów, włókno szklane, wyszło naprawdę dobrze i tanio bo 700 zł za całość, jakieś 500 m2 Przystąpiłem do malowania, standard 80% na biało, u dzieciaków kolor na jednej ścianie, klatka schodowa magnat ceramic Wyszły za małe, musiałem improwizować W kuchni zrobiłem beton, nie lada wyczyn dobrze że miałem na druga warstwę Następnie robiłem drzwi, miałem tylko dwie rozpórki ale wyszło ok Zabudowa wanny Pozostało tylko poskładać meble i poskręcać Przyszedł czas na lustra i niestety górne lustro musiało zostać zmienione - całą ścianę zaszpachlowałem i zeszlifowałem, na dole wkleiłem między płytki Poszedłem za ciosem i skoro dałem radę z szafkami do kuchni, garderoby czy szafę wejściową to zrobiłem też zabudowę w łazience i ścianę tapicerowana ... Na zewnątrz zrobiłem obrzeża i wysypałem żwir Niestety do końca jeszcze daleko ale na dzisiaj jest tak szafa brakuje białych frontów szafek u góry i szuflad na but, w kuchni i łazience to samo łazienka dół łazienka góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlicjaMK 01.12.2020 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) Trike mieszkacie już, a więc gratulacje piękne wnętrza, podziwiam samodzielnie wykonane zabudowy! Całość robi wrażenie ja też zdążyłam się w tym czasie wprowadzić z rodziną i to w powieszonym składzie, dlatego tu nic nie dodawałam, a mam trochę zdjęć z prac. Ps jak wstawiasz tak dużo zdjęć w poście? Edytowane 1 Grudnia 2020 przez AlicjaMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trike 01.12.2020 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2020 Nie dziwie sie z tym wstawianiem zdjec, ja juz mialem w maju wstawic a dopiero teraz sie udalo. Uzywam fotosikaDodaje zdjecie, oznaczam bez ograniczen wiekowych, potem forum, dalej 500 pikseli i otwieranie oryginalnego rozmiaru po kliknieciu, generuje sie link, ktory poprostu wklejam na forum i znowu dodaj zdjecie i tak dalej. Co sie dalej dzieje z tym zdjeciem to nie wiem. Mieszkamy juz ale codziennie wypada cos zrobic, teraz zabieram sie za schody.Jak skoncze to chyba trzeba bedzie w koncu zabrac sie za sprzatniecie i plytkowanie garazu bo ciagle to odkladalem a teraz codziennie skrobie szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts