ponte40 27.08.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Witam. mam problem, kilka lat temu wymieniałam dach na garażu 7m x 4m ponieważ stara blacha pogniła. Jako, że się uczyłem na tym.. a do tego finansowo chciałem jak najtaniej.. kupiłem arkusze blachy falistej, strasznie twardej..Spad na dachu jest niewielki.. Po katorgach z przytwierdzeniem tych blach wszystko uszczelniłem klejem samochodowym do szyb.. w większości dachu jest ok, ale w jednym łączeniu blach wzdłuż garażu na zakładkę jest dane tylko ok 5cm, parę lat temu tylko delikatnie kapało, teraz przy deszczu mocno przecieka.. Próbowałem dać od wewnątrz poprzecznie kątowniki i docisnąć to łączenie deseczkami, lecz dalej przecieka.. znalazłem na internecie jakaś specjalną masę uszczelniająca i nie wiem czy brać to czy co robić? Proszę doradźcie coś. Taka masa:http://www.farbyprofesjonalne.pl/masa-uszczelniajaca/masa-uszczelniajaca-fillcoat-uszczelnienie-dachu-rynien-przeciekow-mathys-1l_p_202.html dodam, że chciałbym to uszczelnić, żeby ocieplić dach od wewnątrz. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bejrut 01.09.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Jeżeli jest to błąd konstrukcyjny to lepiej by było to poprawić, ten środek wydaje się być ok, ale są też masy uszczelniające do blachy i te byłyby lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponte40 01.09.2014 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 poprawić, hm.. tylko jest to środek garażu, gdzie spad jest praktycznie najmniejszy, chcąc to poprawić musiałbym zrywać pól dachu, a taka blacha rozkręcana i skręcana z kątownikami już się tak dobrze trzymać nie będzie. Chyba, że masz jakiś inny pomysł naprawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.09.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Poszukaj chemii firmy SIKA.Obejrzyj sikaflex 11 FC.Są też bardziej do dachów dedykowane...To naprawdę dobre środki.Wadę mają tylko jedną.Darmo ich nie dają... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts