Marten 26.08.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Dzień dobry, Jakiś czas temu kupiłem 6 letni dom z poddaszem użytkowym. Zamierzam zabrać się za jego urządzanie. Prosiłbym o odpowiedź czy połączenie krokwi i ściany na załączonej fotografii jest poprawne. Usiłuję się doszukać murłaty. Być może jest to jakaś inna, magiczna technika przenoszenia obciążeń z więźby na ściany. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 26.08.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Pewnie za cegłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 26.08.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Murłata jest za cegłami. Obudowa z cegieł jest po to by nie kombinowac przy tynkowaniu z płytami gipsowymi Martwic to sie można co najwyżej tą membraną która była przez 6 lat na działanie slońca wystawiona. Przydało by sie ją sprawdzić, bo max 3 miesiące może być Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez turalyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marten 26.08.2014 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 To zdjęcie jeszcze z budowy, nie moje. Między krokwie jest wciśnięta izolacja plus na to folia więc sama membrana nie jest specjalnie wystawiona na światło. Dziękuję za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.08.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Te cegły trzeba wyrzucić. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marten 26.08.2014 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Dzięki za poradę Panie Janie, ale mógłby Pan się troszkę rozwinąć w temacie? Czemu mam je wyrzucać. Obecnie ta ściana jest w całości obłożona tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 26.08.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Jak już jesteśmy w tym temacie, to jak najlepiej wykończyć tę murłatę pod płyty gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturjn 27.08.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Te cegły trzeba wyrzucić. Jan No właśnie dlaczego wyrzucać? Specjalnie dopłaciłem wykonawcy, aby wykonał mi coś takiego jak wyżej, aby spokojnie otynkować pustaki. Dostęp do murłaty mam od góry, zostawiono także miejsce na ocieplenie. Od zewnątrz mam przybite do murłaty płyty z OSB bo dopiero w przyszłym roku będę dom ocieplał a żeby pod dach nie podwiewało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts