bob78 28.08.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 To mój pierwszy post, więc na początku chciałbym wszystkich użytkowników forum serdecznie powitać. Cześć! Wynajmujemy małe mieszkanie i właśnie córka zaczyna potrzebować własnego łóżka. Nie mamy za bardzo miejsca. Zanim zaczniemy kombinacje z przemeblowaniem, zastanawiam się nad pewnym "mykiem". Zastanawiam się nad takim zmodyfikowaniem łóżka SINGLAR z Ikei, żeby można było składać jego nogi i wsuwać całość pod dwuosobowe łóżko.Proszę o pomysły jak zrobić żeby nogi w/w łóżka dały się stosunkowo łatwo składać/demontować, żeby po złożeniu (wielokrotnym) konstrukcja była stabilna. Może ktoś ma zupełnie inny pomysł na rozwiązanie mojego problemu (zmiana mieszkania na większe nie wchodzi w grę, materac dmuchany też odpada). Z góry dziękuję za poświęcony czas, pomysły i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia. 28.08.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 A może by po prostu te nogi uciąć i zamontować kółka (tylko jakieś mocniejsze)? Będzie trochę niżej, ale dla dziecka to chyba bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuznajdziesz.pl 28.08.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Są też łóżka piętrowe - na dole podwójne, na górze pojedyncze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob78 28.08.2014 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) A może by po prostu te nogi uciąć i zamontować kółka Kurczę, wolałbym żeby nogi zostały, żeby to wysokością przypominało łóżko a nie materac. Musiałbym to jeszcze zweryfikować u źródła, ale córce by pewnie nie przeszkadzała całkowita amputacja nóżek łóżkowych. W sumie gdybym się zdecydował na coś niskiego, to można by kupić FLAXA w Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10247968/ (można tu wklejać takie linki?) i też by było. Ale wszystko będzie jeszcze rozkminiane, ten pomysł też, dzięki. Są też łóżka piętrowe - na dole podwójne, na górze pojedyncze:) To też jest fajna opcja, ale nie chcę za dużo inwestować w meble w wynajmowanym mieszkaniu. Nie wiem ile tu pomieszkamy i gdzie (w jakim metrażu) wylądujemy po opuszczeniu tego gniazdka (to jest dobre określenie naszego M). Do tego dochodzi problem co zrobić z tym łóżkiem, na którym śpimy a ono nie jest nasze. Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez bob78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuznajdziesz.pl 28.08.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Może Svarta ikeowska - chyba, że się nie zmieści pod Waszym łóżkiem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts