_piotr88_ 27.08.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 WitamMieszkam w domu z około 1930r. Większość tynku zewnętrznego całkiem dobrze trzyma się ściany, w niektórych miejscach jest głucho, to oczywiście do skucia. I mam dylemat, skuwać tylko to i uzupełnić, czy skuwać wszystko? Czy sposób sprawdzenia wytrzymałości tynku, który przeczytałem na worku jakiegoś kleju (przykleić kawałki styropianu i próbować oderwać po kilku dniach) jest wiarygodny?PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 27.08.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 jest wiarygodny, przed przyklejeniem zagruntuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_piotr88_ 28.08.2014 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Dzięki za odpowiedzi. Dziś przykleiłem te kawałki styropianu, przed klejeniem oczyściłem ścianę szczotką drucianą z luźnych ziaren i porostów. Ściana jest trójwarstwowa, grubość 45cm. Od ekipy wstawiającej okna słyszałem żeby nie dawać zbyt grubego styropianu, koło 7-8cm. Mają rację? Zimą od wschodniej ściany ciągnie jak z otwartej zamrażarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 05.09.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 raczej nie mają racjijestem w bardzo podobnej sytuacji jak Tydom w remoncie, ściana trójwarstwowa i będę dawał 12cm grafitowego styro 033wolał bym więcej ale ściana się zrobi bardzo gruba7-8 cm to bez sensu bo koszt inwestycji duży a zysk energetyczny średni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_piotr88_ 09.09.2014 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Właśnie to zwiększenie grubości ściany przy oknach nie bardzo mi się podoba. Teraz na zewnątrz od okna jest 7cm, wewnątrz około 32, po ociepleniu 12cm styropianu okno byłoby w głębokim "tunelu". A może na ściany szczytowe (mniej okien) dać grubszy a na pozostałe cieńszy styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 09.09.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 ja się pogodziłem z faktem że będę miał okna w "głębokim tunelu" i mam to w "głębokim poważaniu" jak mi będzie ponuro to sobie popatrzę na rachunek za ogrzewanie i zaraz poweseleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
generalnie 11.09.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 wszytsko zależy od kasy, jak zawsze, jak jest kasa skuwać całość jak nie ma to cześciowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_piotr88_ 11.09.2014 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Mam zamiar robić sam, więc nie tyle kasa co czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts