stefan86 26.08.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Witam. Wraz z dwójką innych znajomych mam zamiar kupić działkę o powierzchni 21 arów. Chcemy ją podzielić na trzy równe części - dla każdego po 7 arów. Kiedy dokonać tego podziału? Najpierw kupujemy tę działkę wspólnie, w trójkę i później ją dzielimy na trzy części? Czy może obecnego właściciela poprosić aby sam dokonał podziału działki i wtedy każdy z nas z osobna kupi swoją część? Czy może jest jakiś inny sposób? Jak formalnie przebiega każdy z tych sposobów? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 27.08.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 jeśli to dobrzy znajomi, to kupcie we trzech, na współwłasności wybudujcie 3 domy i potem notarialnie znieście współwłasność, ale...że spółki to na ogół zjadły jaskółki, to musisz być tych znajomych pewny, w przeciwnym razie lepiej podzielić, jeśli w gminie nie ma ograniczeń na wielkość działki oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 27.08.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Podział działki trochę trwa ( ja czekałam dokładnie 13 miesięcy ), więc wątpię żeby właściciel chciał tyle czekać tylko dlatego że wam tak jest wygodniej. Jeśli nie śpieszycie się z budową to kupcie działkę, zróbcie podział i niech każdy buduje się na swojej części. Ewentualnie tak jak kolega wyżej napisał, ale ja nie wchodziłabym w takie układy ani ze znajomymi ani z rodziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.08.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 ...ale ja nie wchodziłabym w takie układy ... z rodziną. no nie wiem, czy zazdrościć, czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 28.08.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Bałabym się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 28.08.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 no nie wiem, czy zazdrościć, czy nie Nie muszę mieć złej rodziny, żeby miec takie podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bejrut 30.08.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 13 miesięcy traw podział działki jak geodeta ma za dużo pieniędzy, jak jest normalny a najlepiej jakiś znajomy to potrafi ogarnąć temat w max 2-3 tygodnie i nie trzeba się martwić o wspólnotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts