haryb 27.08.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Witam,W salonie mam stare kafle które nie chciałbym skuwać i na nie położyć panele 8 mm.Podłoga jest w równa, jednak wiadomo ze fugi są troszkę niżej niż poziom kafla więc musi byc odpowiedni podkład.1. Czy Pianomat 3mm będzie najlepszym rozwiązaniem ? (korek obawiam się ze sie wykruszy po czasie w miejscach fug, a folia za miekka powchodzi w szczeliny fugowe)2. Czy na kafle muszę jeszcze kłaść najpierw folie paraizolacyjna i następnie np. pianomat ? Czy na kafle już nie ma sensu dawać foli ?3. Łączenie podkładów (pasów) trzeba robić jakimiś specjalnym taśmami czy można jakąkolwiek uniwersalną ? Pozdrawiamharyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 27.08.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 teoretycznie jesli pod kaflami masz jakies odciecie wilgoci, to by nie trzeba bylo juz dawac folii. Ale patrzac na nasze realia - odzaluj te kilkanascie zl i daj folie na kafle - bez niej przy reklamacji paneli moga Tobie po prostu jej nie uznac, bo nie zrobiles jak producent zaleca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haryb 27.08.2014 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Podobnie myślę, że jednak warto to dać, bo nie zaszkodzi ?Kupione mieszkanie wtórne, wiec te kafle nie wiem jak gościu kład i co pod nimi jest wiec chyba tym bardziej lepiej bedzie dać nawet cienką folie ?A co myślicie na temat pianomatu na kafle ? 3mm ? dobry wybór ? Pozdrawiamharyb23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts