nugaes 25.06.2002 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 A ja mam jeszcze inaczej i tez sie juz gubie:- dzialka rolna (uprawy polowe) odkupiona od AWRSP (ponad 0,5ha)- mam wydana decyzje o warunkach zabudowy, wiem gdzie moge postawic dom itp.- AWRSP zabezpiecza sie, ze musze prowadzic na dzialce dzialalnosc gospodarcza w rolnictwie i nie moge zmieniac jej przeznaczenia, bo w ciagu 5 lat od kupna moga ja odkupic!!! I komu mam wierzyc? Gminie, ktora wydala warunki zabudowy, ustawie, ktora mowi o siedlisku na ziemi ponad 1ha, ale nie mowi nic o tym, ze nie mozna postawic domu, jesli sie ma ziemi ponizej 1 ha, czy Agencji, ktora obchodzi tylko, zeby nie zmieniac przeznaczenia gruntu???Jak nie zmienie przeznaczenia - nie moge odrolnic ziemi i postawic domu. Moge to ominac i dokupic czy dodzierzawic brakujaca czesc do 1ha... Ale to ostatnie tylko mi sie wydaje, nigdzie nie znalazlem zapisow na ten temat... Ratunku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 25.06.2002 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 We wniosku o pozwolenie na budowę napisz że budujesz dom dla właściciela gospodarstwa rolnego wraz z budynkami gospodarczymi. Budynków gosp. nie musisz stawiać ale muszą być w projekcie. baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nugaes 25.06.2002 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 No dobra, ale ja w tym domu chce mieszkac i ja mam te ziemie. Mam napisac, ze stawiam komus dom? Czy raczej, ze chce stawiac dom do tworzenia gospodarstwa rolnego? A co bedzie dalej?We wniosku o warunki napisalem, ze chce postawic dom, garaz i zabudowania gospodarcze (i reszte infrastruktury oczywiscie) i na to wydali decyzje. Moim zdaniem powinni sie na niej opierac, jak sadzisz? Dzieki za odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baribal 26.06.2002 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Nugaes. Idź do najbliższego biura projektowego (najlepiej do tego, w którym chcesz kupić projekt domu), a tam powiedzą Ci wszystko o obowiązujących przepisach i ich interpretacji. Jest wiele sposobów na postawienie domu na tej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 26.06.2002 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Ja buduję leśniczówkę ale nigdy nie twierdziłam że jestem leśniczym... baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts