lolkowatylol 28.08.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam, mam odpowietrzniki automatyczne firmy VALMAT, chciałem sprawdzić czy działają, więc spytałem się na elektrodzie czy da się/jak to sprawdzić. No i właśnie... Jeden z użytkowników mi odpowiedział żeby wcisnąć tam coś to zadziała jak wentyl od roweru. I tak właśnie je sobie rozje***łem. Czy jest szansa na ich hospitalizacje? Próbowałem już zdjąć i przeczyścić od środka, po zamontowaniu leci trochę mniej, ale myślę że to wina sprężyny która odbija uszczelkę.http://obrazki.elektroda.pl/2580805000_1409072713.jpg http://obrazki.elektroda.pl/3865384200_1409222169_thumb.jpg http://obrazki.elektroda.pl/5095578200_1409222171_thumb.jpg I czy ten zawór można bezpiecznie zostawić na noc i nie zaleje mi pokoju? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.08.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 dobrze Ci na elektrodzie poradzili, w tym stanie i tak by nie działały bo były sklejone. Popatrz na ten mały elemencik z gumeczką zatykającą wentyl (drugi z lewej) - to już jego koniec. Odpowietrzniki do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolkowatylol 28.08.2014 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Dowiedziałem się ze sprawdzonego źródła że w ten sposób odpowietrzniki się niszczą... ;/(nie chce podważać zdania, lub się kłócić o to, ale fakt faktem, że wcześniej nie ciekły; dodatkowo oglądałem dokumentacje i zasadę działania takich odpowietrzników i wcale nie działają jak wentyl, no chyba że mowa o zaworze odcinającym) Czemu uważasz że to jego koniec?(i tak go będę musiał wymienić) Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez lolkowatylol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.08.2014 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 nie wiem co to za sprawdzone źródło i ... nie chcę wiedzieć wcześniej nie ciekły bo były sklejone, przyjrzyj się gumce uszczelniającej na tłoczku - przecież tam normalnie dziura jest, a powinien być gładki, a i zamalowane pewnie też (jak mnie wnerwia to malowanie wszystkiego - co to za moda, i aby na pewno ładniej ???) oczywiście że nie działają jak wentyl bo są inaczej zbudowane, co nie zmienia faktu, że naciśnięcie z góry tłoczka poprzez korpus otwiera odpowietrznik jak uda ci się wymienić gumkę w tłoczku - to będzie działał jak nowy, ale jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś się w to bawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark3k 29.08.2014 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Odpowietrznik kosztuje całe 15 zł. Nie ma o co kruszyć kopi. nic nie jest na zawsze. A jak najprościej sprawdzić czy działa ? Gdy grzejnik przestaje grzać - wymień odpowietrznik. proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts