Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zmieścić łóżko pod łóżkiem?

bob78

Recommended Posts

To mój pierwszy post, więc na początku chciałbym wszystkich użytkowników forum serdecznie powitać. Cześć!

Wynajmujemy małe mieszkanie i właśnie córka zaczyna potrzebować własnego łóżka. Nie mamy za bardzo miejsca.

Zanim zaczniemy kombinacje z przemeblowaniem, zastanawiam się nad pewnym "mykiem".

Zastanawiam się nad takim zmodyfikowaniem łóżka SINGLAR z Ikei, żeby można było składać jego nogi i wsuwać całość pod dwuosobowe łóżko.

Proszę o pomysły jak zrobić żeby nogi w/w łóżka dały się stosunkowo łatwo składać/demontować, żeby po złożeniu (wielokrotnym) konstrukcja była stabilna.

Może ktoś ma zupełnie inny pomysł na rozwiązanie mojego problemu (zmiana mieszkania na większe nie wchodzi w grę, materac dmuchany też odpada).

Z góry dziękuję za poświęcony czas, pomysły i sugestie.

A może by po prostu te nogi uciąć i zamontować kółka

Kurczę, wolałbym żeby nogi zostały, żeby to wysokością przypominało łóżko a nie materac. Musiałbym to jeszcze zweryfikować u źródła, ale córce by pewnie nie przeszkadzała całkowita amputacja nóżek łóżkowych.

W sumie gdybym się zdecydował na coś niskiego, to można by kupić FLAXA w Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10247968/ (można tu wklejać takie linki?) i też by było.

Ale wszystko będzie jeszcze rozkminiane, ten pomysł też, dzięki.

Są też łóżka piętrowe - na dole podwójne, na górze pojedyncze:)

To też jest fajna opcja, ale nie chcę za dużo inwestować w meble w wynajmowanym mieszkaniu. Nie wiem ile tu pomieszkamy i gdzie (w jakim metrażu) wylądujemy po opuszczeniu tego gniazdka (to jest dobre określenie naszego M). Do tego dochodzi problem co zrobić z tym łóżkiem, na którym śpimy a ono nie jest nasze.

Edytowane przez bob78