Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Studenckie kłopoty!

Recommended Posts

Witam!

Pragnę zaznaczyć, iż jestem żeńskim totalnym laikiem w sprawach budowlano-wykończeniowych, tak więc proszę o wyrozumiałość.

Obecnie wynajmuję pokój w mieszkaniu studenckim (stara kamienica) i mam pewien 'śmierdzący' problem. Otóż nieprzyjemny zapach, który momentami jest niesamowicie nieznośny wydobywa się z dziur, które nie zostały niczym uszczelnione a znajdują się przy rurach wychodzących z podłogi połączonych ze starym grzejnikiem.

Proszę o podpowiedzi - czym mogłabym to uszczelnić? Nie jestem w stanie zmotywować właścicieli by dokonali remontu i sprawdzili co znajduje się pod drewnianą starą podłogą... Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi!

Kup w sklepie budowlanym piankę z wężykiem i wtryśnij tą piankę do dziur. Następnego dnia odetnij to co wyjdzie z dziur. Albo kup silikon albo akryl w tubie i nim zapchaj dziury.Wszystko zależy ile tych dziur i jakie duże. A najlepiej poproś jakiegoś sensownego chłopaka którego masz na oku i zrób z siebie idiotkę i wytłumacz mu jaki to heros z niego byłby gdyby ciebie uratował z tak ciężkiej opresji. Zaznacz że nagrodą będzie pyszna kolacja. W ten sposób można upiec 2 pieczenie na jednym ogniu.

najlepiej uszczelni to pianka ponieważ rosnąc wypełni wszystkie pustki. Robota przy tym jest bardziej czysta, jak poczekasz kilka godzin po nałożeniu to nic nie będzie się kleić podczas odcinania, ważne jest żeby nie napchać zbyt dużo pianki nie powinna wystawać z dziury bo dużo narośnie chodź to nie będzie żadnym problemem. Będziesz miała po prostu więcej odpadów.