Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia ,jak się do tego zabrać ,liczę na porady.

reds66

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Zabrałem się za kuchnię , dysponując skromnym budżetem postanowiłem sam się za to zabrać .

Na początek zbiłem lamperię za pomocą mesla i młotka , stan po zbicu na załączonych zdjęciach . Jak teraz mam się do tego zabrać , czy pokryć to jakimś unigruntem ( jakim ? ) i delikatnie ponaciągać jakimś klejem a potem normalnie kłaść płytki starając się równać klejem i płytkami?

Płyki kupiłem 62x32 lub coś w podobie. Będę kładł obok nie na przemian , na podłogę takie same w innym kolorze.

Jaki klej kupić do tego gresu , czy szybkoschnący czy normalny , nie mam kompletnie doświadczenia a to duże płytki więc pewnie z 4 sztuki na raz będę kładł żeby trzymało.

Czy trzeba odmierzyć wysokość jednej płytki od podłogi , przywiercić listwy i od listwy kłaśc do góry? ,Czy można położyć podłogę i kłaść od podłogi do góry (tak chyba wygodniej).

Z podłogi zerwałem płytki PCV , zostało sporo kleju , może ktoś ma jakiś sprawdzony pomysł na usunięcie tego kleju. Odeszło mi też trochę wylewki z podłogi ( jakieś wióry dawali) , jakim tanim betonem to uzupełnić biorąc pod uwagę że chcę na to dać samopoziom ( jaki jest tani i dobry ?)

Z góry dziękuję za porady .

DSC_0019.jpg

DSC_0020.jpg

DSC_0021.jpg