Nieugięty 29.08.2014 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Szanowni. Zwracam się z prosbą o poradę. Sytauacja jest taka. Kupiłem działkę, która w MPZP przeznaczona jest pod zabudowę jednorodzinną. Plan ten zakłada utrzymanie 80% powierzchni biologiczno-czynnej. Częściowo w ewidencji jest to las (Ls) a częściowo grunt budowlany (Bp), bo kiedyś na kawałku działki stał dom, który został rozebrany. Teraz pytanie Ponieważ część budowlana po starym domu jest w złym miejscu - co mogę zrobić, aby wybudować się w innej części działki. Czy tę część budowlaną można "przesunąć" i umiejscowić w innym miejscu działki? Czy mogę przywrócić na całej powierzchni las, abym mógł następnie odlesić 20% w miejscu, w którym chciałbym mieć wymarzony dom...? Co robić? Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 29.08.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 W Markach jest także procentowe zostawianie powierzchni biolog czynnej, w projekcie domu miałam przeliczone ile dom+opaska+taras+podjazd garażowy+schody zajmą.Musisz się dopytać w swoim samorządzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nieugięty 29.08.2014 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 W Markach jest także procentowe zostawianie powierzchni biolog czynnej, w projekcie domu miałam przeliczone ile dom+opaska+taras+podjazd garażowy+schody zajmą. Musisz się dopytać w swoim samorządzie Dziękuję za odpowiedź, ale nie w tym leży problem. Jeśli ktoś z Was ma pomysł jak przenieść część budowlaną w inne miejsce działki albo zalesić całość będę nadal zobowiązany za podpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bejrut 31.08.2014 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 jeżeli działka ma powyżej 1ha to można sobie część oddzielić na dom, przede wszystkim do tego musisz mieć geodetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 31.08.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 jeżeli działka ma powyżej 1ha to można sobie część oddzielić na dom, przede wszystkim do tego musisz mieć geodetę Rozumiem, że idziesz na ilość, ale może chociaż czytaj na co odpowiadasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts