bombel6622 28.08.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam. Mam polozone tynki maszynowe w nowym domu mp75 lekki. Fachowiec zrobil je naprawde dobrze. Nie zamierzam klasc juz gładzi. Prosze o porade w jaki sposob pomalowac te sciany i jakich do tego uzyc farby. Fachowiec polecal farby Fluggera lub Caparol cena za 10 L ok 240 zl biała. I tu moje pyanie czy tylko taki farbami skutecznie pokryje sciany aby nie malowac 5 razy? Producent deklaruje 2 warstwy. A drugie pytanie czym i jak zagruntowac sciany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel6622 30.08.2014 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 zna ktos odp na moje pyania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 01.09.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 zna ktos odp na moje pyania? Mogę z czystym sumieniem polecić farbę Aquatex firmy Kabe. Cena za 10l około 130 zł. Gruntuje się ścianę farbą rozcieńczoną pół na pół wodą i potem wystarczy jedno malowanie. Najwyższy stopień ścieralności, polikrzemianowa,polecana też do pomieszczeń mokrych. Pomalowałem dom tą farbą przed 7-laty, w niektórych miejscach szorowana kilkanaście razy i wygląda jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 07.09.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Słuchaj Jerzego a będziesz zima w trampkach chodzić. Przy następnym malowaniu wszystko zejdzie ci wielkim płatem. Ściany zagruntuj gruntem wodnym albo farba gruntująca, którą poleca producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.09.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 pół na pół z wodą.... Skąd bierzecie te bzdury... To już lepiej samą wodą - wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 07.09.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 c: ale wtedy jak pójdzie sama woda - to będzie bezbarwna, a jak z gruntem to będzie chociaż biaława... to może mlekiem?A na poważnie: dwa telefony: do producenta tynku który położyli na ścianę - ma jakieś wytyczne względem gruntu, drugi - do producenta - czy technologa od farby - on wskaże konkretne rodzaje gruntu jakie są pod nią dedykowane. Znajdziesz części wspólne i to co w środku będzie się nadawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts